Dobry den, chcel by som sa informovať. Moja hodnota cukru ráno nalačno sa pohybuje od 5 do 6 meranym domacim glukomerom. Je tato hodnota vporiadku??? Alebo to povazovat uz za kriticke? Na odberoch krvi nalacno mam vzdy cukor v norme. No domacim glukomerom su hodnoty vyzsie. Dakujem za info.
Hodnota cukru v krvi
Cez deň sa môže hladina cukru zvýšiť nad limit po jedle alebo po strese. Krátkodobo to neškodí. Podstatná je 3 mesačná priemerná hodnota, ktorá sa určuje z odobratej krvi, je jedno či nalačno alebo po jedle.
haney, hodnota cukru v krvi Ti môže kolísať aj bez ohľadu na jedlo. Je v tom aj pohyb, a sú v tom aj nervy. Preto sa môže stať že hodinu po odmeraní cukru u lekára máš inú glykémiu, ako predtým, nižšiu alebo vyššiu, aj keď si nič nejedol. Nie je to o odchýlke v prístroji. Inak s tými odchýlkami to netreba brať vážne. Berte vážne hodnotu, ktorú nameriate, nejaké desatiny nezavážia.
dobrý den,,,,, tak je to na diskusiu ,, pretože mne na preventivke namerali zvýšenú hodnotu ,,,, a kúpil som si dva glukomery a hodnoty mám dobre ani naznak zvýšenia.... či nalačno alebo po jedle.... nemôže predsa glukomer merať velke rozdieli skôr je to o desatinách napríklad doma mate 5,4 a u lekara by to malo byt 5,9cca ale nie o cele číslo priklad: doma 5 a u lekara 7 to určite nie .......... výrobca ručí za takmer presné meranie,,,,
otázka znie na čo to vobec robíš...? pokial nemáš diagnostikovany diabetes..... norma je 3,3- 6,6
Smerodatný je údaj z krvi.. Meranie glukomerom je len orientačné....Hodnota 6 je v pohode - stačí ak ste deň predtým zjedli viac sladkého alebo viac ovocia, dokonca ak aj budete mať v krvi okolo 7, tak vám budú najskôr robiť test či ide o cukrovku alebo len glukózovú intoleranciu.....Cukrovke predchádza glukózová intolerancia, tam sa to zväčša len sleduje raz za 1/2 roka, väčšinou sa neberú ani lieky...
Ak máš na odberoch hodnotu OK, tak je to určite v poriadku. Ty si tú hladinu doma možno len zle meriaš, ak ti napr. dobre nezaschne dezinfekcia alebo si ju dobre neotrieš, tak ti to hodnotu cukru navýši.
Fyziologická hodnota je 3,9-5,6 mmol/l. Tvoja hladina he ešte vrámci normy.