Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bolesť mŕtveho zubu

Príspevok v téme: Bolesť mŕtveho zubu
Jau

Ahojte moc vás prosím o pomoc
Asi pred mesiacom mi zubár zablomboval vpravo hore 17-ku mesiac ma vôbec nebolel minulý týždeň sa mi v ňom uvoľnila blonba a začal ma strašne bolieť mala som v zube strašný tlak a vôbec som nemohla dať zuby spolu. Tento štvrtok som bola na pohotovosti kde mi vyvrtali bombu a dali mi tam vložku no zub ma začal ešte viac bolieť tak som tam v piatok išla znova a vložku mi odstránili a nechali mi zub otvorený s tým že mi povedali že zub je mŕtvy no aj napriek tomu ma to bolí vôbec nemôžem dať zuby spolu stále je tam ten nepríjemný bolestivý tlak a tak už vôbec neviem co mám robiť. Zahnisavé ani opuchnuté to vôbec nemám. Prosím poraďte mi ci je to normálne alebo čo mám robiť už som zúfalá.

mhmhmh

Podla vsetkeho:
V piatok zistili, ze zub odumrel. Odstranili ti z neho teda nervy a vycistili korene a do takto vycisteneho zubu to dali docasnu vypln na preliecenie. Tebe sa pod tou vyplnou hromadia plyny a tekutina, ktore vznikaju ako vysledok zapaloveho procesu pri koreni zuba. Ked ti zubar (moze byt aj na pohotovosti) odstrani tu docasnu vypln, okamzite sa ti ulavi od bolesti.

livinka25

to ti ako môže povedať, že zub je mrtvy???
potrebuješ spraviť kvalitný orálny rtg aj panoramaticky, potrebujes ho vyplnit, urobitž kvalitnu endodonciu, potrebujes ho mat v klude, a cistiť, aspon trikrát.okamžite chod k dobrému zubárovi a modli sa, aby tam nebol zápal....!!!!!davaj si pozor na zubárov...zuby su iba jedny...
mam dva ,mrtve zuby takymto konanim,som o ne prisla,a bolest mrtveho zuba po dokladnom osetreni mne trvala zial pol roka vkuse.

Mesačný princ

Tak čo ti robí dobre :) nejak vydrž a v pondelok hneď k lekárovi.

a inak aj ružová tabletka je protizápalová.

Mesačný princ

ťažko ti poradím, možno ľad, tvrdý alkohol, ale to zaberie len na chvíľku. jedine sa zatiaľ spoľahnúť na ružovú tabletku.

Mesačný princ

Jau - ak ťa bolí na poklepanie, tak máš hnisavý vačok pod koreňom.

Mala by si ísť k zubárke, dať si to presvietiť!

Už aj zubarinu asi študuje ktokoľvek.

Nie som zubár, ale ak je zub mŕtvy, tak na studené a teplé reagovať nebude. Na toto sú citlivé živé zuby ak tam je kaz.
Mal som podobné príznaky, tak požaduj určite rontgen. Ak nič nezistia, tak budeš mať aspoň istotu.

A v žiadnom prípade si to nedaj hneď trhať - nech ti spraví tú endodonciu. Dobrý zubár ti ju spraví tak, aby ti zub vydržal ďalších minimálne 5 rokov a maximálne celý život :)

Skús rongen a uvidíš. Môžem sa samozrejme mýliť.

Jau

Na poklepanie ma bolí ale keď pijem studené alebo teplé tak mi to nič nerobí nebolí ma to.... A ušetriť som určite nechcela rengen mi proste nespravili

Mesačný princ

mŕtvy zub a nereaguje na studené či teplé - skôr na poťukanie alebo záhryz ak je hnis.

Skús si poklepať po tube zo všetkých strán či nebudeš cítiť tlak a nebude bolieť.

A rontgen si daj určite spraviť. Ja nepochopím zubárov, ktorí nerobia rontgen na mŕtvych zuboch??? :O Alebo je tu ešte jedna možnosť a to, že si chcel ušetriť.