Donedávna som si myslela , že žurnalistika je pre mňa najlepší výber Vysokej školy a v ničom inom svoje uplatnenie nenájdem. Rada píšem ,sledujem dianie vo svete a raz za čas prečítam aj noviny.
Popravde mi najprv ani nenapadalo , že filozofická fakulta existuje ale kedže už to viem tak začínam mierne pochybovať či to pre mňa nebude lepšie.Neočakávam veľmi nejakú odpoveď ale ak tu je niekto ochotný , ktorý sa vyzná a mohol by mi popísať niečo viac k obidvom bola by som veľmi rada.Naozaj neviem ...ale viem , že v živote by som chcela písať...len bohužiaľ ešte neviem čo. :)
Filozofia vs žurnalistika ?
Ahoj, filozofia aj žurnalistika sa zvyknú učiť na filozofických fakultách... potom ide o odbor ktorý si vyberieš. Ja sama som niekedy chcela ísť študovať žurnalistiku, nakoniec som na ňu nešla kvôli slabému uplatneniu a hlavne kvôli tomu, že v slovenských médiách sloboda slova funguje len chabo. ALE! Ak si presvedčená, že je to tvoj sen, choď do toho! Lebo nie je nič horšie ako robiť niečo, čo nemáš rada a robiť to každý deň. Čo sa týka druhého odboru - filozofie, z nej naozaj uplatnenie nie je, ak si pozrieš ponuky práce, filozofov naozaj nikto nikdy nehľadá. Maximálne to môžeš učiť, ak by si chcela byť učiteľkou a ak by si to vyštudovala a dorobila by si si po VŠ pedagogické minimum (2ročné). Skús si pozrieť niečo o massmediálnej komunikácii, ak si šikovná, dá sa uplatniť aj v tomto. Výber škôl nájdeš na www.portalvs.sk ...dúfam, že som trochu pomohla :)