Bulimia-ako ju prekonat?

Príspevok v téme: Bulimia-ako ju prekonat?
Nevladzemm

Ahojte vsetci. Moj pribeh je velmi dlhy,sama si ho uz ani nepamatam,ale chcem sa vyrozpravat a hlavne POTREBUJEM RADU!!! Asi pred 5 rokmi som trpela anorexiou,ktora neskôr presla do zachvatoveho prejedania sa a to nakoniec vyustilo do bulimie. Som zufala. Ja uz nechcem dalej vracat. Len zerem-vracam-zerem-vracam. PROSIIIIM!!! Ako ju prekonat??? Viem,ze vsetko je v hlave,ale ja to akosi neviem vypustit von z tej blbej hlavy!
Moj zivot uz nema takmer ziadny zmysel! Trha mi srdce,ze len klamem svojich rodicov,brata,celu rodinu,ze uz som v pohode,ALE NIE SOM. Som na dne....prosim vas o radu a psychicku podporu. AKO JU PREKONAT?AKO ZASTAVIT TU PREKLIATU BULIMIU?AKO ZIT PLNOHODNOTNY ZIVOT A NEMYSLIET PRITOM NA VAHU?
PROSIM!!! Ziadam o radu cudzich ludi lebo uz sa nevladzem pozviechat. Chcela by som to dokazat bez liekov a rady psychologa. Jednoducho-chcem zit zivot!
Mam 23rokov a zijem s rodicmi a ti to vedia cim som si presla. Ale myslia si,ze je to uz v pohode. Aj priatelovi som sa s tym zdôverila,no ten to nechape.
Chodim do prace,kde sa tajne prezieram a nasledne zvraciam. Doma to nerobim pretoze otec je na dôchodku,takze sanca nulova.

pomocnica

Hmm.si veľmi rozumná. Ale to je to...Že Ty to dokážeš len si myslíš že nie. Teraz pozorne počúvaj...Váha...JE LEN CISLO! SPROSTE CISLO,KTORE NIIC NEDOKAZUJE! To aká si dokazuje s ty...A ty to chceš a vieš zmeniť. Nastav si v hlave šípku. Proste zjem niečo...Rozmumne množstvo. Keď máš chuť dať si viac,dať si niečo nezdravé...Tak si proste povedz NIE...Viem...Hovorí sa to ľahko...Ale všetko je to v tvojich rukách...To TY môžeš všetko ovplyvniť...Len TY to môžeš zmeniť...Nikto iný...Len TY! Si hladná? Máš chuť sa prezrat? Nie! Proste to neurobíš...Najes sa akurát a DOST! Žiadne zvracanie...Choď na prechádzku...Hneď ako dojes...Obleč sa choď von! CHOD! Nevymyslaj ale proste sa choď prejsť..Dlhá prechádzka...Rozmýšľaj o Tom,čo skvelé pre telo robíš...Čo sa v tebe odohráva...Ako ti živiny dávajú energiu a vitamíny...Ako skvelo sa po čase budeš mať...A to všetko zvaldnes vďaka sebe! TY.....Proste ty to zariadis..Ovplyvnis...dokazes to! Možno si myslíš že nie....Že si to už skúšala...Ale povedz si pravdu...Skúšala si to zastaviť alebo sa prekonať? Dala si do toho 200%? Všetko čo bolo v tebe? Dokážeš to! Verím ti! Kľudne sa tu ešte vyrozprávaj...Nekupuj si nezdravé veci...Ani veľa vecí...Kúp si toľko čo zjes...A kupuj si to vtedy,keď budeš triezvo rozmýšľať!
Veľmi ti držím prsty! TY TO DOKAZES!

Gima

Vláknina PSYLLIUM – skorocel indický – Zdravá strava pre črevo
25. septembra 2012 , MUDr. Bergendiová Katarína, PhD.
Zdravie »
Najlepší zdroj vlákniny aj pre ľudí, ktorí majú problémy so znášanlivosťou obilnej vlákniny.

Štandardná strava obsahuje príliš málo alebo vôbec žiadnu diétnu vlákninu. Aj tí, ktorí dokazujú, že pre nich je dôležitá zdravá výživa, majú ešte stále znížený denný príjem vlákniny. Podľa Harwardskej školy pre verejné zdravie “je vláknina dôležitou súčasťou zdravej stravy a mali by ste prijať aspoň minimum dennej odporúčanej dávky, čo je 20-35 gramov diétnej vlákniny u dospelých.”

Potraviny totiž nie sú len zdrojom výživy, ale vďaka vláknine, ktorú obsahujú podporujú aj činnosť čreva. Vďaka nej sa zlepšuje priechodnosť čriev a podporuje pravidelné vyprázdňovanie, a tak sa zabraňuje zápche. Podporuje chudnutie cestou zníženej chuti do jedla a lepšou absorpciou, zabraňuje rakovine hrubého čreva, znižuje cholesterol a pomáha pri liečbe chorôb syndrómu dráždivého čreva a zápalu čreva – divertikulitída.

Vláknina sa vyskytuje bohato v strukovinách (fazuľa, bôb, hrach, sója, cícer), celozrnných obilovinách (ovos, pšenica, jačmeň, raž, špaldová pšenica), v ryži natural, pohánke, v zelenine, ovocí, v ľanovom semene a pod. Ak jeme dostatočné množstvo zeleniny a ostatných výrobkov bohatých na vlákninu, môžeme zlepšiť zdravotný stav svojich čriev. To všetko je zdravá strava pre črevo. Má totiž „prebiotický“ efekt na črevá, čo znamená, že nám pomáha vytvárať vlastné zdraviu prospešné baktérie a podporuje ich rast a rozmnožovanie.

Najvhodnejším a najdôslednejším spôsobom pridávania vlákniny k vašej dennej strave je užívanie kvalitného doplnku na báze skorocelu, ktorý sa získava vyčistením obalov semien Skorocelu indického – Psyllium .

Psyllium je zdrojom rozpustnej vlákniny, podobný vláknine, ktorá sa nachádza v obilovinách ako ovos a jačmeň. Hlavný rozdiel je to, že skorocel má vyšší obsah vlákniny ako ovsené otruby. Psyllium optimalizuje pri pravidelnom užívaní fyziologickú funkciu tráviaceho traktu, predovšetkým hrubé a tenké črevo. Je to tým, že vláknina na seba viaže veľké množstvo vody, objem črevného obsahu sa zväčšuje, a to stimuluje peristaltiku čreva.

Účinky

čistí tráviace ústrojenstvo a reguluje stolicu
dáva do pohybu „lenivé črevá“
pomáha pri redukcii hmotnosti
znižuje riziko rakoviny hrubého čreva
znižuje hladinu cholesterolu a cukru

V tráviacom trakte až 14-krát zväčšuje svoj objem a pohlcuje nadbytočnú tekutinu za vzniku gélu. Gél na seba viaže jedovaté látky pochádzajúce z metabolizmu a očisťuje tráviaci trakt a tiež priaznivo ovplyvňuje stolicu (významná pomoc pri prevencii proti rakovine). Neobsahuje fytáty, lepok ani zložky mliečneho či obilného pôvodu. prečisťuje hrubé črevo od nahromadených toxických zhlukov a usadenín a zabraňuje vytváraniu nových zhlukov vďaka použitiu rozpustnej a nerozpustnej bylinnej diétnej vlákniny.

Dávkovanie

10g psyllia – dve kávové lyžičky – rozmiešajte v menšom množstve vody a vypite. Nezabudnite to zapiť ďalším pohárom vody, prípadne niečím iným. Ak chcete účinok zosilniť, môžete ho užívať aj viackrát denne. V žiadnom prípade Psyllium nevaríme. Ak necháte riedenú zmes odstáť, Psyllium absorbuje vodu a zrôsolovatie a je problém s vypitím.
Môžete ho pridávať aj do iného jedla – mliečne nápoje, jogurt. Môžete si pripraviť nápoj z rozmixovaného ovocia a do neho pridať psyllium. Dôležité je zapiť ho s dostatočným množstvom tekutiny – to znamená približne jeden až dva poháre.
Ak počas užívania Psyllia pociťujete nejaké problémy, jednoducho znížte jeho príjem, pokiaľ problémy nezmiznú. Potom môžete príjem Psyllia postupne zvyšovať. Psyllium nie je vstrebávané naším telom a nie je návyková. Je preto vhodné na dlhodobé užívanie. Odporúča sa užívať 30 minút pred jedlom alebo po jedle. Najlepšie je čisté psyllium – čo znamená približne 98%né.

Po čase by sa malo upraviť fungovanie organizmu. Vláknina je dôležitá na prečistenie tráviaceho traktu. Väčšina ľudí však prijíma v bežnej strave len 10 – 15 gramov vlákniny denne, zatiaľ čo potrebné množstvo by malo byť minimálne 25 g. Vláknina pomáha zlepšovať priechod nestrávených zvyškov tráviacim traktom, čo má vo svojom konečnom dôsledku pozitívny vplyv na naše celkové zdravie. Ak máme nedostatok vlákniny, strava nám v črevách hnije a do tela sa vylučujú krvou jedovaté toxíny.