Ahojte, predtým než ma budete odsudzovať si prosím prečítajte celý post. Našla som si priateľa cez facebook, napísal mi on sám od seba, vravel že ma našiel vďaka jednej skupine v ktorej som komentovala. Po pár písaniach sme si začali telefonovať, dospelo to k tomu, že by som ho rada prišla navštíviť. Tpžim vidieť USA, ešte som ta nikdy nebola, dokonca som sa dočítala, že nepotreujem ani víza (www.estavisa.sk) - je tak? Máte s tým niektorá skúsenosti? Avšak čo ma najviac trápi je že on má príznaky alzheimera, priznal sa mi s tým. Je mladý - 28, ja mám 27, je to zatiaľ len láska na dialku, no rada by som s nim bola kym je este v poriadku. Samozrejme rada sa budem onho starat aj ked mu bude horsie, ale chcem stihnut kym to este nie je velmi zle. Prosim poradte, čo by ste robili na mojom mieste? Je táto stránka dôveryhodná? www.estavisa.sk? môžem ísť cez nich do USA? má to vôbec zmysel? nedá sa mi nanho nemysliet.. poradte prosim
Priateľ s problemom z USA
Medziludska komunikacia je z vacsej casti neverbalna. O cloveku zistis vic az vtedy ked sa mu zahladis hlboko do oci. Uvidis co uvidis. Nez kupis letenku vysoko odporucam sa presunut z telefonatov na Skype. Uvidis ako sa sprava, ako sa hybe, kam ss pri odpovediach na otazky pozera, mala by si cez Skype vidiet aj aspon cast prostredia v ktorom sa nachadca. Dobry Skype videohovor moze byt velmi blizko k skutocnej fyzickej navsteve. SKYPE!
Medziludska komunikacia je z vacsej casti neverbalna. O cloveku zistis vic az vtedy ked sa mu zahladis hlboko do oci. Uvidis co uvidis. Nez kupis letenku vysoko odporucam sa presunut z telefonatov na Skype. Uvidis ako sa sprava, ako sa hybe, kam ss pri odpovediach na otazky pozera, mala by si cez Skype vidiet aj aspon cast prostredia v ktorom sa nachadca. Dobry Skype videohovor moze byt velmi blizko k skutocnej fyzickej navsteve. SKYPE!
odist za niekym do USA koho ani nepoznam?
fuuu v zivote, pisanie nieje osobne stretnutie, budes tam za nim letiet nesadnete si a co potom? kde budes? to nieje sranda :D a nemozes sa hned vratit naspat
a potom budeš revať do televiznych novín že ťa okradol..alebo nabuchal a už ho nebolo... alebo o tyžden bude od teba pytat peniaze... a ty ako jebnuta mu ich posles... a potom budeme čitat alebo vidie v mediach kauzu o dalsej krave ktora bola naivna a nechala sa ojebkať...
Priznaky alzheimera som mala aj ja. Mavala som v zivote niekolokmesacne obdobia, kedy moj mozog nebol schopny absolutne si zapamatat novo prijate informacie. Rano som sa zobudila, nevedela som, ci je december alebo april, ani kolkeho je a ani aky je den. Ale som vedela, ze mobil mi to ukaze. Takto som fungovala, alebo skor nefungovala. Nechapala som, co sa mi to deje. Tieto obdobia sa striedali s obdobiami, kedy som mala pamat normalu a aj som normalne fungovala. A tiez som si myslela, ze su to priznaky alzheimera, ale neboli. V case, ked som mala zhorsenu pamat, som mavala aj hlien v stolici, vytok z konecnika, svrbenie pokozky na celom tele, nedostatok vzduchu v plucach, chronicku unavu a pocity na odpadnutie, tendenciu upadat do totalnej telesnej vycerpanosti, pocity, ze od odpadnutia ma dokaze zachranit iba kava, moja kondicia napriek kazdodennemu cviceniu klesala, az som cvicit prestala, lebo som uz nevladala na pluca, co mi do nich akoby nechcel prist vzduch. No a ked sa taketo obdobie tahalo so mnou uz asi nejakych 7 mesiacov, potom prisiel jeden den, kedy som mala oci aj pery vysusene, stipali ma a palili oci a pery, mala som strasne sucho v ustach, vysusene dychacie cesty a hlava sa mi tocila este ovela viac ako hocikedy predtym a zrazu prisla jedna noc, kedy som nevedela zaspat, potom druha noc kedy som nevedela zaspat, potom mi siblo na hlavu a isla som si to riesit na psychiatriu. Psychiatri nevedia rozoznat, ci clovek, ktoremu siblo, ma psychozu, alebo ci ma iba psychicky symptom intoxikacie (moj pripad). Pre nich je to vsetko jedno a diagnostikuju psychozu, vymyslia si, ze praca v zahranici pacientovi skodi, hoci pacient sam citi, ze mu praca v zahranici robi radost a ze mu pomaha. Naordinuju tazke lieky. Ja som ale lieky nikdy nebrala a urobila som dobre. Potom mi tri roky napriek nebraniu liekov nic nebolo. Po troch rokoch sa mi problem zopakoval, s tym, ze ma nasli odpadnutu a skoncila som v nemocnici na intenzivke, kde mi diagnostikovali pokus o samovrazdu na zaklade priznakov intoxikacie, ktore som aj prezivala, ale samovrazda to nebola, supli ma na psychiatriu a diagnostikovali dalsiu psychozu. Lieky som nebrala, o pol roka sa mi tento problem zopakoval a dalsia psych. hospitalizacia. Zase som lieky nebrala, o rok a pol sa mi problem zopakoval, ale som urobila pevne rozhodnutie, ze radsej zomriet ako ist znovu do cvokarne. Uvedomovala som si uz celkom jasne, ze ide o cistu jasnu intoxikaciu sprevadzanu tymto psychickym prejavom (pocitmi sibnutosti). Nasadila som si detoxikaciu spocivajucu v piti vela vody a vela bylinkoveho mocopudneho caju. Pocas troch po sebe nasledujucich dni som vypila 4 salky palinoveho caju a 4 litre vody kazdy den. Potom som palinu vylucila a pila som uz len vela vody. Pocit sibnutosti do jedneho dna vymizol, telesne priznaky intoxikacie do troch dni vymizli. Bez uzitia co i len jedineho lieku. Potom som mala dva roky pokoj. Potom sa mi problem znovu zopakoval a vyriesila som ho rovnako. Potom som mala pol roka pokoj a znovu sa mi to zopakovalo, zase som si pomohla detoxikaciou. Palina posobi protizapalovo, protiparaziticky, protibakterialne, mocopudne a ma pozitivny vplyv na traviaci trakt pri otrave potravinami. Tolko som o nej citala. Nesmie sa nechat luhovat dlhsie ako 10 minut, lebo keby ano, bola by toxicka. C opacnom pripade posobi detoxicacne. Taktiez by sa nemala uzivat dlhsie ako 10 dni. Neskor prisi zase problemy s chronickou unavou, s tocenim hlavy, s pocitmi na odpadnutie, s vytokom z konecnika a s hlienom v stolici, s jedovato smradlavymi prdmi po jedle, so zhorsujucou sa pamatou, s nedostatkom vzduchu v plucach a so svrbenim pokozky na celom tele, citila som sa mierne priotravena a zhorsovalo sa to, vedela som, kam to zase vsetko smeruje. Rozhodla som sa zacat si riesit tieto problemy po jednom. Ako prvu som zvolila navstevu gastroenterologa a kolonoskopiu. Tam sa ukazala moja SKUTOCNA DIAGNOZA, ktorou je extremne hypermobilne elongovane crevo. Ide o crevo tvarovo komplikovane, plne vselijakych vlnoviek, zahybov, zakuti, a tak. Vacsina ludi ma crevo normalneho rovneho tvaru, nie takeho ako ja. Ludia s takym crevom ako ja mozu mat ten problem, ze v niektorej vlnovke, v niektorom zahybe toho creva zostanu zachytene zvysky jedla, tam to potom kvasi, hnije a vypusta zo steba toxiny, z toho tie problemy, ktore som popisala, z toho aj problemy s pamätou. Tento tvar creva je anatomicky dany a neda sa sice zmenit, ale zmenou stravy a zivotneho stylu sa da tomu velmi pomoct a definitnvne zabranit, aby doslo k dalsej intoxikacii, medzi ktorej priznaky patri aj zhorsena pamat, konkretne neschopnost mozgu ulozit si do pamate novo prijate informacie. Co treba robit? Uzivat probiotika, uzivat vlakninu, vela sa hybat, cvicit, behat, plavat, ale uplne najlepsi je beh. Ak sa neda behat, tak aspon skakat na svihadle. To napomaha zlepseniu travenia. Dalej, ak uz clovek s takymto crevom ma nejake vytrhnute zuby, napriek tomu aspon so zvysnymi zubami dokladne pozut potravu a rozomliet ju este v ustach na co najmensie kusy. Nikdy neprehltat velke kusy jedla, neprehltat velke kusy mäsa. Idealna je u takychto ludi vegetarianska strava, lebo prave mäso patri medzi potraviny najtazsie stravitelne a ludskym traviacim systemom najtazsie rozlozitelne. A do takeho creva netreba davat mäso. Kopa mladych ludi medzi 20tkou a 30tkou konci na psychiatrii. Kym byvali doma u chudobnych rodicov a jedli prevazne bezmäsitu stravu, aj mavali v skole telesnu vychovu, cvicili a hybali sa, chodili na sportove kruzky, boli fit. No po odchode za pracou do zahranicia v zahranici radikalne zmenia stravovacie navyky, zrazu maju kazdy den mäso, robia kucharov, casnikov a chyzne a pizzerov, tak zjedia, co im zamestnavatel na tanier nalozi a on im tam nalozi 2x denne mäso. Necvicia, nehybu sa. ALebo deti z bohatych rodin nastupia na VS, chodia po restikach a po pizzerkach, jedia mäso a tazko stravitelnu pizzu, ale daju sa na sedavy sposob zivota. Necvicia, nesportuju a uz vobec sa nehybu, len nad knihami sedia. Ktori maju normalne crevo, tym sa nic nestane, ale ktori maju extremne hypermobilne elongovane crevo, tym "sibne na mozog" a nakoniec im psychiatri vymyju mozgy, ako praca v zahranici a ako VS studium ich psychike skodi, ako ich stresuje, ako uz nie su suci na nic ine, len nastupit pre sibnutost do invalidity. A tam sa aj skoncia vsetky ich plany, ciele, ambicie - minimalnom invalidnom dochodku a pri nalepke blazon nalepenej na celo. Ci mas ist do tej Ameriky, alebo nie, to ti pisat nebudem, mna do toho nic, je to tvoja vec, ale minimale na dialku mozes priatela oboznamit s tym, co som ti ja sem napisala. Ver, ze ked zmeni zivotny styl, zacne skakat na svihadle a behavat, da sa na vegetariansku stravu a zacne uzivat probiotika a vlakninu, odstrani zlozvyk s prehltanim velikanskych kusov jedla, ale zacne potravu dokladne prezuvat, dodrziavat pitny rezim, nebude mat uz veru problemy s pamatou nikdy viac :) a hlavne nech cim skor vysadi tie psychiatricke lieky, ak nejake berie, lebo take lieky az prilis poskodzuju pamat, kym ich clovek berie. Apropo: on je asi od teba starsi, tak co keby prisiel navstivit on teba? Nechcel by si aj on pozriet Slovensko?
Keby bol z dunajskej stredy tak sa ti asi nepáči co :)
Je to len reklama na danú agentúru: www.zdravie.sk
Máš rodičov? Porad sa s nimi. Asi padnú na rit ked im toto povieš. Fakt ako nie 16 ročná ale tak 11-ročná. Neskutočne riskuješ.
preco nejdes cez oficialnu stranku USA? esta.cbp.dhs.gov
NIKDO ti nevie zarucit, ze Estu dostanes. teda ani dotycna agentura.
dotaznik je velmi lahky, zaplatis US $14.- a mas to, vsetko cez e-mail
Nema to vyznam... Uvazujes ako 16 rocna