Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vysoká škola

Príspevok v téme: Vysoká škola
Z321

Ahojte, chcela by som sa spýtať, čo si myslíte o štúdiu farmácie alebo pedagogiky? Poprípade o iných profesiách, ktoré by som mohla študovať, keď ma baví slovenčina, chémia, biológia, občianska náuka. Som v treťom ročníku na gymnáziu a potrebujem si zvoliť semináre na maturitu, prosím, poraďte.

Z321

Veď toto, že to učenie je dosť náročné. A ja nie som veľmi typ človeka, čo celé dni presedí nad knihami. Učím sa, ale s mierou. Nemám rada ten nátlak.
pravdu povediac, je to teraz tak 50 na 50 a netuším, že čo

Kycera

Pozri, tieto predmety predsa môžeš študovať na fakulte pedagogickej, filozofickej, prírodovedeckej,... Ak budeš dobrá, môžeš pracovať na svojej alma mater.
Pravdou je, že zubárov je na Slovensku nedostatok. A farmácia je na štúdium náročnejšia ako medicína. Vyber si to, čo Ťa najviac láka, bude sa Ti ľahšie študovať. Je otázne, či budeš svoju profesiu aj vykonávať a koľko budeš zarábať. Všetko je vo hviezdach, nevieš, kam Ťa vietor zaveje... . )

Z321

Ďakujem za názory, ja mám len neskutočné nerv a potom zároveň stresy z toho neskutočného nátlaku. Či už doma, alebo na strednej. 'Choď na medicínu, choď za zubárku, choď na ekonomiku' a bla, bla. Len za to, že dobre zarábajú? O toto mi až tak naozaj nejde. Ak ma niečo baví, plus dobre zarábam, to je len pozitívum, ale nie moja hlavná priorita. Naozaj chcem niečo, s čím sa jednak dobre uplatním (bez ohľadu na plat, samozrejme nie zas minimálna mzda), jednak ma to bude baviť. Preto som spomínala tie predmety v škole, pretože aspoň nech to trošku súvisí s tým, nemusí to byť konkrétne vec spojená so slovenčinou. Len nech sa to dá akosi skĺbiť. Lebo napr. s takým dejepisom či geogragiou pracovať by mi ani nenapadlo.

Mesačný princ

Na svete je rôznorodosť!!!

Ale v ľuďoch doslova zabíjajú tvorivosť, vlastné myšlienky či individualitu takýmto štýlom. Študuj a rob to, kde zarobíš čo najviac, bez ohľadu na teba, na to, čo cítiš, či ťa to teší, či to dokážeš a či máš možnosti nato, aby si to vôbec zvládol.
Čo chce človek je nepodstatné, podstatné je aby sa znížila nezamestnanosť, aby ľudia boli ako cez kopirák a aby ich mohla spoločnosť ovládať cez peniaze.
Nikdy nebudem zástancom tohto prístupu k ľudskej bytosti. Ani keby ma o tom presviedčal celý svet.

Mesačný princ

Študuj hlavne to, čo ťa baví! To, že sa niekto nestane profesionálnym hráčom volejbalu ťa trápiť nemusí.

Ale kľudne môžeš ísť študovať za automechanika, mechatronika alebo elektrikára a zamestnajú ťa v automobilke.
Ak ťa baví farmácia, tak študuj. Nie je to len o liekoch. Len škoda, že v tomto odbore nemajú naše školy také možnosti, ako tie zahraničné. A určite v živote nerob to, čo ťa nebaví. Buď budeš trpieť pocitom vyhorenia, alebo bude tvoja psychika niekde v.... a ani všetky peniaze sveta to nespravia!

Ipsik

Dobrý farmaceut sa na trhu práce isto uplatní. Ja obdivujem učiteľov, ale na strane druhej je to teraz isto iné, ako to bolo kedysi, kedy človek prichádzal často o nervy. Teraz deti pekne ticho sedia, či už na hodine alebo počas prestávky, stačí len povoliť mobily v škole a ticho ako v jaskyni:-) Ak by mobily neboli povolené, tak by som dokázal učiť buď v materskej škôlke alebo na vysokej škole. O ten jeden zdravý neurón v hlave by som nerád prišiel:-D

WHISPER

musiš sa riadiť tým čo chceš robiť v buducnosti... nie tym čo ta bavi v skole sa učiť... to že ja som mala rada volejbal na telesnej podla toho som si profesiu nevybrala...

lebo ak pojdeš na vš len preto že ťa bavi slovenčina, na vš budeš mať hlavne odborne predmety ktore budu suvisieť s odborom, nie so slovenčinou... vyštuduješ ledva farmaciu lebo ta to nebude baviť , nebudes to chciet robiť a potom čo ? bude na UPSVAR-e? alebo dokladať tovar v tescu...?

takže budu ta baviť lieky? praca v lekárni..?

alebo chceš učiť v škole...?

Ipsik

Ja by som išiel na tvojom mieste na farmáciu. To je priam neuveriteľné, čo oni musia vedieť a ako sa v tých liekoch vyznajú. To sú ťažkí profíci, to mám rád. Na amatérske "pochutiny" nikdy veriť nebudem.