Ahojte, mám 12 a včera sa mi spravila v hrdle malá biela gulička. Čítala som o tom už veľa ale moc som sa nedočítala. Neviem ako to vybrať, nechcem aby som sa z toho povracala. Rodičia si myslia že je to popcorn a bola by som rada kebyže je pretože som ho deň pred tým ako sa mi spravila tá gulicka(včera) večer jedla. No ale podla fotiek a videí ktoré som videla (mimochodom boli dosť nechutné) to popcorn nebude. Mandle si tiež nechcem dať vybrať bojím sa zmeny hlasu. A bojím sa že pri vyberaníi tej gulicky ma napne. Poraďte mi! Ako to mám vybrať? Bude sa to tvoriť ďalej? Mám ísť zubárovi alebo lekárovi?
Biele gulicky v hrdle
Mandle sa kvôli tomu nevyberajú.
Sú to tzv. mandľové kamene. Môžeš si ich vybrať sama alebo Ti ich vyberie ORL lekár. Kamene sa neprehĺtajú a ako sa vyberajú nájdeš na nete.
Zadaj si na youtube - mandlové kamene. Sú tam návody ako to vybrať. Ale ako píšeš, je to nechutné. Ak ti to nepôjde, radšej chod k lekárovi, ale určite nie k zubárovi, môžeš ísť k svojmu praktickému lekárovi, nech ťa pošle na krčno-nosno-ušné, tam to patrí.
Kdks - Aj mne to samo vypadlo, len som to nezjedla. Ostala mi tam dierka, tá sa po čase zahojila a už a to nevrátilo.
Mne sa to stalo tiež a cely den som na to kukala a ked som sa posledny raz pozrela tak tam som uz nic nemala len malu dieru, omylom som to prehltla asi. Myslim ze to bol cap ale ne iem ci sa da prehltnut ked som si to nesparala z nicim ani si to nechytala proste nic. Neviete aj mne niekto poradit, ci to bol cap? Ako ze ci sa da prehltnut bez toho ze s nim nieco robite. A utvori sa mi zasa?