Ahojte,
Viem, že sa tu o tejto chorobe už asi písalo, ale chcela som sa zdôveriť s mojim príbehom a pohľadom na vec...
Genitálny herpes mi diagnostikovali pred 10 mesiacmi. Dostala som ho, presnejšie nakazila som sa ním vďaka jednému veľmi negatívnemu sexuálnemu zážitku. S tým som sa už vyrovnala, ale s bonusom, ktorý mi zostal sa nevyrovnám nikdy. Dievčatá, žieňatá, ženy, dávajte si na seba pozor. Bohužiaľ, ľudia sú veľmi nezodpovední a presne kvôli tomu sa choroby prenášajú veľmi jednoducho a často.
Ja som ho mala donedávna, našťastie, iba raz, ale ako som štátnicovala prišli veľké stresy a s nimi na seba upozornila aj táto pliaga. Chvalabohu, začala som to riešiť hneď ako som spozorovala prvý pľuzgierik a tak ten priebeh nie je taký strašný.
Čo sa týka choroby, prvýkrát to bolo strašné... Pár dní po nainfikovaní som odcestovala polopracovne do zahraničia (zájazd s folklórnym súborom). Druhý deň po pricestovaní sa to začalo. Svrbenie a tak, hovorila som si v pohode, keď sa vrátime zbavím sa toho... Lenže po 4 dňoch sa začal horor. Každý krok bol bolestivejší než ten predtým, navyše každý večer odtancovať predstavenie - no hrôza. Nejak som to prežila a nasledovala cesta autobusom späť. To, že som ju prežila a nezosypala sa od bolesti doteraz nechápem.
Hneď po pricestovaní som "bežala" k lekárke. Diagnóza jasná - genitálny herpes. Po rozhovore s lekárkou ma označila za zázračnú, že som s tým prežila celý zájazd aj vyše dňovú cestu autobusom. Prvé dva dni liečby boli strašné, ale hovorila som si, že iné baby zvládajú horšie veci.
Čo som chcela povedať je, že držím palce všetkým dievčatám, ktoré s tým musia žiť, nech sa už nakazili od kohokoľvek a akokoľvek. Viem, nie je to príjemné, ale pamätajte si, že my sme veľmi veľmi silné. Hlavné je poriadne sa informovať u lekára, mne tá moja neskutočne pomohla podrobným opisom, za čo jej veľmi ďakujem.
Dievky, pýtajte sa a čo sa týka liečby, neexistuje najlepší liek - každej pomáha niečo iné, základom je hľadať a skúšať. Ak by ste sa chceli poradiť so mnou, opýtať sa ma niečo a podobne, rada Vám pomôžem ak budem vedieť.
Držím všetkým palce. :-)