Dobry den,chcem sa poradit.Poslednu menstruaciu som mala 7-12.5.2017 -Podla toho by som mala byt tehotna 5tyzdnov.
9.6.2017 som bola na kontrolu u Gynekologicky,ktora ma oboznamila s tym,ze tam vidi len dutinku a ze mozem byt v 3 tyzdni mozno,ani to nevedela povedat...ze je to velmi malinke a ze sa mozno jedna o mimomaternicove tehotenstvo.Velmi ma tym vystrasila.Zobrali mi krv a vysledok bol HCG 930.Nato zase povedala,ze je to dost vysoke.Prosim Vas viete mi to niekto objasnit?Bude to vsetko v poriadku,alebo sa mam pripravit nato,ze sa jedna o mimomaternicove tehu..:( Co si ani nechcem pripustit...Zajtra idem zase na krv a strasne sa bojim...Dakujem za Vase odpovede a cas...
HCG 930
Nepíšeš kedy si mala pohl styk tehotná cez ms nemôžeš byť keď máš ovulku pred alebo po ms. Tvoje ratanie nie je správne
Ked tomu nerozumies, tak nespekuluj.
Musis pockat na vysledky od lekara.
Nic ine ti nezostava.
V ranom tehotenstve - približne do 9tt by sa hodnota hCG mala zdvojnásobiť každé 2 až 3 dni. Príliš pomalý nárast hodnoty hCG môže naznačovať neprosperujúce tehotenstvo a blížiaci sa potrat. Hladina hCG vrcholí medzi 9 a 11tt, potom začína postupne klesať.
VYSOKÁ HLADINA HCG
Veľmi vysoká hladina hCG môže byť spôsobená:
viacpočetným tehotenstvom (dvojičky, trojičky)
Vegetariánskym a vegánskym stravovaním matky - môže viesť k falošne pozitívnemu výsledku screeningových testov na Downov syndróm. Ak sa v tehotenstve stravujete vegánsky, mali by ste na to upozorniť svojho ošetrujúceho gynekológa, aby vedel správne prehodnotiť primeranú hladinu hCG a s tým súvisiace riziko genetických porúch viazaných na zvýšené hladiny tohoto hormónu.
niektorými genetickými anomáliami - napr. Downov syndróm
užívaním gestagénov - syntetických hormónov na posporu otehotnenia (Novarel, Ovidrel, Pregnyl)
molárnym tehotenstvom
niekedy je hladina hCG zvýšená z dôvodu ochorenia obličiek
V ranom tehotenstve (skôr, než je tehotenstvo viditeľné na ultrazvuku) sa môže hCG javiť ako príliš vysoké z dôvodu nesprávneho určenia začiatku tehotenstva.
Hladina hCG býva mierne zvýšená pri tehotenstve so ženským plodom (čakáte dievčatko).
Radím počkať na ďalšie výsledky