Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

HELIKOBAKTER

Príspevok v téme: HELIKOBAKTER
0sofii0

Približne pred dvoma mesiacmi mi diagnostikovali HP, aj keď prvé príznaky sa objavili už pred 3 rokmi (áno viem, neuveriteľne dlhá doba ale keďže mám ešte len 15 rokov a moja mama je zdravotná sestra a vidí ako to chodí, k doktorom ma nechcela pustiť a stále keď som sa na bolesti sťažovala len mávla rokou). Prvé príznaky si pamätám ako zvracanie, nechuť do jedla, zápach z úst, nevoľnosť, únava...... A časom sa objavili vlastne všetky príznaky na HP aké môžu byť. A celé tie roky som to nijako znášala až do dňa kedy som mala pocit, že od bolesti brucha a od toho ako mi je zle asi zomriem som si povedala, že si pomôžem sama. Zadala som všetky príznaky do googlu a všade mi vybehol HP, tak som sa sama vybrala za doktorkou s tým. že si myslím, že mám HP Ona na to mala taký istý názor ako moja mama, že to mám zo stresu zo školy, ale nakoniec som ju uprosila aby mi ten test urobila. Kiežby som videla jej výraz keď došli výsledky :D . Brala som kombináciu liekov. týždeň. Bol to asi najhorší týždeň môjho života. Lieky som znášala veľmi zle, mala som pocit, že odpadnem, že som stále hladná a najväčší problém mi robili depresie, kt. boli vedľajším účinkom všetkých liekov (a tieto depresie trvajú dodnes). Po dobratí liekov som sa cítila dobre. Problémy nezmizli ale trochu sa stlmili. A ja som mala konečne malú nádej na to, že budem konečne zdravá. Avšak po týždni sa to všetko vrátilo a je to ešte horšie. Robili mi znovu testy a vyšlo mi že HP už nemám.. Ale prežila by som naozaj všetko s toho, ale čo ma najviac hnevá je preliavanie a hlasné trávenie. Možno, že to len preháňam ale keďže chodím do školy robí mi to veľký problém. Ak s tým ma niekto skúsenosť mám takú otázku, že za ako dlho Vám to prešlo? A tu sú ďalšie velmi dôležité otázky: Viem, že tie 3 roky je naozaj dlhá doba a bojím sa toho, že by sa HP za ten čas mohol zmeniť na rakovinu je to možné? A mohol by mi prosím ešte niekto vysvetliť prečo mi je po dobratí liekov ešte horšie? Za rozumné a nápomocné rady veľmi veľmi ďakujem ❤️ Ľúbim každého kto mi pomôže❤️ -S

0sofii0

Aké lieky som brala si už nepamätám ale viem, že som medzi nimi bol HELICID ale doktor mi povedal, že s tým mám prestať pretože znižuje tvorbu žalúdočnej kyseliny a ja jej mám aj tak málo. Ale ak to je veľmi dôležité môžem sa opýtať.
Ďakujem za radu určite všetko vyskúšam.

poradca7

nenapisala si, cim si sa liecila, ale HP sa standardne lieci kombinaciou antibiotik a liekov na potlacenie travenia - v dosledku coho si si pokazila ekosystem v hrubom creve, z coho je to prelievanie a skvrkanie.
Treba brat latky(nemusia to byt lieky, mozes skusit aj prirodne, napr. pupavu, zazvor,...) na podporu travenia a probiotika-bryndza, kvasena kapusta,...