Odchod na bilingválne gymnázium z 8. ročníka

Príspevok v téme: Odchod na bilingválne gymnázium z 8. ročníka
Lens_14

Dobrý deň,

rda by som vedela vaše názory na odchod zo ZŠ na bilingválne gymko z osmičky.
Mám 13, som ôsmačka a ako jeden z predmetov máme Profesijnú orientáciu. Hovoríme si tam o všetkom, čo sa týka SŠ. Vďaka učiteľke - výchovnej poradkyni - sme mali možnosť podať si prihlášky na školu, kde sa dá dostať aj z 8. ročníka. Povedala som si, že to skúsim. Za pokus nič nedám, len budem o niečo skúsenejšia, dozviem sa, ako to pri prijímaní chodí a možno trochu odbúram stres. Tak som skúsila. A hoci som sa na ne vôbec nepripravovala ani neučila, prijímačky som úspešne spravila, avšak skončila som 15. pod čiarou. Najskôr som bola sklamaná, pretože moje kamarátky prijali na inú školu a bola smutná predstava, že ony budú zase prváčky a ja ostanem v deviatke sama. No potom nám zavolali, že sa im uvoľnilo miesto a som ďalšia v poradí na prijatie. Okamžite sme súhlasili a bola som šťastná. Teraz čakáme na dátum zápisu. Čoraz viac si ale začínam uvedomovať, že to tam bude neskutočne náročné a mne dokonca chýba aj rok učiva deviatky. Premýšľam, či som urobila dobre..
Mám tam ísť a na niekoľko rokov sa zahrabať do kníh alebo si ešte "užiť" rok ZŠ sama bez kamarátiek?
Ďakujem za zmysluplné komentáre.

gabona1

Biling.gymnazium zvládnes, len sa toho netreba bat. Poznam vselijakych aj slabsich ziakov, ktori studuju a uz su v stvrtom rocniku. Nemaju sice jednotky, ale na znamkach uz tak nezalezi...

osol

Treba ist dopredu, nie dozadu, zvladnes vsetko lahko, tes sa, ze ides dalej. keby tam chceli len z 9. tak by nebrali z 8. V 9. by si len lutovala, ze co si nesla!!

osol

Treba ist dopredu, nie dozadu, zvladnes vsetko lahko, tes sa, ze ides dalej. keby tam chceli len z 9. tak by nebrali z 8. V 9. by si len lutovala, ze co si nesla!!

Joli24

Ahoj. Ja som niekolko rokov dozadu praveze chcela ist na jazykovy gympel,no nedostala som sa tam. V mojich casoch to bolo trocha prestizne uz po 8 ist na gymko.
Aj ked som nakoniec vystudovala klasicky urcite by som ti poradit tam ist nauci sa to vacsej samostatnosti a toho ze sa ucis sama pre seba (preto kasli na kamosky kde kto ide). Neskor sa ti bude lepsie zvykat na styl ucenia na VS pretoze aspon za ten rok si mozno najdes ten svoj sposob ,ktory funguje. Neboj sa toho, ten sok bude mozno prve 3 tyzdne kym zistis,ze tych písomiek a skusani je viac ,ale v konecnom dosledku je to iba dobre .

kyrill

Pokiaľ si dostatočne inteligentná, mala by si to zvládnuť,hoci spočiatku môžu byť ťažkosti s etablovaním sa...

Lens_14

ehm
Zápisy boli pre prijatých NAD ČIAROU. Len nám volali zo školy a dátum zápisu pre mňa mi ešte len oznámia. Potrebujem objektívny názor nezainteresovaných ľudí, či bez toho jedného roku na ŽŠ mám reálnu šancu to tam vôbec zvládnuť.
A táto téma je tu dvakrát preto, lebo po prvýkrát bol počet odpovedí nulový.. Ale aj tak ďakujem.
L.

ehm

Dievčatko, zápisy na stredné školy už dávno boli. Čo to tu riešiš? A načo tu píšeš tú istú tému už 2x? Keď ty sama nevieš, čo chceš, čo ti máme poradiť my?