čo si myslíte o živote?

Kuti

Samozrejme.
Každého čo stretneme môže ovplyvniť nás alebo mi druhých...V dejinách sme každú jeden urobili niečo...Možno aj príspevky tu na fóre :)
A čo sa týka života...No tak podľa mňa je to jedno veľké hovno...Nemáš nič,raz zdochnes...Máš všetko..Zdochnes tiež...Si duchom naplnený alebo nie...Aj tak.. isty koniec
nechápem tomu celému.chces niečo (byť spokojný a šťastný) ale stále to niečo v živote príde že nie si.myslim že je to prepojené aj stým koho kedy stretneš a ovplyvnis...A mne to je všetko jedno,ľudia sú sprostí...Nepáči sa mi tu...Tak prežívam kým si nesiahnem na život...Už mám dosť tých zlých chvíľ ktoré raz za čas sa zmenia na lepšie...bye

Marosko-n

Osudom človeka je jeho zrodenie v mieste kde sa narodil a ktorým rodičom.
To v ktorom znamení, ktoré vplyva na vašu povahu a zdravie máju na svedomí vaši rodičia a to zo slobodnej vôle ! To nie je osud ale slobodné predurčenie vlastností dieťaťa.
Vy musíte prijať svoje telo aké sa vám ponúka inú možnosť nemáte a to je už osud. A podľa toho sa odvíja celý váš život, a v dospelosti si môžete vybrať vlastnú cestu bez osudu, alebo sa nechať unášať dejinami.
Boh do samotných dejín ľudstva nezasahuje, ľudstvo sa rozhoduje samo. Boh pomáha zmeniť osudy ľudí ak ho o to požiadajú a ak si to zaslúžia, alebo ak ich niekto na Zemi potrebuje.
Takže nemožno sa Bohu vyhrážať. keď on neni na príčine konania ľudí so slobodnou vôľou. Proti Bohu - Stvoriteľovi všetkého Boh trestá už na tejto Zemi a môžete skončiť v pozemskom pekle.
Máme tú možnosť aby sme prosili cez Ježiša Otca nebeského o naše potreby a pomoc. Možno vás vyslyší.
Príklad : lekár chce vyliečiť pacienta, dáva mu lieky ale pacient stále sa nakazuje špatnou stravou a nakoniec aj napriek liečeniu pacient na chorobu ťažko ochorie. A pacient sa sťažuje na lekára , že mu nepomáha, ale zabudol, že aj on musí sa zmeniť.
To platí aj u Boha !!!

lLily

ja sa vsetko snazim hadzat na boziu hlavu, bo ta jedina ma potencial pochopit aj to, co ludsky mozog a dusa nikdy neprijme a nespracuje

schopnosti su viacmenej iluzia a aj o nich v konecnom dosledku rozhoduje Boh, bo jak nam ich dal, tam nam ich aj moze kedykolvek vziat i ked nevravim, ze bezdovodne

Parsel

Lily a čo tak veriť radšej v samú sebu alebo v svojich blízkych ? Viera v dačo vymyslené je slabosť ľudí, ktorý namiesto toho aby verili v svoje schopnosti a snažili sa dačo zmeniť sa radšej modlia k bohu aby si potom mohli povedať, ked to nevyjde, že oni zato nemôžu lebo "boh" im to neprial.

lLily

a comu budete verit, ked uz nie Bohu, co vam ostane - tie vase pretvarky a egohratky? tak sa pekne hrajte, na skore nezalezi, i tak vsetko skonci ako game over

a ked ma Boh nastve, tak prisambohu si to s nim vybavim, bo ja nebudem spolupracovat s pokrytcom, takze sa musi sakramentsky snazit, aby som sa mu neobratila chrbtom, bo inak sa za mnou bude musiet doplazit on a pekne kolenacky, mna ani nehne, kludne sa potom budem kamosit aj so samotnym Satanom, pretoze dohoda je dohoda a ja dohody plnim - ostatok je uz v rukach bozich

Ute

Ale, ktovie, či ma neovplyvnili mediálne zdroje, ktoré stále prinášajú správy z vedeckých kruhov o tom, že vesmír "vznikol" a teda aj "zanikne" - tak takéto veci si fakt vôbec neviem predstaviť a ani ich neviem pochopiť. Prečo by nemohol existovať vesmír ako-taký nekonečný v čase a v priestore, mimo nás, ktorý ani nikdy nevznikol a ani nikdy nezanikne, ten vesmír jednoducho je. Ako Boh: "Som ktorý som." Som.

Ute

Aj mňa by zaujímalo, tak ako napísal Marosko-n: kde sa ten celý vesmír nachádza? Veru som o tom už uvažovala, je to téma, ktorá presahuje moje chápanie. Ale došla som k záveru, že to bude niečo také ako sa hovorí v Biblii, keď Ježiš hovoril: "Ja som vo vás a vy ste vo mne". Keby sme tvrdili, že ten vesmír sa nachádza iba okolo nás, tak taká odpoveď by podľa mňa bola nezmyselná.
Takže ja verím v Boha.

Mesačný princ

Osud si tvorí každý človek sám, no to, čo je nám dopredu dané, je jednoducho dané.

Nie je možné, aby som sa stal napríklad prezidentom. Aj keby som neviem ako tvrdo makal a čo robil. Nie je to jednoducho možné. Tak isto nie je možné, aby niekto z monarchie ostal bez peňazí a pod mostom...

Hej, možné je všetko.... ale sú jednoducho úlohy, ktoré v našich životoch nezmeníme a ktoré sú nám pevne dané. Svoju cestu, to, ako budeme žiť a kým budeme si naše ja, zvolilo ešte predtým, ako sme sa narodili.

Cestu máme danú, rozhodujeme sa len na križovatkách.