Ahojte, takže v skratke mám vyštudovanú strednú odbornú školu obchod a podnikanie, nedokončenú VS úplne odvecným zameraním a po škole som pracovala ako kancelárska krysa. Papierovačky, vybavovačky, pošta atd. Som na UP nejaký ten piatok a pracovníčka mi navrhla REPAS kým sa ešte dá. A ja sa neviem rozhodnúť kam sa nasmerovať. Doteraz som si hľadala prácu v administratíve kde mam už prax ale nedostatočnú a skoro všade už chcú kumulovanú pozíciu účtovníčky. Aj som sa zaúčala v jednej firme ale nechápala som daňovým zákonom. Mám maturitu z učta ale to je x rokov dozadu a neviem či to je tá správna cesta, dať si kurz účtovníctva. Ďalšia možnosť by bola IT sféra nejaké programovanie (mám zaklady HTML)ale zvyčajne chcú ING. a expertov v angličtine. A posledná možnosť kde ma to aj ťahá je grafika. Mam laické skúsenosti s úpravou obrázkov a čo som si orientačne pozerala ponuky nechcú x ročnú prax len ovladanie programov.
Tak by som sa chcela spýtať máte niekto skúsenosti s rekvalifikaciou? Zamestnali niekoho len na základe kurzu? Poprípade keby ste mi poradili sa rozhodnúť do čoho ísť lebo tá dilema je na slučku. Ďakujem :)
Akú rekvalifikáciu zvoliť?
Záleží podľa toho na akú firmu natrafičíš, či im bude stačiť len to že si chodila mesiac na kurz a máš k tomu papier, alebo budu chciet od teba viac. Moja sestra si robila vizažisticky kurz a predtým študovala zdravotnú školu a vzali ju salona bez problemov. Ale zas kamošku, ktorá si robila kaderníčsky kurz a mala to ako zaľubu a robila fakt dobré učesy tak ju nechceli, požadovali od nej prax a aj školu. Je to diskutabilné.