Čaute, iste to poznáte. Vonku sa fajne oteplilo, doma nechce ostať nikto, a tak si pekne krásne vybehneme do prírody. A tu začína môj problém...už od detstva mám panický strach z kliešťov. Alebo teda skôr z chorôb, ktoré môžu prenášať. Stačí sa mi len rukou otrieť o dajaký krík, a už si ju musím celú skontrolovať, či na nej nie je kliešť. A potom dostanem úplne nával paniky: Prisaje sa na mňa, dostanem zápal mozgových blán, budem mať z neho trvalé následky, prestanem chodiť, jesť, rozprávať a pôjdem do ústavu na celý život...pre jedného kliešťa.
Celá táto obava mi behom sekundy prebehne hlavou. Každé leto a to už roky. OK, kliešťov sa bojí veľa ľudí, ale zrejme až takto sa báť nie je normálne. Iste, existuje aj očkovanie, ale neviem, či to môjmu strachu pomôže.
Bojíte sa niekto kliešťov rovnako ako ja? Je to začarovaný kruh, každé letné mesiace.
Panický strach z kliešťov
Práveže iný hmyz mi nevadí :D
Mno dík, fajn vedieť, že nie som v tomto utrpení sám :D ale tie obavy čo si vsugeruvávam sú hrozné :( :D
fuj ja tiez neznasam kliestov, nechodim kvoli nim ani do vysokej travy ani nikde kde by som ho mohla dostat :D
neznasam ale vsetok hmyz :/
inak i ja sa cele detstvo desila kliestov, odkedy som ich videla vyliezat po nejakej ture, co sme boli v lese z maminej nohy....vyzeralo to tak divne, no vedela som, ze to nikdy nechcem schytat i ja
najviac ma vyciciavaju komare....vzdy mi pili krv, odjakziva
ja neznasam vsetok hmyz, nech to vsetko leze do tej hnusnej prirody odkial to vyliezlo a nie za mnou do panelaku
obcas uvazujem, kolko drobneho hmyzu sa mi hmiri v krku, kolko hmyzu som povdychovala ci uz nosom alebo ustami - neexistuje nieco, cim sa to da dat celkom prec, odsat zo vsetkych dutin ci rozpustit a zbavit sa toho? a ak sit o nakladlo vo mne vajicka, nemoze sa mi to rozrastat v tele nieco ako parazity?