Dobry den,
Cca od januara tohto roka mam upchate dutiny, zistili mi ze mam vybocenu nosnu prepazku a zvacsene nosne musle a v juni idem na turbinoplastiku.
V poslednej dobe sa mi casto toci hlava a bolieva ma temeno. Asi 3-4 krat sa mi stalo,ze pri predklone alebo ked sa prusdie zaklonim mi z nosa vytecie vacsie mnozstvo cirej,bezfarebnej tekutiny,nie je husta vyzera ako voda,len tak z nicoho nic,bez nejakeho vonkajsieho podnetu (napriklad zeby s prisla zo zimy do tepla alebl podob.). Bojim sa ci to nie je mozgomiesny mok, minule som nieco podobne videla v tv a naozaj sa hrozne bojim. Bola som pred tym aj na ct dutin - zistili by to tam? Mate niekto skusenosti? Dakukem pekne za kazdu odpoved.
Vytekanie cirej tekutiny pri predklone/zaklone
Jasné, že môže ísť aj o ten mok, stačí aby si mala trhlinku...Preto by bolo na mieste absolvovať vyšetrenie. Mne vytieklo tak za čajovú lyžičku vody, neviem si predstaviť aby toho tieklo tak veľa ako píšeš ty...
@ Neviem,
ďakujem za články. : )
@ Mimushik,
ospravedlňujem sa za poskytnuté vyjadrenie. Dala si málo informácií, nespomínala úraz, bolesti,... Tak si to daj pre istotu vyšetriť. Prajem Ti, aby to bola len tá voda a aby Ti operácia dobre dopadla. : )
Tieto clanky som citala a este som aj videla v tv nieco o tom,preto ma to aj napadlo ci to nie je ono. Teraz v maji idem k lelarke,cakaju ma aj nejake predoperacne vysetrenia cize urcite sa popytam ( aj ked sa bojim ze budem vyzerat jak blb ale tak co uz ,radsej byt za blba jak nieco zanedbat). Len som chcela vediet ci niekto mal nieco podobne, rovnake priznaky atd.
Dakujem este raz :)
kycera, no nebola by prva ani posledna, ktorej by sa to stalo.
www.topky.sk-
www.pluska.sk
autorke temy - ak mas obavy, vyhladaj lekara. za opytanie ti nikto hubu nerozbije, na to tu ti lekari su, radsej tam ist aj ked je to mozno zbytocne, nez nieco zanedbat.
Nie, nie je to mozgovomiešny mok - likvôr! Naozaj! : D
Ten sa z mozgu vlieva do centrálneho miechového kanálika, a ten máš na chrbte! A nos máš na opačnej strane tela. Ako by sa tam dostal, povedz? : D
Kycera,
No mne to ide aj cez nos ako som spominala v tom predklone mi to vytecie z nosa von naraz vacsie mnozstvo a potom zase nic.
Ano tym ze mam zuzenu tu prepazku,sposobuje to infekcie atd.. ale teda myslite si ze ide iba o vodu z nosa? Lebo to by bolo este ok,ja sa bojim iba toho moku,neviem preco to mam tak v hlave stale ze by to mohlo byt aj to a chyta ma panika lebo je to nebezpecne. Dakujem pekne za vase odpovede.
Mimushik,
tak normálne to nie je! Voda tečie z nosa len pri alergiách, ak tam máš baktériu,...
To máš tak ako s hlienmi. Niekto ich vyfúka, inému zatekajú do hrdla. A Ty ideš na operáciu, po nej by to malo ísť cez nos. Ak budeš mať ešte tieto problémy.
No mne pride divne to,ze mi netecie z nosa nic,naklonim sa a ta "voda" mi normalne vypadne/vyleje sa na zem, proste naraz vytecie viacej toho a potom zase nic.. ked sa nenaklanam nic nejde,preto sa obavam :( ... skusim sa spytat aj obvodnej ci je to normlane. Ja da bojim iba toho mozgomiesneho moku,lebo ten ze je tiez iba taka cira tekutina.
Aj mne sa to stalo, ked som bola nachladnuta, bola to len voda...ale to v akom rozsahu sa to deje tebe, je moc...chod na vysetrenia, ved za to nic nedas...
To dufam,ze to je len voda. Minule pri zaklone mi tak natieklo do ust,najskor som myslela ze sa mi pustila krv ale bola to len ta cira tekutina. Vzdy to je z nicoho nic.