smutok neprejavovanie emocii

Príspevok v téme: smutok neprejavovanie emocii
Zittxxx

Ahojte
s frajerom sme spolu uz dva mesice neboli (kvoli pracovnym veciam a on ma vela skoly atd - uz len 3 tyzdne a budeme spolu zasa nafurt)

on je dost introvertny typ cloveka a casto byva smutny a tak, je mozne ze kvoli tomu mi prestal prejavovat emocie a uzavrel sa predomnou?

predtym mi kazdy den hovoril, ze ma lubi alebo ze mu chybam alebo hocičo a zrazu nič, myslim si ze ma naozaj lubil uprimne ale neviem co sa stalo
ked mu poviem ze ho lubim ja tak mi odpise ze aj on mna ale z jeho strany som to nepocula uz dost dlho :(

ja som extrovert a moc mu nerozumiem, co si o tom myslite?

mam pocit ze sa na mna uz ani netesi

Mesačný princ

Ani ja by som sa nezveroval niekomu, ak viem, že tomu dotyčnému spôsobím smútok, poprípade ho budem vidieť plakať...

Mesačný princ

ťažko ti poradím.

Ak sa medzi vami niečo udialo a kvôli jeho správaniu si bola smutná, tak si to mohol zosobniť, že je to kvôli nemu a....

Ale je to len hypotéza...

Už teraz vie, že ti nechce ublížiť a nechce, aby si bola smutná kvôli nemu a radšej si svoje emócie nechá pre seba. nechce ťa vidieť napríklad plakať, nechce ťa vidieť sklamanú...atď

Ťažko ti poradím v tomto...

zittxxx

pytala som sa ho co sa deje, milionkrat

vzdy mi povie ze sa nedeje nič a ze je vsetko v poriadku ale ze ma stresy zo skoly

milionkrat som mu povedala ze som tu prenho ked ho bude nieco trapit, aj tak sa mi moc nezveruje

ja som ho nikdy neodmietala len preto, ze je introvert vzdy som sa snazila ho pochopit, aj ked mi to niekedy nevyslo ale snazim sa, nikdy som mu nevycitala to aky je, chapem ze nieje kazdy taky usty

a vie, ze som bola smutna kvoli nemu lebo sa ku mne spraval inak a od vtedy je takyto a je to stale horsie

ale ja sa naozaj strasne snazim teraz a nic nepomaha, neviem co mam uz robit, zufala som... potrebujem sa s nim rozpravat ale je to este dlha doba a zblaznim sa asi

Mesačný princ

A čo takto sa ho spýtať čo sa deje? Možno je v tom iný problém.

Ja mu do hlavy nevidím a neviem čo sa medzi vami deje.

Len som ti napísal, že môže človek dusiť emócie v sebe ak nechce, aby s nimi niekoho zaťažoval.

Týka sa to smútku. No ak odmietneš jeho smútok (ktorý tvorí jeho podstatu, odmietneš jeho vnútorný svet - pretože si extrovert, odmietneš ďalších xy vecí) , tak sa nemôžeš čudovať, že sa toto deje. Ten človek sa môže úplne uzavrieť. Ak totiž niekto odmietne človeka len preto, pretože je smutný, iný, alebo introvert, tak je to to isté, ako keby ho tí ľudia odmietli ako ľudskú bytosť.

A keď on vidí, že svojim správaním niekomu ubližuje, tak to pre neho znamená tiež odmietnutie. On bude smutný, nahnevaný, frustrovaný, ty naopak veselá, optimistická a akčná. Budete spolu. Ak sa ti nepodarí na neho preniesť svoj stav, prenesie ten jeho na teba. A akonáhle budeš smutná a on bude vedieť, že je to kvôli tebe, tak už nikdy sa k nemu nedostaneš ako človek. Viem o čom píšem.

A to neprejavovanie emócií s tým môže súvisieť, ale aj nemusí.

Mesačný princ

To, že z jeho strany očakávaš ,,ľúbim ťa,, nemusí byť automatické a niektorí ľudia takto lásku nevyjadrujú vôbec a to môžu druhého veľmi milovať.

Čo sa týka tých emócií, tak to môže tak byť. Veď kto už chce zaťažovať najbližších a ľudí, ktorých má rád nejakými problémami, svojím smútkom alebo sa neustále sťažovať. Nikto by takého človeka vo svojej blízkosti nechcel a tak niekomu takému ostáva len to, aby si sám so sebou poradil sám a nezaťažoval tým okolie. A ver mi, že je to tak, ako píšem. Môže sa dokonca stať, že ten dotyčný nebude už nikdy schopný nikomu otvorene svoje pocity prezentovať.

Ale všetci chcú pri sebe len veselých a šťastných ľudí, nič iné sa netoleruje v tejto spoločnosti. Ak je to takto, tak áno. Je to fakt.

A čo sa týka toho druhého problému. Snaž sa trošku menej očakávať, respektíve nie menej ale... Každý človek je iný a každý prejavuje emócie inak. Ak vieš, že ťa ľúbi, tak nerieš že ti nepovedal to, alebo hento. Možno ťa požiada o ruku napríklad.

Je možné všetko.

Niektorí ľudia nie sú na slová, ale skôr vidíš ich prejavy láska v iných veciach.