Dobry den prajem vsetkym. Mozno napisem co uz mnoho z Vas v zivote zazilo ale vlozim sem moj konkretny pripad.Mam 29 rokov a ona ma 24. V 2014 som na 3mesiace vycestoval za pracou do zahranicia.Po troch mesiacoch sa urcite veci pokaslali a chcel som vypadnut.Lenze medzicasom som si tu nasiel kamaratku,nebral som to vazne,bolo to len o uziti si.Ked dosli tie zle casi tak mi moja kamaratka ponukla byvanie,ze mozem ostat u nej a sak ked chcem tak potom si rozmyslim co dalej a bud zostanem alebo sa vratim domov.Co sa nestalo a dneska sme spolu uz 3 roky.Vela sme spolu zazili a precestovali,naucil som sa francuzsky a prvy rok a pol neboli ziadne problemy,okrem toho ze bola nehorazne ziarliva,kedze ju jej byvali priatel vo velkom podvadzal.Snazil som sa jej ukazat,ze pri mne sa nemusi bat.Z velkeho mesta sme sa prestahovali na dedinu a mali sme v prenajme pekny domcek so zahradkou. Co sa ale nestalo,bolo to asi rok a pol co sme boli spolu tak mala malu aferu s kolegom,bozkavala sa s nim,to som prekusol a odpustil jej.Jej dovod bol,ze bola stratena a ze nevedela ani preco to urobila.Nas vztah sa rozvyjal dalej a asi po 2rokoch nasho vztahu zacala rozpravat o rodine,zasnubach a svadbe.Ja som,ale nad tym vobec neuvazoval,vyhovovalo mi to tak ako to bolo.Dovolenky,zabava atd.Tak som vzdy len odvrkol a nechcel som sa o tom bavit. V tom obdobi sa dorutili aj problemi v posteli,milovali sme sa raz za tyzden a mne to nestacilo. Tak kedze som chodil na tyzdnovky,tak som si vytvoril konta na zoznamovacich strankach a napisal som zopar sprav babam ale nic som s nikym nemal.Stale sme sa hadali.Vo february tento rok,mi to nasla a chcela sa so mnou rozist a mali sme tichu domacnost,snazil som sa ju zyskat spat.V jeden vecer sme mali obrovsku krizu a vtedy sa mi priznala,ze bola na diskoteke s kolegami a ze sa s jednym aj vyspala.Ja som sa v ten vecer vratil unaveny z roboty a vedel som ze isla von. V tej chvyli som sa jej priznal aj ja ze som sa tiez vyspal so svojou byvalou v decembri 2014 ked som bol doma na dovolenke(ja som ju este v tej dobe nelubil,moju terajsiu,boli sme spolu 6mesiacov a nic nebolo iste).V podstate od februara som bol v depresii,ze ju stratim a ako velmi ju milujem, tak som sa rozhodol ze jej kupim snubny prsten a zasnubim sa s nou.Povedala ano.To bolo v aprili, ona zacala vo velkom planovat svadbu a riesit organizaciu ale odrazu na mna dolahla dalsia depresia,mysel som si ze som jej odpustil,ale teraz ma jej nevera serie tak moc ze neviem ako to prekusnut.Cez vikend sme sa aj pohadali lebo som zacal ziarlit ,co som ja pred tym nikdy neziarlil a bola na oslave firemnej tak som o pol noci isiel skuknut situaciu a zbadala ma tam,tak sme sa v ten vecer hadali o tej nevere,ze som ju vlastne klamal cely nas vztah,ze som zradca a ja neviem co este a navyse aj pridala,ze tancovala s tym jej posranym kolegom s ktorym ma podviedla. Nehal som to tak nechcel som ostrit situaciu,povedal som jej ze sa velmi myli a siel som spat.Rano bola ako vymenena,ze sa mi ospravedlnuje atd. Ja som jej ale povedal,ze svadbu nebudeme nahlit a ze je este vela veci ktore musime prebrat a dohodnut sa.Ona mi povedala ze je pripravena ist zit na slovensko,ze jedine co chce je byt so mnou stastna atd.Zacala sa ucit po slovensky a hovori mi,ze ma miluje.Ja momentalne neviem co mam robit, nikdy som nebol pripraveny sa zenit a ani som nad tym nikdy nerozmyslal,vlastne az pod vahou vsetkych tych veci co sa nam stali... poradte mi co mam robit ? Som sklamany, z nej so seba,na deti sa niako extra necitim pripraveny.Mal by som to nechat tak,alebo si dat jeden od druheho pauzu ??? Dakujem velmi za kazdu radu
Neviem ako dalej
Podla mna naozaj vazny, pravy vztah/manzelstvo moze byt len medzi ludmi, kde sa nestalo nic prilis zle, kde nebola prilis narazena dovera, a teda nevera. U vas to uz davno prepisklo, uz ste si to pokaslali.
Ci sa rozist, asi ano, minimalne dat si rocnu pauzu... mozno si najdete niekoho druheho vzacneho, s kym budete mat "cisty register" a vztah bude zalozeny na dovere, tak ako ma.
ak sa na to necitis tak sa nezen, nenechaj sa do nicoho tlacit. Ja som tak tlacila na byvaleho a viem teraz ze to bola obrovska chyba, ved chlapec musel byt s nervami v koncoch ako ty teraz. Ked tam u vas navyse bola nevera tak nieje co riesit, podla mna vas vztah nema buducnost, nejde o lasku aj ked si to mozno myslis. je to len zavislost z oboch stran. drzim palce a pevne nervy
Najprv musis zistit co chces. Zobrat si ju lebo s tym prisla a mate problemy? Svadbou sa problemy nevyriesia, budu tam nadalej. Doveru u Vas nevidim, a bez dovery vztah neexistuje, rodina uz vobec nie. Respekt je dalsia vec ktora u Vas asi velmi nefunguje.
Ak raz chces rodinu, buduj k tomu aj vztah. Ak nechces, kazda tvoja znamost by o tom mala dopredu vediet. Potom nebudes musiet riesit taketo veci.
Podla toho ci si napisal o svojom spravani sa vo vztahu tak ju vobec nelubis a podla toho ako sa on sparava, ani ona nelubi teba. Jednym zo zakladnych kamenov lasky je vzajomna ucta a dovera ktoru uz nema ani jeden z vas. Ked hovoris o tom ako ju milujes, myslim ze skutocne pomenovanie tvojich pocitov je strach o stratu benefitov. Moja skromna rada je, bud k sebe aj k nej uprimny.
Podla toho ci si napisal o svojom spravani sa tak ju vobec nelubis a podla toho ako sa on sparava, ani ona nelubi teba. Jednym zo zakladnych kamenov lasky je vzajomna ucta a dovera. Ked hovoris o tom ako ju milujes, myslim ze skutocne pomenovanie tvojich pocitov je strach o stratu
Podla toho ci si napisal o svojom spravani sa tak ju vobec nelubis