Zasnubenie sa

Príspevok v téme: Zasnubenie sa
Natalia_25

Ahojte,
mam taku dilemu. S priatelom som nieco cez 5 rokov a mam pocit, ze priatel sa chysta ma poziadat o ruku. Momentalne byvame spolu cez tyzden a na vikendy chodime kazdy domov. Ja byvam s mamou. Sestry su uz vydate. Ja som celkom dost upata na mamu. Vlastne je uz len sama a na vikend ked pridem, som tam s nou ja. Trapi ma to a som zufala aj, ze ked sa vydam a budeme mat vlastne byvanie/rodinu s priatelom, tak uz na tie vikendy nebudem chodit domov za mamou a ta ostane uz uplne sama. Ano navstevy su samozrejmost, ale nebudem sa moct zobrat kazdy vikend od manzela a ist na vikend tam. Priatela lubim, ale vazne ma trapi tato nelahka situacia.

Natalia_25

pre mna je to dost vycerpavajuce, som z toho smutna. priala by som si lepsi zivot pre mamu, ale ked ona sama nic pre to nerobi, tak co sa da robit.

Natalia_25

ja som jej uz vravela, ze moze sa dat do klubu dochodcov. Na to mi odpovedala, ze ci je ona stara. Ma 61. Pritom v tom klube su isto vekovo podobni. Organizuju sa tam rozne vylety. Ale nie, nechce. Vztah nechce, uz sa popalila na manzelovi, a ze naco by jej bol nejaky stary chlap, este by sa musela o neho starat. Ona strasne lipne na nas dcerach. Ked mi vravela, ze mozme byvat s nou, tak som jej povedala, ze chcem byvat vo vlastnom sama, tak sa urazila. Ze naco bude ona sama v celom byte.

alexxxxx

no v prvom rade si myslim, ze by sa mala skusit zmenit aj mamina

nemoze donekonecna len sediet doma a byt smutna, neviem nerozmyslala nad nejaky vztahom? nejake zoznamky pre starsich, nech jej nieje az tak smutno

moja mama sa snazi si stale hladat nejake aktivity, myslim, ze by bolo lepsie aj jej aj tebe :) ma aj nejake kamaratky chodi s nimi von, potom sla na jazykovy kurz a tak

alebo jej psika proste len prines :D teda neviem aky ma vztah k zvieratam, ak zly tak nie ale ak ma zvierata rada tak si nanho zvykne a bude mat aspon niečo :)

Natalia_25

Dakujem Ti za odpoved. Mama aj nieco take spominala, ze mohli by sme byvat u nej, ale ja som s tym nesuhlasila, pretoze priatel by tam nechcel ist byvat a podobne ani ja by som nesla byvat ku nim. On by tiez nesiel byvat so svojimi rodicmi. Ja aj on sme toho nazoru, ze mladi by mali byt sami. Hovorila som mame, nech si kupi psa, ale to razne odmieta. Nema ani ziadne aktivity. Celkom dost si toho pretrpela v zivote. Ma nejake kamaratky, s ktorymi si vie zavolat, ale nechodia von kavickovat a tak, aj ked sem-tam jedna kamoska pride ju navstivit. Nahovarala som ju, nech idu niekam von si sadnut a pokecat, ale to zas povie, ze nema peniaze (biedou zas netre a 1.5e na kavu by jej nic nespravilo). Priatel ma celkom dost velku rodinu, v lete cez vikendy chodia na chatu a oslavuju rozne narodeniny/meniny, alebo sa len tak stretnu. Tak nebudem moct byt aj tam aj tam naraz. Viem, ze mala by som zit svoj zivot, mam ho cely este pred sebou, ale dost sucitim s mamou, hlavne aj kvoli tomu, cim si presla v zivote. Rada by som oddalovala zasnuby, ale nebude to donekonecna, priatel si moze najst inu.

alexxxx

Moj oco chodi na tyzdnovky a mama je cele tyzdne sama (oco je len na vikendy doma) mas to este tazsie ale je to podobne, tiez ma to velmi trapi, ze mamca byva doma casto sama a je z toho nestastna

ale nikdy mi nedala najavo, ze by som sa jej mala nejak prisposobit ak ta ma mama rada bude stastna ze ty si stastna, nemozes byt asi bohuzial s nou nastalo:(

skus to potom vysvetlit priatelovi, ak je chapavy pochopi to a mozte sa aj tak castejsie navstevovat, pozyvat mamu napr ku vam casto aby sa necitila sama, alebo ju mozte chodit navstevovat a tak dalej

viem ze to je velmi tazke, a si z toho smutna ale nemozes tomu prisposobit cely zivot

porozpravaj sa snim ste uz spolu 5 rokov tak nieco spolu skuste vymysliet