Vyrážky

Príspevok v téme: Vyrážky
BBB90

Ahojte,

chcem sa spýtať ohľadom môjho problému. Po prvé či sa s tým niekto stretol a po druhé či to niekto aj vyriešil. Som mladý chalan, vediem aktívny život. Športujem, aj pracujem. No cca pred pol, trištvrte rokom sa mi začali pri námahe, spotení, zmene teploty na tele vyhadzovať vyrážky. Celkom sa podobajú na alergickú reakciu. Vyhodia sa na hrudi, ramenách, predlaktiach, zápästiach... majú ružovú farbu a niekedy sú bledo lemované. Po určitom čase (väčšinou pol hodina) sa vyrážky stratia a vyzerám úplne zdravo, akoby som s kožou nič nikdy nemal. Robili mi testy na alergiu, nemám alergiu žiadnu, helikobaktera, HIT, celiakiu, aj všetko čo sa dá z testov zistiť som mal negatívne. Kožná doktorka mi odporučila zmenu stravy, po úprave stravy sa toho moc nezmenilo a pokračuje to na rovnakej vlne. Preto sa chcem spýtať ako ste na tom Vy.

Ďakujem vopred.

ajja

napriklad ja som alergicka na vlastny pot, akonahle sa v lete spotim tak ma svrbi cely chrbat a mam na nom cervene flaky, pomaha mi detsky zasyp puder

Mesačný princ

Kycera ti dobre píše.

Dokonca existuje alergia na vlastné telesné sekréty, ako sliny, pot, či ejakulant....

Ale kľudne to môže byť alergia na čokoľvek s čím prichádzaš do kontaktu. A je hovadina, že ti zistili, že nie si alergický na nič!

To by potrebovali vzorky všetkých vecí, s ktorými do kontaktu prichádzaš. nie je to možné.

By som to riešil na tvojom mieste vylučovacou metódou. Zmena pracieho prášku (úplné vynechanie), zmena oblečenia, zmena životného štýlu - menej námahy, zmena stravovania (aj ke´d si už skúsil, tak skús držať napr hladovku a pi pár dní len vodu. Ak sa to neobjaví, máš to zo stravy a takto nejako to rieš sám postupne.

Kycera

To, čo popisuješ, ja s najväčšou pravdepodobnosťou alergia na námahu, zmeny teplôt,...
Choď späť ku kožnej a požiadaj o fyzikálne testy.