Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať či náhodou niekto nemá rovnaké problémy ako ja a či by mi zatiaľ nevedel poradiť. Už dlhšiu dobu ma bolieva asi v bruchu oblasti trojuholníka. Niekedy boli tie bolesti neznesitelné tak som si dávala nospa a to mi tieto bolesti utlmilo ale vždy sa to občas vráti. Potom mávam nechutenstvo a občas má preháňa po väčších obedoch. Niekedy mám pocit že žalúdoch ani poriadne nestrávi obyčajne potraviny. Padajú mi tiež vlasy tak uvažujem či to nebude aj kvôli tomuto. Bola som u obvodného a ten miesto toho aby sa ma opýtal na podrobnosti mi hneď dal iba nejaké lieky. Určite ho chcem viac otravovať ale teraz na to moc času keďže mám štátnice a ešte robotu. Tak zatiaľ ak by mi vedel niekto poradiť bola by som mu vďačná. Ďakujem
Problémy so žalúdkom
Neviem:
Ved vravim 95% chorob, intolerancii atd sa neda liecit. Tak to ci ma celiakiu sa da jednoducho zistit aj zo stravovania a urciteho jedla, staci si to vysledovat.
Neverte lekarom, oni nechcu pomoct pacientovi.
kyfoza, si trosicka vedla, kedze celiakia sa nijak nelieci, len stravovanim sa bezlepkovo. ale pokial sa tak clovek zacne stravovat uz pred diagnostikou, tak bude mat skreslene vysledky. lekar jej pomoct nemusi, ale moze jej zistit kde ma problem a nech sa uz ona potom sama rozhodne ako to bude riesit.
Ak aj tu celiakiu ma tak ako jej pomozu lekari? Nijak... 95% ochoreni farmceuticke spolocnosti a lekari ktori su ich ucnami nevedia alebo nechcu liecit, len mozu trochu potlaciit priznaky tymi ich chemickymi preparatmi, ktore maju aj tak viac vedlajsich ucinkov ako prospechu pre telo.
ked mas problem, tak chod k lekarovi. tieto vsetky rady su super, ale ak by si nahodou naozaj mala celiakiu, nic z toho ti nepomoze. ked ti lekar vyluci/potvrdi ochorenia, potom sa mozes zaoberat takymito alternativnymi rieseniami.
podla mna ti moze aj zle/nedostatocne travit - zle natravena strava zacne kvasit a preto ta prehana. pricinou zleho travenia moze byt aj stres.
podla mna by si mohla skusit uzivat traviace enzymy. ja uzivam tie od webber naturals - uz ich predavaju aj na slovensku a zda sa mi, ze maju najlepsi pomer cena/mnozstvo. s ich kvalitou som spokojny, takze som ine ani neskusal.
pripadne na iherbe najdes kopu alternativ, ale pocitaj s dlhsou dobou dodania.
mozno konzumujes privela vlaknin, i ked neviem, ci to moze sposobovat dany problem
Ďakujem za odpovede ... ale ja nemám problém že ma nadúva ja mám skôr druhý problém skôr s častým vyprázdnovaním ... a už neviem ako mám zmeniť životny štýl keď jedávama väčšinou ľahké jedlá ovsené vločky, jogurty, zeleninu.
mne tiez absolutne netravilo vsetko mi stalo v zaludku bola som nafuknuta ako balon, velke tvrde brucho a stolica raz za 4dni a tvrda. Kupila som si probiotika a kazde rano na lacno acidko no a pomohlo. A este pancreolan som jedla.
Doktori ti nepomozu, u nich je tazke urcit diagnozu nie to este ju vyliecit. Zapadna medicina je je uplne mimo.
Skus zmenit zivotny styl, hlavne stravu, jedz vela zaleniny, pi kazde ranu stavu najlepsie z cvikle. Skus si kupit probiotika a nejake prirodne vyzivove doplnky. Snaz sa obmedzit stres.
smer gastroenterologia, do tohto nech sa obvodak nestara. mozes to byt kludne aj celiakia, vyhladaj odbornika nech ti urobi testy na vsetko