Hodnota cukru v krvi

Zelenina

Cez deň sa môže hladina cukru zvýšiť nad limit po jedle alebo po strese. Krátkodobo to neškodí. Podstatná je 3 mesačná priemerná hodnota, ktorá sa určuje z odobratej krvi, je jedno či nalačno alebo po jedle.

ahjajjaj

haney, hodnota cukru v krvi Ti môže kolísať aj bez ohľadu na jedlo. Je v tom aj pohyb, a sú v tom aj nervy. Preto sa môže stať že hodinu po odmeraní cukru u lekára máš inú glykémiu, ako predtým, nižšiu alebo vyššiu, aj keď si nič nejedol. Nie je to o odchýlke v prístroji. Inak s tými odchýlkami to netreba brať vážne. Berte vážne hodnotu, ktorú nameriate, nejaké desatiny nezavážia.

haney

dobrý den,,,,, tak je to na diskusiu ,, pretože mne na preventivke namerali zvýšenú hodnotu ,,,, a kúpil som si dva glukomery a hodnoty mám dobre ani naznak zvýšenia.... či nalačno alebo po jedle.... nemôže predsa glukomer merať velke rozdieli skôr je to o desatinách napríklad doma mate 5,4 a u lekara by to malo byt 5,9cca ale nie o cele číslo priklad: doma 5 a u lekara 7 to určite nie .......... výrobca ručí za takmer presné meranie,,,,

Jaja15

Smerodatný je údaj z krvi.. Meranie glukomerom je len orientačné....Hodnota 6 je v pohode - stačí ak ste deň predtým zjedli viac sladkého alebo viac ovocia, dokonca ak aj budete mať v krvi okolo 7, tak vám budú najskôr robiť test či ide o cukrovku alebo len glukózovú intoleranciu.....Cukrovke predchádza glukózová intolerancia, tam sa to zväčša len sleduje raz za 1/2 roka, väčšinou sa neberú ani lieky...

netreba

Ak máš na odberoch hodnotu OK, tak je to určite v poriadku. Ty si tú hladinu doma možno len zle meriaš, ak ti napr. dobre nezaschne dezinfekcia alebo si ju dobre neotrieš, tak ti to hodnotu cukru navýši.