Ak zlyha srdce z vycerpania psychickeho ci fyzickeho, po jeho aktivizacii defibrilatorom vznikaju trvale poskodenia alebo sa moze clovek vratit k plnohodnotnemu zivotu a nemusia byt na srdci ziadne zmeny. Je srdcovy sval schopny regeneracie?
Zlyhanie srdca z vycerpania
Prednedávnom som na jednu takúto tému odpisoval...
Myokard nie je schopný regenerácie, poškodenie sa hojí jazvou - nefunkčným tkanivom. Čo raz z myokardu odumrie sa už nikdy neobnoví, všetky jeho poškodenia sú trvalé.
Experimentuje sa s liečbou kmeňovými bunkami, ale to je zatiaľ v ďalekej budúcnosti.
este nejaky nazor?
Islo o kombinaciu liekov a alkoholu, zial. plus vycerpanie. zachrana prisla neskoro, ale prisla. tak ma zaujima ci je vobec mozne ze srdce funguje ako predtym.
Ja si myslím, že tam dôjde k regenerácii, ak tam bolo poškodenie. Nezažil som síce poškodenie srdca, ale iných vecí a nejako pomaly sa to dalo do poriadku, resp. dáva. Dokonca cvičením mysle som si obnovil pamäť, teraz už vôbec nezabúdam. Možno by bolo vhodné aplikovať tiež nejaké cvičenia, ale to treba konzultovať s lekárom, lebo do srdca by som sa len tak nepúšťal, na vlastnú päsť.