ahojte ludia aka jej primerana obrana ked ma na ulici prenasleduje nejaky chlap a zacne ma otravovat? nedavno som sa ocitla vo velmi neprijemnej situacii jeden chlap isiel stale po ulici zamnou a vysloene zastavil ked som zastavila ja proste bolo to fakt vidiet ze si ma prehnane vsima...isla som z prednasky... strasne som sa vylakala a napadlo ma ako sa takym debilom branit? aby som este ja nemala zle lebo vieme ako to na Slovensku je ze zakon chrani takychto debilov viac ako normalneho cloveka ktoremu niekto ublizi
aka je primerana obrana?
Dnes má každý mobil s kamerou alebo s foťakom, nebadane si ho nafilmovať a poslať na policiu, nech ho preveria . Ani nemusí vedieť, kto ho nafilmoval. A potom si dá už pozor. A budeš mať dôkaz.
Za Ďalšie, zobrať si troch zdatných chlapcov a keď ťa sleduje rovno ísť s nimi k nemu ,čo vlastne chce, a povedať mu nech si dá pozor. A ešte dievčatá a ženy by same nemali chodiť za súmraku a v noci.
Primerana obrana je povedat mu ze mas pocit ze ta sleduje a ze si to neprajes. Ist za niekym nieje trestne a uz vobec nie ak sa ten niekto ani neohradi.
Neukradla si mu nic? Mozno myslel ze si mu nieco ukradla.
- chytiť kľúče do ruky - päste, jeden nechať vykúkať pomedzi prsty = skvelá zbraň. Ukľudniť sa, predýchavať, nepanikáriť, hovoriť si v mysli "zvládnem to".
- vojsť do hocijakého obchodu/reštiky, zavolať niekomu (spolubývajúce) aby po teba prišli.
- ak je škola bližšie, vrátiť sa do školy, nájsť niekoho kto ide tvojim smerom.
- prihovoriť sa kľudne aj úplne neznámej žene ako starej dobrej kámoške. - Vy nie ste Janka? Ježíííš.. prepáčte... to je trapas.. strašne sa podobáte na... Ja idem smerom na Petržalku, môžem ísť chvíľu s vami? (kľudne rozpovedz že si si všimla, že ťa niekto sleduje) - pointa, prejdete spolu 50 metrov, chlapíka to môže odradiť, že už nie si sama.
- držať sa medzi ľuďmi, na svetle.
ako to skončilo...? na debila treba najprv zvyšiť hlas, poslať ho do p*č* otočiť sa a ako sa k tebe priblizuje.. mobili mate furt v rukach odfoť ho alebo ešte lepšie nahraj video... zavolaj policiu, že ťa už dlhšie prenasleduje... alebo paralyzer, alebo slzny plyn a nasledne policia...
aby si bola ty krytá... aby nesiel na tu policiu on ze chudáčikovi nejaka blazniva nastriekala bezdovodne do očí slzny plyn, za čo by si mohla mať problem ty...
ja tiez pretoze je to straaasne neprijemna situacia... hlavne ked ide baba sama ako sa moze branit :(
Výborná téma, som zvedavá na názory.
paralyzer.sk