Glutatión

Peter_D

Glutatión sa dá aj kúpiť, ale jedol by si ho zbytočne; rozložil by sa totiž na 3 pôvodné aminokyseliny, z ktorých je tvorený. Iné by to bolo napr. pri injekčnej aplikácii, ale to asi nechceš. Každá telová bunka je schopná tvoriť glutation, ale najdôležitejšie je, aby sa ho dosť tvorilo v pečeni. Preto treba podporiť pečeň, napr. žutím semienok rastlinky s názvom ostropestrec mariánsky, ktorá obsahuje silimarin. Okrem toho, treba zmeniť stravovacie návyky a do stravy zaradiť hlavne tieto potraviny: brokolica, ružičkový kel, kapusta, karfiol, avokádo, broskyne, červený melón, škorica, kardamon, kurkuma, paradajky, hrach, cesnak, cibuľa, červené papričky (chilli, feferóny). Potom by si mal mať glutatiónu dosť.