Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Odpúšťanie

Príspevok v téme: Odpúšťanie
Mesačný princ

Čo všetko je človek schopný odpustiť?

Miera tolerancie je u každého iná a človek odpúšťa v konečnom dôsledku len sám sebe. No veľmi by ma zaujímalo čo by ste odpustili a čo je už za hranicou.

Niekedy som sám prekvapený, aké malichernosti neviem odpustiť a naopak.

lLily

odpustat moze byt tazke asi len vtedy, ked je clovek privelmi vztahovacny a zaklada si na svojich krivdach, ci uz ide o princip alebo cosi "dolezite", co sa ho bytostne dotyka....dost zavisi zrejme aj od priorit

Kycera

Každý sme iný, preto vnímame veci inak. Pre niekoho "malichernosť", pre iného "veľká vec"!

Súhlasím s Tebou, že miera tolerancie je u každého iná. Tá sa vekom a pochopením posúva. : )

Čo všetko je človek schopný odpustiť? Všetko! Dokonca aj vraždu vlastného dieťaťa. Takých ľudí obdivujem, toto by som asi nedokázala.

Odpúšťa sa kadekomu, kadečo a kedykoľvek :
1. www.youtube.com,
2. www.youtube.com,
3. www.youtube.com,
4. www.youtube.com,...

Marosko-n

Dnešná doba je taká že všetkým nám ubližujú a naše deti sú bez viny. Dieťa ak vbehne do vozovky a auto ho prejde, kto je na vine ?
Rodič dieťa alebo vodič ?
Vodič nevie odpustiť rodičovi, prečo nestrážil dieťa, Matka hromží na vodiča, či nevidel to dieťa a na dieťa prečo mu práve vtedy vbehlo do cesty.
Ak si neodpustia , ostanú traja ukrivdený a ani jeden nemá pravdu a nik neodpustil, a sú celý život nešťastný.
Ale ak si odpustia, všetci sú celý život šťastní !
Preto treba si odpustiť a nechať občas na rozhodnutie Boha. Keby sme viac dôverovali Bohu, tak by sme veľa o našom živote pochopili.
Nič sa nedeje náhodne, všetko má svoje dôvody, len človek je nedočkavý a preto to nevie chytro pochopiť.
Odpustiť neznamená sa zlému prispôsobiť. Odpustiť by ste mali ale ak vám to nevyhovuje tak sa s nim rozlúčiť.

Marunka

Asi by som nevedela odpustiť ak by niekto siahol na moje dieťa a ublížil mu či fyzicky, či psychicky...

Čo sa týka mňa samotnej, viem odpustiť asi všetko. Doteraz som vždy odpustila, aj keď nebolo toho za môj život tak stráášne veľa čo odpúšťať. Nemám spory, hádky, ani ma ľudia nezvyknú klamať/podrážať.

Marosko-n

Vraj máme odpustíť aj 77 krát. Boh nám odpúšťa hriechy ak poprosíme úprimne, ale následky za svoje hriechy na tejto Zemi si ponesieme ďalej vo svojom živote.
Ak ublížite niekomu s následkami, musíte platiť celý život, no Boh vám to odpustil ak ste ho poprosili. Občas ak sa to stalo nevedomky vás Boh vyslyší a oslobodí vás od následkov ak si to zaslúžite.
Preto nezabudajte na Boha a proste hlavne o múdrosť ako Kráľ Šalamún.

Judit19

Nikdy som nechápala, čo tým ľudia myslia, keď tvrdia, že odpustili, ale nezabudli. Akože sú na pozore, alebo ?..... nechápem.