Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

HCG 930

Príspevok v téme: HCG 930
Zana23

Dobry den,chcem sa poradit.Poslednu menstruaciu som mala 7-12.5.2017 -Podla toho by som mala byt tehotna 5tyzdnov.
9.6.2017 som bola na kontrolu u Gynekologicky,ktora ma oboznamila s tym,ze tam vidi len dutinku a ze mozem byt v 3 tyzdni mozno,ani to nevedela povedat...ze je to velmi malinke a ze sa mozno jedna o mimomaternicove tehotenstvo.Velmi ma tym vystrasila.Zobrali mi krv a vysledok bol HCG 930.Nato zase povedala,ze je to dost vysoke.Prosim Vas viete mi to niekto objasnit?Bude to vsetko v poriadku,alebo sa mam pripravit nato,ze sa jedna o mimomaternicove tehu..:( Co si ani nechcem pripustit...Zajtra idem zase na krv a strasne sa bojim...Dakujem za Vase odpovede a cas...

Noelinka

Nepíšeš kedy si mala pohl styk tehotná cez ms nemôžeš byť keď máš ovulku pred alebo po ms. Tvoje ratanie nie je správne

Noelinka

V ranom tehotenstve - približne do 9tt by sa hodnota hCG mala zdvojnásobiť každé 2 až 3 dni. Príliš pomalý nárast hodnoty hCG môže naznačovať neprosperujúce tehotenstvo a blížiaci sa potrat. Hladina hCG vrcholí medzi 9 a 11tt, potom začína postupne klesať.
VYSOKÁ HLADINA HCG
Veľmi vysoká hladina hCG môže byť spôsobená:
viacpočetným tehotenstvom (dvojičky, trojičky)
Vegetariánskym a vegánskym stravovaním matky - môže viesť k falošne pozitívnemu výsledku screeningových testov na Downov syndróm. Ak sa v tehotenstve stravujete vegánsky, mali by ste na to upozorniť svojho ošetrujúceho gynekológa, aby vedel správne prehodnotiť primeranú hladinu hCG a s tým súvisiace riziko genetických porúch viazaných na zvýšené hladiny tohoto hormónu.
niektorými genetickými anomáliami - napr. Downov syndróm
užívaním gestagénov - syntetických hormónov na posporu otehotnenia (Novarel, Ovidrel, Pregnyl)
molárnym tehotenstvom
niekedy je hladina hCG zvýšená z dôvodu ochorenia obličiek
V ranom tehotenstve (skôr, než je tehotenstvo viditeľné na ultrazvuku) sa môže hCG javiť ako príliš vysoké z dôvodu nesprávneho určenia začiatku tehotenstva.
Hladina hCG býva mierne zvýšená pri tehotenstve so ženským plodom (čakáte dievčatko).

Radím počkať na ďalšie výsledky