nesprávne dioptrie=strata vlasov??

Príspevok v téme: nesprávne dioptrie=strata vlasov??
vlasky567890

Myslíte,že to môže spôsobiť vypadávanie vlasov? Mám takmer všetky testy v poriadku a alopéciu v rodine nemáme. Už niekoľko mesiacov mi nadmerne vypadávajú vlasy na ľavej strane hlavy a dnes som bola na vyšetreni u očnej a dozvedela som sa,že som mala na lavom oku nizsiu dioptriu ako som si myslela (mala som v okuliaroch vacsie dioptrie o o 0,5). Taktiež ma casto bolievala hlava prave v tej lavej časti, ale neriešila som to, nevedela som, ze mám nesprávne dioptrie. Co myslíte?

Judit19

Kycera, ty máš možno dobrú očnú lekárku. Samozrejme, že choroby očí ti zistí iba lekár , ale čo sa týka merania dioptrii a cylindrov tak s tým mám s lekárkou veľmi zlú skúsenosť. O 0,5 silnejšia dioptria a cylinder nesprávne otočený o 25 stupňov. Musela som si dať premerať zrak u optometristky, ktorá mi dala správne okuliare.

lLily

autorka, tak to mas v sebe uz zrovnane, u mna to zrovnali az sosovky a silenejsie mi uz predpisat nechce, okuliare mi nikdy nevyhovovali, hoci som ich nosila od druhej triedy ZS az po predposlednu triedu SS - furt ma z nich len hlava bolela, bo ma tlacili za usami, aby sa mi nesmykali z nosa

ono je dost nakazlive vidiet ostro, bo clvoek chce vidiet co najviac a ked nema ziadnu vnutornu ani vonkajsiu istotu, tak ju hlada v tom, co vidi

lLily

co uz ludia nenapisu? ja by hladlal skro nejaku suvislost s psychikou v ramco zhorsovania sa zraku, mne sa vzdy len zhorsoval, no cim viac oslabeny zrak, tym sa posilnuju ine zmysly, takze vsetko sa dava do rovnovahy. U mna to evokuje: nepozeraj prilis do daleka, ale len priamo pred seba....to co sa stane v dalekej buducnosti, na to vplyv nemas, iba na to, coho sa "dotykas" a co sa "dotyka" teba

autorka

Dnes som nasla tento clanok, blbost to nie je. Moze to sposobit oslabenie korienkov vlasov... A netreba byt hned vulgarny :) mdiva.aktuality.sk

lLily

hlav amoze boliest z xy vonkajsich i vnutornych veci, tak ako aj vypadavat vlasy

uvazujem mozno tak o plesatosi istych muzov....mi to pride na potlacany "ohen" v povahe cloveka, ktory "odpali" aj vlasove korienky, tym padom pride k plesatosti...netreba vsetko zvalovat na genetiku. Obcas si za to clovek moze ozaj celkom sam.

Lion54121

Bolest hlavy a strata vlasov nema susiv so zrakom !!!
Hlava nema co boliet nikdy !!! A ked boli je daco zle, treba riesit a nie sa napchavat ibalginom. Hlava z oci nema co boliet, to je vymyslena picovina, ked si lekari nevedia dat rady povedia to vas boli hlava z oci, rit palovu. A vypadat vlasy so zrazu to je co za kokotina ?