Ahojte, potrebovala by som poradiť. Som v 23tt a očakávam príchod svojho prvého dieťatka na svet. Prácu nemám nijak fyzicky náročnú, robím krátky a dlhý týždeň 12tky s tým, že väčšinu pracovného času pre sedím. Pracujem v oblasti kde je priamy styk so zákazníkom, takže cca 12hodin denne riešim sťažnosti a požiadavky zákazníkov, ktorí mi dávajú niekedy poriadne zabrať. Firma ma nedostatok zamestnancov s tým, že na moju smenu (pracujeme dvaja) od júna dávajú nového zamestnanca, ktorý absolútne nič o danej problematike nevie a je skôr na príťaž nez na pomoc. Takže od júna budem robiť s niekym totálne neschopným a nielen že buden musieť riešiť mojich zákazníkov, budem musieť riešiť aj tých jeho. Co je pre mna po psychickej stránke takmer likvidačné. Jedine co som od môjho nadriadeného chcela boli 3 sprosté dni dovolenky na jún, aby som sa od reagovala, jedine co mi povolil je návšteva gynekologickej poradne. Neviem ako to riešiť :( Môže mi zamestnávateľ zakázať dovolenku, keď som tehotna? Mam pravo si vypýtať 8hod. Smeny od pondelka do piatku? ( pred 3mesiacmi som podpísala súhlas, ze môžem robit 12tky), alebo mam sa jednoducho dat na PNku až do pôrodu i keď by to bolo voči firme nefer? Co by ste urobili na mojom mieste, lebo ja som už zufala, urcite nechcem nechať kolegov v stichu, ale ako jediné dievča v kolektíve nevedia pochopiť zmenu môjho stavu. Keď ideme večer z prace nesmierne ma boli nohy, v noci neviem spat kvoli neustálej potrebe ist na wc a pod. Prosím poraďte :)
Zamestnávateľ robí problémy
Martinka zmenit zamestnanie mozes vzdy. Netreba sa bat. TO len my slovaci ostavame v zlych robotach lebo ,,ved musime byt radi aj za to hovno co nam davaju lebo si urcite nenajdeme ine miesto ,,. Inak ta fakt obdivujem ze tehotna robis 12tky mas nato najst si aj po materskej inu pracu. ja sice tehotna niesom ale ako zdravej zene mi tiez robia 12tky u nas problem ked sem tam potiahneme.
chod na PN a mas vybavene.
ked sa budu kolegovci stazovat, tak im vysvetli, ze to je koli zamestnavatelovi, ktory ti nebol ochotny vyhoviet.
neviem ako si spokojna s ohodnotenim, ale pochybujem, ze ta dobre platia, takze az taka pro-firemna nemusis byt, poradia si aj bez teba.
pripadne sa dohodni na PN od jula a oznam im, ze maju cely mesiac na najdenie si novej posily.