Prehnaná hanblivosť

Príspevok v téme: Prehnaná hanblivosť
StarsandStripes

Prajem pekný večer a vopred sa ospravedlňujem, že tento príspevok bude pomerne dlhý ale je to možno spôsobené tým, že to potrebujem niekomu vyrozprávať a čo môže byť lepšie ako to urobiť na fóre, kde k Vám ľudia budú úprimný, lebo k Vám nemajú žiaden vzťah.
Začnem asi tým, že mám 22 rokov a nikdy som si neprešiel žiadnym vzťahom, samozrejme nehľadám príčinu tam kde nie je a mohol za to môj výzor o ktorý som sa dlhé roky nestaral a môj jediný záujem bol hrať hry... to už mám pár rokov za sebou a prešiel som mnohými zmenami a nielen fyzickými.
Schudol som z úctyhodných 120 kg pri výške 186cm na terajších 85kg (ešte stále pokračujem a cieľ je momentálne 80kg) zmenil som úplne šatník (verím, že k lepšiemu, keďže doteraz to boli len vyťahané tričká, mikiny a obyčajné botasky) zmenil som účes a nechal si bradu (dostal som na ňu už množstvo pochvál) a celkovo do seba investujem viac času a peňazí... navštevujem luxusné holičstvo vzdialené niekoľko desiatok kilometrov, začal som kupovať luxusné toaletné vody a sprchové gély, popracoval som na vyjadrovaní a vystupovaní medzi ľuďmi a ako mi povedala bývalá spolužiačka, údajne som sa zmenil a akoby som dospel (dodala, že k lepšiemu) a celkovo by som to asi nazval oneskorenou pubertou.
Neberte to prosím ako chválenie sa, ale nadväzuje to na ďalšiu časť tejto témy a pokladal som za dôležité to sem uviesť.
No a mojim hlavným problémom, ktorý som vyriešiť nedokázal je hanblivosť a s tým spojené to, že si nedokážem nájsť priateľku... nejako extra sa preto netrápim a nespôsobuje mi to depresívne stavy, no som vo veku, kedy mi už niekto taký chýba. Čo sa týka zoznámenia sa napríklad na diskotéke, to tak nejak nie je pre mňa... nikdy som na diskotéke nebol a úprimne ma to ani neláka a aj keď by sa tam možno dalo zoznámiť, tak si nie som istý, či by takýto vzťah fungoval nakoľko ak by dievča/žena chcela naďalej navštevovať tieto podniky a mňa by to nebavilo. Týmto nechcem povedať, že odcudzujem ľudí ktorý tam chodia, určite nie! Len to nie je môj typ zábavy... bratranec ma tam volával ale ja sa naozaj necítim.
A teda vážne neviem, kde by som mal skúsiť niekoho hľadať a s mojou hanblivosťou len naivne čakám, že to príde "samo" čo v podvedomí viem, že sa nestane a jedného dňa to budem musieť prelomiť. A tá hanblivosť je naozaj poriadna, minule som v cudzom meste hľadal 3 hodiny námestie len preto, že som sa hanbil opýtať na cestu... mám pocit, že to je spôsobené aj mojím nízkym sebavedomím vzhľadom na minulosť, kedy som trpel obezitou a bol na základnej škole šikanovaný.
Nedávno som si prešiel ťažším obdobím, pri ktorých som bol psychicky na dne ale vlastne mi to pomohlo, pretože som sa potom zmenil a znova mám pocit, že som dospel ešte viac a už sa nepovažujem za chlapca ako pred pol rokom ale za muža.
Na vysokú školu nechodím, som živnostník a pri mojich záujmoch do kontaktu so ženami/dievčatami neprichádzam.
Takže by som sa Vás, ktorý ste mali tiež problém s hanblivosťou a nízkym sebavedomím, ako ste sa ho zbavili? Alebo ako môžem začať?
Vopred Vám ďakujem ak ste sa dočítali až sem a zvlášť ďakujem všetkým, ktorý prispejú svojím názorom do tejto témy.

Angelika3

Ahoj, rada by som ťa nejako podporila,ale neviem presne ako :-) Čo sa tu dá poradiť, nuž ženy určite priťahuju muži ktorí sa k nim neboja pristúpiť a sú tak trocha priebojní a odvážni. Ja si myslím, že to získaš skúsenosťami, proste keď sa niečoho bojíš, jednoducho choď a urob to! Bojíš sa spýtať na cestu, choď a urob to! Páči sa ti vonku nejaká baba, bojíš sa ju osloviť, choď a urob to! Pri čine sa stratí aj tvoj strach a postupne zistíš ake je to smiešne a zbytočné sa hanbiť a bát. A mimochodom niesi jediný čo má takéto problémy, také má vo väčšej či menšej miere každý človek. Stačí keď vidím, že do autobusu nastupi nejaký sprosták čo tam vykrikuje a každý hneď klopí zrak a snaží sa to odignorovať, lebo každý sa bojí.

Kate9402

Srdečne Vás zdravím a chcem aby ste vedeli, že vôbec ale vôbec nie ste na tom tak zle ako si myslíte. Ste nesmierne cieľavedomý a veľmi schopný mladý muž. :) :)
Vôbec nepatríte k prípadom ľudí ktorí sa opustia, nadávajú na okolie, že nikto ich neprijíma, ale sami pre to nič neurobia.
Vážne klobúk dole. :) :)
To ako ste túžili po fyzickej zmene, po zmene vizáže, to že podnikáte, že ste samostatný verte , že je to neskutočne veľké plus u muža.
Teraz k hanblivosti. :)
Načo navstevovat diskotéky ak to nie je nič pre Vás? Som presvedčená, že okrem práce máte hobby. A som presvedčená, že je veľká pravdepodobnosť , že tam je možnosť stretnúť ženy.
Čo odporúčam je... Navštíviť človeka, ktorý príde na to, kde väzí vaša hanblivosť a ako ju eliminovať. Aby Vám otvoril oči a čítať nie články typu ako zbaliť babu na jednu noc, ale ako si zvýšiť a dosiahnuť zdravé sebavedomie. :)
www.prepanov.sk
Veľmi Vám držím prsty a verím , že sa Vám to podarí :) :)

StarsandStripes

Načo vlastne reagujete, keď k tomu nemáte vlastne čo povedať? To fakt nech tá téma ostane radšej prázdna...