Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zamestnávateľ robí problémy

Príspevok v téme: Zamestnávateľ robí problémy
Martina297

Ahojte, potrebovala by som poradiť. Som v 23tt a očakávam príchod svojho prvého dieťatka na svet. Prácu nemám nijak fyzicky náročnú, robím krátky a dlhý týždeň 12tky s tým, že väčšinu pracovného času pre sedím. Pracujem v oblasti kde je priamy styk so zákazníkom, takže cca 12hodin denne riešim sťažnosti a požiadavky zákazníkov, ktorí mi dávajú niekedy poriadne zabrať. Firma ma nedostatok zamestnancov s tým, že na moju smenu (pracujeme dvaja) od júna dávajú nového zamestnanca, ktorý absolútne nič o danej problematike nevie a je skôr na príťaž nez na pomoc. Takže od júna budem robiť s niekym totálne neschopným a nielen že buden musieť riešiť mojich zákazníkov, budem musieť riešiť aj tých jeho. Co je pre mna po psychickej stránke takmer likvidačné. Jedine co som od môjho nadriadeného chcela boli 3 sprosté dni dovolenky na jún, aby som sa od reagovala, jedine co mi povolil je návšteva gynekologickej poradne. Neviem ako to riešiť :( Môže mi zamestnávateľ zakázať dovolenku, keď som tehotna? Mam pravo si vypýtať 8hod. Smeny od pondelka do piatku? ( pred 3mesiacmi som podpísala súhlas, ze môžem robit 12tky), alebo mam sa jednoducho dat na PNku až do pôrodu i keď by to bolo voči firme nefer? Co by ste urobili na mojom mieste, lebo ja som už zufala, urcite nechcem nechať kolegov v stichu, ale ako jediné dievča v kolektíve nevedia pochopiť zmenu môjho stavu. Keď ideme večer z prace nesmierne ma boli nohy, v noci neviem spat kvoli neustálej potrebe ist na wc a pod. Prosím poraďte :)