mám 22 rokov a naši majú neustále s niečim problém a kecajú mi do života. či už ide o prácu , záľuby , kamarátky.. mam o 13 rokov staršiu kamarátku a nepaci sa im to, vraj ta uz by mala mat 2 deti..
Nechapem ich rozmyslaniu .. Kde je predpísané kedy a ci ma mat clovek deti.. myslim ze je to slobodna volba kazdeho z nas ako nalozi so svojim zivotom.. taktiez sa im nepaci ze sa chcem venovat hudbe.. vraj je na to neskoro.. maju svoju vlastnu predstavu o MOJOM ZIVOTE : ze budem mat pracu , ze sa raz vydam,budem mat manzela a budem zit stereotypnym zivotom ako oni.. a prave to ja nechcem .. chcem robit v zivote nieco co ma bude naplnat a stretavat sa s ludmi s ktorymi mi je dobre bez ohladu na vek .. lenze uz ma nebavi pocuvat negativne nazory rodicov .vsetko co robim sa im nepaci alebo je to zle.. a potom sa moja mama cuduje ze mam psychicke a neurologicke problemy ..
Nepochopenie doma
No v prvom rade by si sa musela osamostatniť, začať sa sama živiť a odsťahovať sa. Tieto problémy, ktoré máš, samé nevymiznú, a čím budeš staršia, tým to bude horšie.
Pokiaľ sa z rôznych dôvodov odsťahovať nemôžeš, pokús sa nájsť nejaký ventil, aby tie hádky nemali na teba až taký dopad.
Pokús sa nájsť aj vzťah. Vážne, partner ti môže byť oporou, zastať sa ťa, príp. ponúknuť iný uhol pohľadu. Ale jasné, nič netreba siliť.
Ak rozhovor doma nepomáha a končí hádkou, ani sa oň nepokúšaj. Je to zbytočná strata času i energie.
Najlepšie by bolo osamostatniť sa. Veľa síl prajem. :)