Je homeopatia na Slovensku naozaj taká drahá?

Príspevok v téme: Je homeopatia na Slovensku naozaj taká drahá?
dianka.1

Alebo to závisí len od konkrétneho homeopata? Aké máte skúsenosti s homeopatmi? Vrátila som sa z ročnej stáže v krajine, kde je homeopatia hradená zdravotnými poisťovňami. Jedno sedenie u homeopata vrátane liekov ma stálo doslova pár šupiek, pritom ja som poistená v danej krajine nebola, takže som to platila celé sama. Keď som ale chcela na Slovensku pokračovať v homeopatickej liečbe, zistila som, že tu je to skôr o peniazoch ako o odbornosti. Riadila som sa reklamou, pretože som tu žiadneho homeopata nepoznala. Po dvoch konzultáciách u údajných homeopatov ktorí na mňa ale neurobili žiadny dojem, pretože niečo som si už o tejto liečbe naštudovala a mala som pocit, že vedia menej ako ja, som napokon podľahla reklame a objednala som sa v tzv. homeopatickej klinike u pani Viery Golskej. O liečbe v zahraničí u kvalifikovaných homeopatov - lekárov som jej radšej nespomínala, čakala som čo sa z toho vykľuje. A vykľula sa príšerná suma za jedno hodinové sedenie a homeopatickú guličku ktorá v skutočnosti v lekárni stojí niekoľko centov. Pani ma presviedčala, že homeopatia je veľmi drahá a že ja som zase veľmi chorá a musím urýchlene so sebou niečo robiť inak to so mnou zle skončí. A že ona je samozrejme schopná ma zo všetkého toho dostať, ale treba rátať s tým, že to nebude lacné. Asi v tomto zmysle ma spracovávala. Nie som žiadny lakomec a za kvalifikované služby som ochotná zaplatiť, ale tu som mala pocit, že pani Golská je akurát schopná manipulátorka ktorá všetko svoje umenie používa na vyvolávanie strachu z choroby, presviedčanie o drahej homeopatickej liečbe a o svojich výnimočných schopnostiach. Svoje pracovisko kde okrem nej "pracuje" aj jej syn si nazvala honosne klinikou. Neskôr som si overila, že pani nemá ani vysokoškolské vzdelanie nejakého zdravotného smeru, má len kurz homeopatie v Prahe. Dokonca som sa o nej v Prahe na homeopatickej škole informovala a pýtala som sa, či aj iní absolventi kurzu si účtujú také vysoké poplatky. Sami mi povedali, že o jej cenách vedia, ale že to je otázka etiky každého jedného absolventa a do toho oni nemôžu zasahovať.
Prosím je tu niekto kto má tiež podobnú skúsenosť s nejakým slovenským homeopatom? Našli ste niekoho spoľahlivého koho mi môžete odporučiť? Rada by som v tejto liečbe pokračovala, pretože v zahraničí sa mi naozaj osvedčila. Ďakujem za pomoc.

Ešte dodatok: omylom som vybrala možnosť, že do témy môžu prispievať iba registrovaní, preto som tému založila opakovane s možnosťou aby prispel ktokoľvek, inak by asi veľa odpovedí nebolo. Ďakujem za pochopenie.

zena

Napísal taký, čo nikdy homeopatiu nevyskúšal a vie o nej veľké makové! Homeopatia NIE je žiaden podvod, ona funguje!

marcelina78

A ja si naopak pan Haas po precitani clanku od pani Dianky myslim, ze to ma v hlave uplne zrovnane a vie o com pise, ako vela ludi, ktori u nej boli a žial zazili na vlastnej skusenosti, hlave pocitili tie "drahe" lieky /za par centov/ na vlastnej penazenke a bez efektu.

Charles Bukowski

Homeopatia je podvod. Ale keď chce niekto vyhadzovať vela prachov za placebo, je to každého osobná vec.

Miloslav Haas

Dobrý deň,

Nie je našim zvykom sledovať rôzne fóra , preto aj toto stanovisko dávam s oneskorením. Na podnet nášho pacienta som našiel toto fórum a zaregistroval sa pod vlastným,menom /nevážim si anonymov a tých , ktorí sa vyslovujú o iných pod pseudonymom/. Som kolega pani Golskej a jej spoločník na klinike. Chcem zareagovať na príspevok nejakej "dianky 1" o osobe pani Golskej. Okrem neskrývanej nenávisti a zaujatosti sa v príspevku objavuje rad klamstiev. Ale po poriadku:

S istou pani "D" sme už mali problém v minulosti a problém riešila polícia. Zistila že táto pani "D" v je autorkou príspevkov na tomto portáli útočiacich na pani Golskú. V čase zistenia tento počin nespadal pod trestnú činnosť. Všetko čo sme dosiahli bolo vymazanie jej príspevkov. Príspevok terajšej "dianky" nápadne pripomína štýl D.
Zreme sa jej písmenko "D" páči... V jej príspevku si veľa tvrdení odporuje a veľa tvrdení je klamstvo. Nedáva mi zmysel , ako ju vyšetrenie u pani Golskej mohlo podnietiť k takej búrlivej detektívnej činnosti.
LOŽ č. 1 : dianka.1 si OVERILA , že pani Golská " nemá ani vysokoškolské zdravotnícke vzdelanie . Len tak na okraj....pani Golská bola študentka na konci 60-tych rokov minulého storočia.... pani "dianka.1" má obdivuhodné zdroje....
LOŽ č. 2 : dianka sa neunúvala ani do Prahy , kde si na homeopatickej škole overovala informácie o pani Golskej ??? Túto informáciu mohla získať len na Homeopatickej Akadémii v Prahe...najstaršej ustanovizni tohto druhu v bývalom Československu. Tú ukončila aj pani Golská a Akadémia jej udelila titul RSHom. To sa ale bije s tvrdením "dianky" že pani Golská "má len kurz homeopatie" .
Zaujímavé je , že už vyššie spomínaná pani "D." na tejto pražskej akadémii dodnes prednáša. Náhoda ?

Komentovať ďalšie tvrdenia dianky nemá zmysel. Poznám totiž všetky krajiny, kde sa homeopatia čiastočne hradí zo zdravotnného poistenia a ani v jedenej z nich sa za vyšetrenie neplatí "pár šupiek", čiže LOŽ č. 3.

Mohol by som celý príspevok dianky.1 alias "D" vyhodnotiť ako poškodzovanie dobrého mena , ale to by som autorke lichotil.

Preto ho nazvem obyčajnými slovenskými slovami ako LOŽ a CHOROBÁ NENÁVISŤ . Ak dotyčná dianka bola na vyšetrení u pani Golskej , tak pani Golská správne vyhodnotila že "dianka" je vážne psychicky chorá a mala by naozaj vyhľadať homeopata ...ale len klasického . A tých je ako šafránu.

PhDr.Miloslav Haas PhD. - klasický homeopat
absolvent International Academy of Classical Homeopathy , Grécko

olivkalivka

Ahoj, o pani Lube Albertovej si nepocula? Precitaj si recenzie na nete, mne pomohla s chronickou chorobou, pracuje v Ba a bylinkove tinkturi posiela postou, liecba na mesiac vychadza cca 40e.

Brigita232

ta pani nielen vybieli penazenku a nepomoze, ale aj dava vymazavat negativne komenty od pacientov, ktorych oklamala. Asi 15 rokov dozadu pytala hadam do 5 tisic korun za prvu navstevu, ked neboli este eura. Teraz si to ani neviem predstavit, kolko ryzuje. Kalsi na homeopatiu, nepomohla ani mne, ani dcere, ani mojmu psovi, navyse moze aj uskodit. Mne sa spustili silne zapaly mocovych ciest, ukrutne bolesti az cierny moc som mavala, pritom v minulosti som nikdy tymto netrpela. trvalo to rok, co som sa len pchala antibiotikami, takze nikdy viac. a pritom s problemom, ktory som chcela riesit mi to ani nepohlo. Skus radsej cinsku medicinu, joalis poradcu - ale dobreho, nie rychlokvaseneho co ma len kurz, tam sa dockas vysledkov, chce to cas par mesiacov a trpezlivost. Nie je liecitel , ako liecitel, su ludia, ktori to robia pre to , aby pomohli ,cely zivot vzdelavaju a nielen urobia kurz a ryzuju obrovske prachy.

bugro

čírou náhodou som našiel túto diskusiu a po prečítaní príspevku dianky 1 mám potrebu pripojiť sa k tejto diskusii. totiž takmer identickú skúsenosť s pani golskou som mal aj ja osobne. myslím, že táto pani toho moc o etike a charakternosti nevie. skúste jej napr. povedať, že jej zaplatíte, až sa preukážu výsledky. bohužiaľ naša legislatíva umožňuje fungovanie a existenciu takýchto pochybných subjektov. majú príliš veľa stupňov voľnosti. neriadia sa takmer žiadnymi pravidlami.
je sebavedomá , má plno rečí o tom, ako vás vylieči, aby ste v zápätí zistili, že tu len zbytočne miniete peniaze.
možno, že niekomu pomohla, neviem, ale každopádne vstupujte do jej ordinácie s najvyššou obozretnosťou.

stastnablcha

ja liecim homeopatiou celu rodinu. obvodna lekarka ma viacero kurzov a ked si nevie rady obvola pol slovenska a konzultuje. vobec ot nieje o peniazoch ale o charaktere.. a ked si mala nastavenu liecbu v zahranici, nestaci len v nej pokracovat?