sertralin a nežiaduce účinky

meggy

Prave som si dala svoju prvu davku hned ako som zbadala toto forum...mam strasny respekt pred antidepresivami, ale je to so mnou velmi zle..tak drzte palce snad prezijem

AlexD

www.ncbi.nlm.nih.gov
Sertralini hydrochlorium je antidepresívum skupiny SSRI, teda Selektívny inhibítor spätného vychytávania serotonínu, a medzi vedľajšie účinky antidepresív skupiny SSRI patrí aj gastrointersticiálne krvácanie. Napríklad v prípade Escitalopram(Cypralex) sa v popise lieku píše, že sa to vyskytne až u 1 zo 100 užívajúcich. Okamžite by ste mala ísť na vyšetrenie k príslušnému špecialistovi a prípadne to nahlásiť lekárovi, ktorý vám liek predpísal, aby vám prestal predpisovať antidepresíva skupiny SSRI.

Bubua

Nemám s tým skúsenosti, hoci ja by som mala brať sertralin na panickú poruchu už 3. rok. Neberiem ich a aj tak sa zatial cítim dobre.

Tomas12345

Cipulienka ake mas priciny depresii ? Uz dost dlhu dobu sa snazim ludom pomahat riesit ich depresie, napis mi priciny tvojich depresii a pokusim sa najst riesenie a budes fit :)
Napis mi na tomas55555@centrum.cz

cipulienka

Sertralin užívam pomerne dlho ,konečne mi zabralo niečo na liečbu depresie.Zdá sa mi taký nenápadný ,bezproblémovo užívajúci liek z radu liekov na liečbu psychiky . Myslím ,že krv v stolici je výlučne záležitosť hemoroidov. Mám s nimi tiež roky ťažkosti ,no to záleží na správnom stravovaní - pravidelnosť ,pestrosť ,dostatok vlákniny. Inak sa problémy opakujú ,stolica sa farbí jasnočerveno. Tmavá farba môže mať iné príčiny,treba vyšetrenie u internistu.