každá menštruácia je pre mňa utrpenie ako si pomoct?

nestastnicka22

a este otazka na vas baby akurat mam zasa svoje dni a chcem sa spytat je normalne ze ma vtedy bolia lytka? tak krcovito? mate to aj vy niektora?

IWillFollowYou

ja mam tiez strasne bolesti a hlava sa mi toci a zle mi je a citim sa uplne emocionalne na hovno uz tyzden predtym a prve dva dni ako mi zacnu je to hotovy horor, strasne bolesti ani chodit poriadne nemozem :D

no ja si dam prvy den vacsinou nejaky liek (mne zabera aj paralen na vsetko nastastie) + mne dost pomaha neviem ako sa to vola ze tam napustis teplo vodu a ono to udrzuje teple niekolko hodin :D alebo este teple naplasti

ja mam anemiu a mam aj strasne malo zeleza preto mi byva tak zle ale ja mam silne bolesti uz odkedy som to dostala prvykrat takze ....

neviem inac co by mohlo pomoct

neviem111111

to co su tu zas za idiotske komentare? aky problem v hlave? ked ma zena problemy s hormonami tak ma problem v hlave? ked ma endometriozu tak tiez? lebo je rozmaznana princeznicka? ak ste si nikdy nezazili menzesy odpadavania, vracanie, horucky, niekolkotyzdnove-mesacne menzesy, nasledujuca chudokrvnost, bolesti ze sa clovek pohnut nemoze, tak si nechajte taketo komentare pre seba a budte vdacne, ze vas sa to netyka.

jsdkjdsjklds

daj si vysetrit krv ci nemas anemiu a mas mozno malo zeleza
pijes dostatocne mnozstvo tekutin ? Mozes to mat aj z nizkeho krv. tlaku.
tiez malo vitaminu B moze mat za nasledok tocenie hlavy
Na bolesti skus uzivat magnezium a vapnik
obmedz fajcenie, alkohol a pikantne solene jedla
joga je tiez dobra

Nestastnicka22

Baby ja nemam ziadny problem s muzmi ani niesom ziadne rozmaznane dievcatko ale 24 rocna zena. Ide o to ze pre mna je menstruacia doslova utrpenie toci sa mi v prve dni menzesu neskutocne hlava co je problem hlavne v robote boli ma brucho hrozne aj krize. Dakujem za rady na endometriozu sa pojdem dat vysetrit vyzera to ze to bude ona. Achemilka je super poznam ju a pijavam tento cajik :)

Mima24

suhlasim s prispevkom podomnou ale tiez som toho nazoru ze casto taketo bolesti a trable s menzesom maju najma rozmaznane dievcata ktore mamicky a oteckovia prilis piplali a rozmaznavali. Mala som spoluziacky a boli to prave tie co vsetko co si piskli dostali, rodicia okolo nich skakali a davali im vsetko co chceli a zrazu baaac je tu menzes a dievcatka sa nevedia s tam zmierit ze to nejde len tak zmíznut zo zivota a ze budu musiet toto trpiet kazdy mesiac par dni. Vsetke spoluziacky ktore boli rozmaznane to takto prezivali. Jedine na toto im rodicia nevedeli pomoct a zbavit ich toho.

kramy

Problém je v tvojej hlave, takýto problém s menštruáciou majú často dievčatá a ženy ktoré si nechcú stále pripustiť že už dospievajú alebo už dospely a odmietajú prijať svoju ženskosť a to že už niesú mamičkiné dievčatká ale zrelé ženy v plodnom veku.
Ďalším problémom s bolestivou menštruáciou je často aj problém v sexuálnej oblasti kde je z ich strany nedostatočne uvolenie pri súloži a neschopnosť dosiahnúť orgazmus a sex je pre ne často tiež ako aj menštruácia utrpením.
Odporúčam meditovať, relaxovať a vnútorne sa ubezpečiť že to že menštruujem každý mesiac je normálna fyziologická stránka môjho bytia ktorú by som mala už ako dospelá vedieť konečne prijať pozitívne ako niečo čo ma bude sprevádzať veľkú časť života.

Ute

Ak ťa niekto bude presviedčať, že tvoje dni sú normálne a že to takto má byť, tak ho pošli niekam... ty choď a nedaj sa odbiť, lebo ako napísala Bistra, žiaľ taká je skutočnosť. Dobre, že vieš o tom, že trpíš neúnosne. Nie každá žena si to uvedomuje a veľa je takých, ktoré si to aj uvedomujú, ale nič s tým nerobia - lebo sa hanbia! Menštruácia vôbec nie je rovnaká, spústa žien ani nevie o tom, že menštruuje... Nedaj sa odbiť, fandím ti.

Bistra

No ja neviem ako u teba ale mne dr. Albertova pri tomto probleme pred 5 rokmi vyslovila podozrenie na endometriozu kázala mi íst za gynekologom a dohodnút vyšetrenie. Ten moj to hned zamietol že blbost našla som si potom iného ten mi spravil laparoskopicke vyšetrenie a veru tam endometrioza bola. Nastavil mi liečbu a asi do pol roka som bola v poriadku. Možno ty maš niečo podobné ale dopredu ti hovorím že gyndoši toto neradi vyšetruju. Radšej ti hned šupnú HAK.