Čo si myslíte o tom všetkom čo sa deje v dnešnej dobe??
Neviem možno že som divný ja, ale vôbec sa mi nepáči ako niektorí ľudia doslova žijú facebookom. Všetko fotia, pridávajú to hneď na FB, čakajú reakcie, keď niekam cestujú hneď to dajú na FB a podobne.... Toľko klamstiev, podvodov, rozbitých vzťahov a neviem čo ešte všetko spôsobuje FB a v podstate celý internet spolu s inými soc. sieťami. Napr. môj brat má priateľku v reálnom živote a po internete balí iné dievčata, stretne nejakú zistí si nejakým spôsobom meno, ani sa s ňou nerozpráva ani nič a hneď si ju pridá aj na FB a už ju "balí".. je mi z toho zle som z toho všetkého nejaký znechutený. Neviem možno preto že som taký introvert tichý a nemám a ani som nemal zatiaľ žiadnu partnerku, možno že časom nejakú stretnem a budem mať odvahu sa k nej prihovoriť, ale určite nechcem partnerku cez internet, inzeráty a podobné veci. Keď nie tak nie čo už... Na FB cez 500 priateľov, ale ktorý sú ty pravý? Ktorý ho aj naozaj poznajú a berú ako kamaráta, známeho? Internet má aj výhody, ale v poslednej dobe sa mi zdá, že má viac nevýhod ako tých výhod. ...
Neviem možno to všetko píšem preto, že som zakoplexovaný introvert ktorý nemal žiadnu partnerku (a musím sa priznať že mi to už aj začína chýbať) a možno je tá doba naozaj taká skazená tým FB...
Aký na to všetko máte názor vy? Budem rád za každý názor (aj negatívny) :) ....
Facebook život..
Nemam facebook, takze ma netrapi co kto robi na facebooku. Zrus si ho aj ty a mas po probleme.
podla mna sa citia nedoceneni...
Noo, dám pohľad z pohľadu dieťaťa-pubertiaka. Ja mám 13 rokov, fb nemám, mám Messenger ale aj to je už dosť, lebo tam si píšete...ja sa dosť veľmi čudujem, tým mojim kamošom, ktorí nielen balia baby cez fb, komentujú osobnosť daného človeka na základe počtu lajkov na nejakej jeho foto čo pridal, ale ešte aj fb majú už od nejakých 8 rokov, čo ja som vtedy bola rada, že som...a moji rodičia v mojom veku ešte ani nevedeli poriadne, že sú...:D
Príde mi choré, že majú stovky priateľov na fb, osobne z nich poznajú možno 60, 15 majú bloknutých aby sa nepovedalo, 7 z nich sú ich frajerky, aj keď tie baby nemajú ani tušenia koľko má ten ich frajer rokov, čím sa zaujíma....atď...ľudia si tam pravidelne zvyšujú ego, kontrolujú si ho ráno, tí čo majú data vypisujú aj v škole, či už ZŠ, strednej aj na výške... celý deň, potom na obed, či tam niečo nepribudlo(čítala som takú múdrosť:,,Facebook je ako chladnička. Chodíš tam každých 10 minút, aj keď vieš, že tam nič nové nie je.´´), neskôr poobede, večer, vypisujú do noci a celý deň sú v strehu, či im niečo nedošlo a sú schopní tí ľudia aj rande prerušiť, aby lajkli toto, okomentovali hento alebo odpísali...
Tiež ma zaráža, keď sa ma kamarátka pýta, čí má ísť s chalanom vonku, ja že áno jasné veď budeš mať nového kamaráta...ďalej sa ma pýta, čo má hovoriť, lebo veď keď si píšu, tak si človek premyslí, čo povie, aby to znelo lahodiaco uchu...ja už som v koncoch a keď iba, že zo srandy dám otázku...a videla si ho vôbec niekedy? :D a odpoveď je nie...tak to ma rovno zabije...vie o ňom asi toľko, koľko má rokov, ako sa volá, ako vyzerá na základe fotky a chce s ním ísť vonku, ale bojí sa, lebo v reálnom živote sa nevie vykoktať...tak toto je strašne smutné...a keď to bude nejaký pedofil, alebo mladý úchyl, čo ju znásilní?
Ľudia v dnešnej dobe si nevedia nájsť priateľov a hľadajú si ich cez net a mať virtuálnych kamošov...to je 1.ako mať za kamoša počítač a po 2.to znamená to, že skoro žiadnych skutočných priateľov nemáte...
Ale ľudia si to uvedomia až neskôr, lebo žijú v tom, že keď majú 563 priateľov na fb, tak toľko majú kamarátov a že keď danej osobe niekto napíše na fb k narodkám, tak si naňho spomenie a ,,vôbec to nie je tým, že mu tam vypíše, že daná osoba má narodky,,....:/
Ale fb a takéto veci majú aj dobrú stránku, lebo sa ľahšie udržujú kontakty s ľuďmi, ktorí sú napríklad niekde odcestovaní, či známymi, s ktorými sa nedajú organizovať pravidelné stretnutia z nejakých dôvodov, aj keď..keď to chcú obidve strany, dať sa dá všetko, ale takto je to tak či tak lacnejšie...
A čítala som taktiež:Sociálne siete môžu prospievať zdraviu. Štúdie totiž preukázali, že udržiavanie kontaktov s rodinou a priateľmi aj touto formou, dokáže odvrátiť stratu pamäti a pomáha žiť dlhšie.
Tak neviem, čo je na tom pravdy, ale môj názor je, že keď už tak s mierou, keď ideme niekde vonku, tak mobil nech je v taške a nevypisujeme aj pri tom, čo máme živého priateľa vedľa seba a na rande platí to isté ešte viac..wifi sa oplatí vypnúť taktiež a pauzy od elektroniky sú len plus pre zdravie...Musím sa tiež ovládať, lebo viem, že to niekedy preháňam, ale tak dúfam, že to zvládam...
Toť môj názor na danú problematiku...
BONUS: Videla som také obrázky a 16 a 23 obrázok súvisia a ten 23(posledný) je neskutočná pravda...
.