Dobrý deň.
Potrebujem poradiť, som cca 2tizdne po operacii analnej fistule. Ktora je hlboká az do creva. Prejavilo sa to ako absces, stvrdla mi cela polka zadku a plakavala som od bolesti. To narezali (pocas anestezii) prisla ulava, no cakala ma dalsia operacia fistule v NR u docenta Korčeka. Zaviedol mi tam SETON- elastickú ligatúru. Neskutocne bolesti po operacii.. fičala som 3dni na Tramale. Teraz ako som doma nemozem spať od bolesti,
Kričím (susedia si musia myslieť...), trápim sa bolestami, nezvladam to.
Stále mi z rany vyteká vela hnisu, mením si vlozky 8-10krát denne, umývam si to vždy, pomáha jedine ibalgin. Schudla som okolo 9kilo, do toho všetkého mám Crohna... nevládzem som tak vyčerpaná mám 20 a od malinka bojujem s tímto svinstvom.
Ale som na pokraji zufalstva uz nevladzem bojovať...
Rozmýšlam nad najhorším. Očom je život ked sa musím furt trapiť bolestami... a to som bola celú doba pozitivna nikdy som nebola ako povediac nestastna, prijala som svoje ochorenie... mala som stastny zivot ale toto neprajem nikomu...prežívať v kuse bolesti... ja uz neviem co robit :((( prisla som o cely socialny zivot... nemam nikoho komu sa mozem zverit. Moj priatel je na mna poslednu dobu arogantny a hnusny a pritom vie ako trpim. Čo mam robiť
Fistula Bolesti Depresia
Dakujem :) zas som o nieco mudrejsia ^_^
Precitaj si viac o tej elastickej ligature. Pises ze ju mas zavedenu. Ona sa nejak postupne prerezava, tak z toho mas tie bolesti. Treba to vydrzat, vsak najhorsie mas za sebou.
Bola som na kontrole u mojho gastro v stredu, on mi to len pozrel a povedal ze mi necha este antibiotika. Zajtra skočím ku chirurgovy. Ja sa len bojim ze to bude stale bolieť... čitala som články kde ludia píšu že s fistulou bojujú hrozne dlho... takto nemozem ist ani na dovolenku ani nikam preč. Lahko sa povie byť stale v pohode lebo ked nieco bolí tak ta blba nalada pride sama.
Na kontrole si kedy bola naposledy u chirurga, to niesi po takej operacii sledovana?? Ten hnis ma asi vytekat von, cisti sa to. Ak nemas teploty zapal tam zrejme nebude. Doba hojenia je dlha. 3 mes. Ale navstiv chirurg. ambulanciu pre istotu uz teraz, nech sa ti na to lekar pozrie! Lieky od bolesti zmen. Ostatne chce cas a hlavne ziadnu fyzicku namahu a aj psychicky byt v pohode lebo tato choroba je dost spojita aj s psychikou. Ziadne stresy atd. musis sa naladit na uzdravovanie.
Ak mas zoperovanu fistulu malo by sa ti polepsit. Len ono sa to dlhsie hoji. Lieky od bolesti zmen. Ibalgin je slaby, skus Novalgin alebo Algifen neo kvapky a cakaj na zhojenie. Uz to mas za sebou takze sa ti do buducnosti dost ulavi.