Biologická liečba

Príspevok v téme: Biologická liečba
Veronika91

Ahojte,
Chcela by som sa spýtať či sa tu nájde niekto kto už podstúpil biologickú liečbu kvôli reumatoidnej artritide (reume).
Mám 25 a na reumu sa liečim už 3 roky. Najskôr to vyzeralo že lieky zaberajú, krvné testy boli o niečo lepšie, ja som sa cítila oveľa lepšie po fyzickej stránke. Brala som pravidelne dva roky medrol(kortikoid), flector a metotrexat s tým že metotrexat sa postupne musel navyšovať až do dávky kedy mi zaberie a budem sa cítiť úplne v pohode, čo sa aj stalo a vtedy som naopak musela začať znižovať(až úplne vysadiť) dávku medrolu keďže ten škodí telu pri dlhodobom užívaní najviac(meknutie kostí a pod.). Navýšila som metotrexat a snazila som sa vysadiť medrol s tým že som vydržala iba 1 týždeň a aj to ma na konci týždňa bolelo celé telo, nemohla som fungovať. Tak som musela znova nasadiť dávky ako naposledy. Moja reumatologička mi preto odporučila Biologickú liečbu. Rada by som sa teda dozvedela ako previeha už samotná poisťouvňou schválená biologická liečba ? Keďže je to posledná možnosť liečby reumy tak sa toho trocha obávam.
Vopred ďakujem za každú odpoveď.

datum

Zorka, ja som jej napisala email a asi o 5 dni som uz mala prist aj na vysetrenie. Bolo to minuly rok v novembri. Cize problem s dostanim sa k nej nebol a dokonca som ani nepisala v emaily co mi je lebo som si popravde myslela ze ta webstranka je asi aj neaktualna, kedze su na nej napr dost stare clanky... Ale vyslo to a do tyzdna som bola u lekarky a som tomu rada. K liecbam len tolko, ludia, prestante verit konecne doktorom. Prd vedia a zacnite kupovat knihy a studovat alternativnu medicinu a dozviete sa zaujimave informacie. Ja som sa napr zacala zaujimat aj o vitarianstvo, veganstvo... Studujte ludia!

Debora

Zorka možno z nejakou prkotinou nie ale ja som termín dostala. Písala som a sekretárka sa ma v odpovedi pýtala aký mám problém. Keď som napísala čo konkrétne mi je tak mi poslala termín.

ZorkaTicha

Ja som to tu spomenula len ako príklad že sú aj iné možnosti ako biologická liečba. Nerada by som v niekom vyvolávala plané nádeje.

ZorkaTicha

datum to asi nebude také jednoduché. Aj môj manžel sa k nej už horko ťažko dostal, hoci sa s ňou poznám dosť rokov. Pani Albertová už pracuje málo a cez tú jej sekretárku sa každý nedostane. O viacerých ľudoch viem že im nedali termín. A ktovie ako dlho ešte bude pracovať. Takže to nie je také lahké že ísť za ňou a začať sa liečiť. Najskôr sa k nej treba dostať.

datum

Ahoj, pocuvni pani ktora ti tu radi. Ja mam reumatoidnu artritidu od 3. rokov a teraz mam 28 rokov. Lekari ma napchavali kortikoidmi, ibalginmi, venterom, aulinom... a vsetko dosrali az tak ze mi sposobili osteoporozu na ktoru sa prislo ked som mala 22 rokov. Stav kosti ako stara 70tnicka podla slov lekarky. Ta tiez prisla s ,,prevratnou liecbou" ale kedze som mala dost predtym nastudovane tak som to odmietla a tiez bola nasrana. Potom som hladala moznosti alternativnej mediciny az som sa dostala k pani lube albertovej. Liecim sa pol roka a budem este dalsi rok. Prisla aj na to, co vsetko mam kvoli liekom dosrane v mojom tele. Ale da sa dat vsetko dokopy a ja jej verim na 1000% lebo pomohla mnohym ludom. Kasli na lekarov, oni maju z teba prachy a do tela ti zanesu pekny bordel ich superliekmi. Chod za albertovou, objednaj sa, hod do googla alternamedica. To je ona. Uvidis ze neolutujes a lieci iba bylinami, konkretne tradicnou cinskou medicinou. A ver tomu ze to co fungovalo 2000r u starych cinanov, funguje aj dnes, lenze farmaceuticky priemysel je jeden velky biznis ktory chce akoze liecit ich chemickymi liekmi. Vela zdravia a objednaj sa u nej.

ZorkaTicha

Diétu držím na základe špeciálnych testov. Tie mi robili z krvi a dostala som výsledky, ktoré potraviny nemôžem konzumovať. Je ich dosť veľa. Okrem múky a mlieka aj niektoré orechy, aj zelenina a ovocie, aj niektoré druhy mäsa. Je to celkove asi 60 potravín ale testovali mi spolu vyše tristo. U každého je to ale iné lebo keď som konzultovala s pacientami pani Albertovej tak oni mohli jesť to čo ja ale zase nemohli niečo iné.

Veronika91

ZorkaTicha a keby si mi priblížila diétu ?
Pretože čo sa týka stravovania o tom niečo viem a jednu ,,diétu" držím. Nerada to nazývam diétou, preto tie úvodzovky. Ide o životný štýl stravovania, ale môžeš mi to prosím priblížiť ako sa teda stravuješ ?
Veronika

ZorkaTicha

Veronika, ja som tiež pomerne mladá pacientka s reumatoidnou artritídou. Mám len 34 rokov a toto ochorenie ma trápilo od devätnástich. Kvôli veľkým bolestiam som sa ani neodvážila mať dieťa. Na biologickú liečbu som bola objednaná v roku 2010 ale dozvedela som sa od jednej známej že jej s reumou pomohla liečba u Luby Albertovej. Poviem rovno že som nejakej alternatívnej liečbe vôbec neverila ale manžel ma nahovoril aby som to k nej išla aspoň prekonzultovať veď uvidím aký na mňa urobí dojem a podľa toho sa rozhodnem. No a pani Albertová na mňa urobila ten najlepší dojem, liečbu som u nej zahájila a zhruba do roka som bola bez bolestí. Biologickej liečbe som sa teda vyhla, ale bez ťažkostí to nebolo, pretože som zároveň musela držať aj prísnu dietu. Tú držím aj naďalej, veľa jedál ktoré boli predtým mojou každodennou stravou je pre mňa zakázaných. Ale čo je to proti tým strašným bolestiam na ktoré nechcem ani pomyslieť. Raz za rok chodím k lekárke na kontrolné vyšetrenie ale vždy ma to niečo stojí, pretože po tom čo som odmietla biologickú liečbu je na mňa dosť nahnevaná. Stále mám ale v hlave kus strachu tak si chcem byť istá či je všetko v poriadku. Keď mám stresy tak sa nejaká menšia bolesť v niektorom kĺbe objaví ale je to veľmi mierne a trvá to maximálne jeden deň. Lieky od pani Albertovej už neberiem, už len diétujem. Po tom čo som sama absolvovala sa nedávno k pani Albertovej objednal aj môj manžel. Má síce iný problém ale verím, že pomôže aj jemu. Možno nie si naklonená prírodnej liečbe ale chcela som ti len povedať, že sú aj iné možnosti a niekedy nezaškodí vyskúšať aj tie.