Je moja priateľka asexuálna?

Príspevok v téme: Je moja priateľka asexuálna?
pavolhbi

Dobrý deň, mám s priateľkou už dlhšie taký problém a chcem vedieť čo si o tom myslíte vy. Priateľka s ktorou som už vyše 2 rokov nemá záujem o sex. Máme ho max. 1 krat do mesiaca a aj to na nej vidim, že ju to nebaví. Nechce si dokonca ani len položiť ruku na moj penis, ten jej pride nechutný a reakcia keď ho zbadá nie je ina ako "fuuj, schovaj to". Ja nepotrebujem zasa sex stale, nakoľko v nom niesom ziadny boh (nemal som zjavne prilezitost na dlhsiu prax), ale nepaci sa mi, ze priatelku nepritahujem sexualne, ze ju taketo veci nebavia. Hovorila mi, ze sa pri "honeni" citi akoby ponizene alebo ako to nazvat. Co vobec nechapem. Milujem ju a je dokonala az na tuto vec. A tvrdi ze aj ona lubi mna takze tu by som chybu nehladal, pretoze inak fungujeme vyborne. A druheho tiez nema nakolko sme stale spolu, tým som si isty.

Laurora

Ahoj,
no tak toto je dost zavazny problem, hlavne ak ste spolu uz 2 roky, ak ju to netrapi a sexualny zivot ju nelaka a nechce s tym nic robit, nechcem ti brat iluzie ale nemam pocit, ze sa to medzi vami zmeni. Vsetko je v psychike, mozno nieco skarede v minulych vztahoch alebo v detstve zazila spojene so sexualitou alebo ak je mlada len nato nie je pripravena...ak ma po 20-ke tak je to ale dost divne. Rozpravate sa o tom? Neboji sa, ze ju podvedies? Nechce to zmenit z lasky k tebe? Malo by byt prirodzene tesit sa zo sexu s clovekom ktoreho ma rada... Bud si isty, ze casom ti to bude vadit viac a viac, rozpravaj sa s nou o tom a ak sa k tomu stavia tak, ze to nechce riesit....no mas problem, ktory moze rokmi skoncit rozchodom. Sex nie je vo vztahu prioritou, ale je jeho velmi dolezitou a potrebnou sucastou.