Alebo to závisí len od konkrétneho homeopata? Aké máte skúsenosti s homeopatmi? Vrátila som sa z ročnej stáže v krajine, kde je homeopatia hradená zdravotnými poisťovňami. Jedno sedenie u homeopata vrátane liekov ma stálo doslova pár šupiek, pritom ja som poistená v danej krajine nebola, takže som to platila celé sama. Keď som ale chcela na Slovensku pokračovať v homeopatickej liečbe, zistila som, že tu je to skôr o peniazoch ako o odbornosti. Riadila som sa reklamou, pretože som tu žiadneho homeopata nepoznala. Po dvoch konzultáciách u údajných homeopatov ktorí na mňa ale neurobili žiadny dojem, pretože niečo som si už o tejto liečbe naštudovala a mala som pocit, že vedia menej ako ja, som napokon podľahla reklame a objednala som sa v tzv. homeopatickej klinike u pani Viery Golskej. O liečbe v zahraničí u kvalifikovaných homeopatov - lekárov som jej radšej nespomínala, čakala som čo sa z toho vykľuje. A vykľula sa príšerná suma za jedno hodinové sedenie a homeopatickú guličku ktorá v skutočnosti v lekárni stojí niekoľko centov. Pani ma presviedčala, že homeopatia je veľmi drahá a že ja som zase veľmi chorá a musím urýchlene so sebou niečo robiť inak to so mnou zle skončí. A že ona je samozrejme schopná ma zo všetkého toho dostať, ale treba rátať s tým, že to nebude lacné. Asi v tomto zmysle ma spracovávala. Nie som žiadny lakomec a za kvalifikované služby som ochotná zaplatiť, ale tu som mala pocit, že pani Golská je akurát schopná manipulátorka ktorá všetko svoje umenie používa na vyvolávanie strachu z choroby, presviedčanie o drahej homeopatickej liečbe a o svojich výnimočných schopnostiach. Svoje pracovisko kde okrem nej "pracuje" aj jej syn si nazvala honosne klinikou. Neskôr som si overila, že pani nemá ani vysokoškolské vzdelanie nejakého zdravotného smeru, má len kurz homeopatie v Prahe. Dokonca som sa o nej v Prahe na homeopatickej škole informovala a pýtala som sa, či aj iní absolventi kurzu si účtujú také vysoké poplatky. Sami mi povedali, že o jej cenách vedia, ale že to je otázka etiky každého jedného absolventa a do toho oni nemôžu zasahovať.
Prosím je tu niekto kto má tiež podobnú skúsenosť s nejakým slovenským homeopatom? Našli ste niekoho spoľahlivého koho mi môžete odporučiť? Rada by som v tejto liečbe pokračovala, pretože v zahraničí sa mi naozaj osvedčila. Ďakujem za pomoc.
Ešte dodatok: omylom som vybrala možnosť, že do témy môžu prispievať iba registrovaní, preto som tému založila opakovane s možnosťou aby prispel ktokoľvek, inak by asi veľa odpovedí nebolo. Ďakujem za pochopenie.