Úzkosť alebo .... ?

Príspevok v téme: Úzkosť alebo .... ?
Anonym81

Zdravím, chcel by som vedieť čo si vy o tomto myslíte. Dopredu ďakujem za každú zmysluplnú odpoveď / podobnú skúsenosť a za strávený čas.

Pred 6 týžďňami som bol prvý krát hospitalizovaný, na hospitalizácií mi zistili že sa jedná o nešpecifikovanú úzkostnú poruchu, prepustili ma po týždni lebo usúdili že niesom nejaký extra pacient ktorý tam potrebuje byť dlho. Predtým som už pol roka mal problémy s úzkosťou, meriaval som si tlak, sledoval sa, kontroloval sa, bál som sa že mám rakovinu, neskoršie že mám nejakú vážnejšiu psych. poruchu (schizofrenia). Užívam už 3 mesiace antidepresíva, musím povedať že je vidno že sa to pomaly lepší a dobrých dní je čoraz viacej.

Čož je ale umňa dosť výrazné je to, že sa mi tieto úzkostne obdobia striedajú s normálnymi dňami. V týchto dňoch zvyknem byť skôr uzavretejší, pozerám kopu krát do blba, nič sa mi nechce, som emočne plochý, hlavou mi kolujú divné predstavy a myšlienky, dá sa povedať depresívny a neistý vo všetkom čo poviem a vo svojích myšlienkách. Ale potom je tu ešte pár nezvyčajných príznakov.

Docela dosť som sa bál a aj sa bojím o to aby som nebol nakoniec schizofrenik( aj keď mi 2 psychológovia a 2 psychiatri diagnostikovali buď depresiu alebo úzkosť ). Neviem prečo, proste aj cez to všetko na základe týchto príznakov čo vypíšem si stále myslím že tam je nejaká šanca, alebo že rovno tu schizofréniu už mám a buduje sa vo mne.

Takmer vždycky keď mám tie horšie dni, moja hlava si vytvára v mysli hlasy, zvuky ktoré by som počul, alebo nejaké obrazy ktoré by som videl. Taktiež kopu krát sa bojím či som napríklad nejaký zvuk/hlas nepočul len ja. Napríklad keď idem okolo mojej bytovky si vybavím že uvidím mamu v okne, dokonalo si ju v tom okne dokážem predstaviť ale není tam. Taktiež sa mi veľa ľudí podobá na niekoho iného. V živote som nepočul žiadny cudzí hlas a nevidel niečo nezvyčajné. Čož je ešte ďalšou záhadou pre mňa je to, že v týchto dňoch keď mi je horšie tak sa mi vybavý z ničoho nič obraz zo sna ktorý sa mi sníval buď prednedávnom alebo veľmi dávno ( kludne aj 1 rok dozadu ), kludne za deň aj 5-10 snov.

Navštevujem aj vynikajúceho psychológa, ten mi povedal že si fakt myslí že to je tá úzkosť, pýtal som sa ho aj na tú schizofréniu a povedal mi že to by sa za ten čas podľa neho isto vyvinulo.

Jojo63728

Ahoj, opísal si presne moje stavy ktoré som zažíval asi rok s prestávkami pardnovymi kedy som si schizofréniu nenamyslal, navštevujem psychológia a beriem Antidepresíva, už 2 mesiace som v pohode čo sa týka namyslamia schozofrenie, keď sa pozriem na to všetko späť, tak nechápem ako som si to všetko mohol nahovárať a stále sa báť kvôli ničomu, dnes mi to príde už vtipné..dúfam že budeš Okej ;)

Marosko-n

Všetky psychické stavy majú podstatu v našom tele, ktoré mé nejaký problém a vplýva to na nás.
Treba si predstaviť , dvakrát rozvedený , po dve deti z každého manželstva, dobrá práca a skoro všetky peniaze idú na alimenty a ešte splácaš pôžičku a ďalšia žena sa na teba lepí nedá ti pokoj ani kde bývaš, a ešte máš na krku svojích rodičov s rakovinou ,čo ťa stále otravujú, diktujú ti !!
Až toto všetko budeš mať za sebou až potom máš nárok na úzkosť ,depresie a ďalšie psychické problémy.
Ľudia kde žijete ? Veď život je pre Vás, nie Vy pre život, Vy si podriaďujte život a nehrajte sa na úbožiakov aby Vás ľutovali !!!
A riešte svoje telesné zdravie, hľadajte si lásku, trebars ku známkam, futbalu atď.

Tomas12345

Mal by si zacat chodit von. Ak budes len cumiet do nicoho a doma budes tak samozrejme ze ti z toho preskoci a zacnes pocut zvuky/hlasy.

Moncicinka14

Ahoj...presne toto iste momentalne prezivam.a tiez nemam schizofreniu ale zrejme uzkost. Ak chces mozme si vymenit nejake skusenosti cez mail. Moj je monika.senkarova@gmail.com. ked som si to precitala uplne vo vsetkom som sa nasla.

Viki2

Máš v sebe vypestované to, že dokážeš myslieť len na zlé veci. A zdá sa ti , že je toho malo, tak si ešte vymýšľaš, alebo máš nutkanie si vymýšlať. Ak si na to vypestuješ návyk, tak už ťa to bude samo prenasledovať. Radšej si začni nacvičovať nejaké relaxacie, kým nie je neskoro. Nemysli na to, čo bude a či sa stane niečo, zle, ale rob niečo, aby bolo dobre. Tiež som mala uzkostnú depresiu, a ked som sa opýtala psychiatra, či môžem dostať schizofreniu, tak mi povedal, že schizofreniu môže dostať každý, aj on. Pomyslela som si , že je to blbec, takto straši pacientov.