HELLO

Príspevok v téme: HELLO
NoMotiv

SANGVINIK
Je všeobecne optimistický, živý, vnímavý, ľahko prispôsobivý
a pomerne dosť výrečný. Podľa mňa sú to dobré vlastnosti pre ľudí, ktorí sú radi
v spoločnosti druhých. Taktiež má pestré záujmy a dokáže vykonávať viac činností
naraz. Tu si však treba uvedomiť, že nie je všetko zlato, čo sa blyští. Tieto vlastnosti
dávajú takýmto ľuďom príliš veľa odvahy a ľahkomyseľnosti. Často bývajú tiež
povrchní a niekedy až príliš ukecaní. Toto správanie vidím aj na mojom chovaní
a myslím si, že moja povaha je práve tohto temperamentu. Myslím, že tento charakter
je v spoločnosti veľmi dobre vnímaný a takí ľudia majú dosť dobré vzťahy so svojím
okolím. To je podľa môjho názoru veľkým prínosom pri práci v tíme. Preto do každého
správneho tímu by som odporúčal prevažne ľudí s týmto charakterom.

MELANCHOLIK
Je naopak ako sangvinik prevažne pesimistický a vážny. Čo si
nemyslím, že je úplne zlá vlastnosť. Práve tomuto charakteru to dodáva
disciplinovanosť a ustálené chovanie. Taktiež takí ľudia bývajú svedomití
a zodpovední. Za slabšie vlastnosti však považujem precitlivenosť, nedostatok odvahy
a nedôverčivosť. Napriek tomu si myslím, že v správnom tíme by nemal chýbať ani
tento charakter. Jeho povaha by mohla pomáhať pri práci, ktorú nemusí robiť výlučne
v spolupráci.

CHOLERIK
Je podobne ako sangvinik typ viac inklinujúci k extrovertnému
správaniu. Preto je veľmi živý a oduševnený. Je určite výborný člen tímu, nakoľko je
veľmi vnímavý a schopný udržať rýchle pracovné tempo. Taktiež je dosť iniciatívny
a to je podľa mňa veľké plus pri tímovej práci. Avšak nato, aby sme tieto klady získali
je dosť potrebné, aby takýto človek bol dostatočne motivovaný. Niekedy býva dosť
vzdorovitý a výbušný, čo môže byť niekedy vhodné, ale aj nemusí. Preto si myslím, že
tento charakter by taktiež mal byť zastúpený v tíme. Daný tím by mal byť však
vybraný správne hlavne na jeho zloženie, aby nevznikali konflikty pri komunikácií
práve medzi cholerikmi v danom tíme.

FLEGMATIK
Je veľmi vytrvalý, trpezlivý a rozvážny. Má veľkú obľubu v poriadku
a preto si myslím, že by v správnom tíme nemal chýbať. Je dostatočne samostatný
a vie vykonávať dlhotrvajúce telesné aj duševné činnosti, čo ľuďom tohto charakteru
dáva výhodu na práci, ktorá je dlhšie trvajúca. Určite by ich v tíme podľa mňa nemalo
byť viac, nakoľko má tento charakter aj dosť silné slabiny. Medzi tie patrí napríklad
pohodlnosť a nedostatok pracovného nadšenia. Taktiež dosť často býva stereotypný
a dosť konzervatívny. Preto podľa môjho názoru by bolo ideálne mať v tíme jedného
flegmatika, ktorý by však mal byť vedený správnymi spolupracovníkmi v tíme.

VĎAKA ZA POZORNOSŤ

Najčítanejšie články