Som ja vadny alebo to uz fakt daktorym ludom ...

Príspevok v téme: Som ja vadny alebo to uz fakt daktorym ludom ...
iggzik

www.facebook.com

Toto mi akoze uz pride chore,, sam deti pre podobny dovod nechcem volajte ma pesimista ak chcete ale buducnost tu dako nevidim pre dalsie generacie, ergo svoje dieta nechcem aby "trpelo" tak ho radsej nemam..
Este im bolo povedane doktormi ze maju ist na potrat ale z egoistickych dovodov si ju nechali a podla mna akurat tak trpi a zo zivota nebude mat nic,,
1:00 tvaricka nezaklame a pekne ukazala, ze ju akurat tak ten jemny naraz na konci zabolel... sam som mal zlomenu kost v zivote iba raz a teda nemozem povedat, ze by to nebolelo,, nie 100 zlomenych za rok ...

Este to zdielat na FB ako ...

Marunka

Iggzik, ani ja si nemyslím, že si vyslovene vadný :) Prosto ty si takto nastavený.. ale zamýšľať sa nad tým, prečo to neberie niekto ako ty, je asi také zbytočné ako keď sa niekto zamýšľa, prečo by niekto nechcel z týchto dôvodov prijať dieťa :D Rozumieš :) Tak ako je pre teba egoistické neísť na potrat a porodiť postihnuté dieťa, pre iného je egoistické si také dieťa dať zobrať, aby som neprišiel o "pohodlný" život.... :)

Už tu ďalej nebudem mudrovať, len to dáko uzavriem...Nechajme, nech každý podľa svojho nastavenia príjme alebo nepríjme takéto deti. Neodsudzujme jednu ani druhú stranu, lebo obe majú pre svoje konanie opodstatnenie a právo :)

Marunka

Mesačný, ja viem ako to funguje :) Jeden čas som sa intenzívne stretávala s takými deťmi...a neviem si predstaviť, žeby niektoré z nich nedostalo šancu žiť, len preto, že by si rodičia povedali, že ich zaťaží starostlivosť a dieťa koniec koncov neprežije plnohodnotný život...Prežije, aj napriek hendikepu ďaleko krajší a "intenzívnejší", ako my zdraví :)
Samozrejme, nehovoríme o ťažkom mentálnom postihnutí, ale i tak...aj tak si myslím, že tí ľudia majú právo prísť na tento svet, lebo si to tak sami vybrali. Ja totiž verím na to, že duša si sama vyberá komu sa narodí, v akej telesnej schránke, do akého prostredia, akým rodičom :) Ale to je na dlhšiu debatu, s týmto naozaj nebudem nikoho zaťažovať :)

Mesačný princ

A nie, ne si vadný. Už len priviesť dieťa do tohoto sveta je to najsebeckejšie ľudské rozhodnutie. Nie ešte ak by sa malo nedajbože trápiť.

ale opakujem, neviem ako by som konal.

Mesačný princ

Marunka - a vieš prečo je to tak? Pretože ak človek napríklad nevidí, alebo nepočuje, tak jednoducho nič iné ani nepozná. Ak nemá ruku, tak mu nechýba a ak má niečoho nedostatok od narodenia tak je to pre daného človeka prirodzené a automatické.

Preto títo ľudia dokážu ,,pomyselne oveľa viac,, ako zdraví.

Marunka

Hm....vieš čo je zaujimavé? Že ľudia, ktorí sa narodili s postihnutím, neraz veľmi ťažkým, alebo sa udialo niečo podobné ako tomuto dievčatku, že sú vďační, že vôbec žijú? :) Respektíve, že ich nenapadlo riešiť "prečo práve oni"? Tieto otázky si skôr kladú ľudia, ktorí sa narodili ako zdraví, ale potom sa niečo udialo a ostali napríklad na vozíku....Nepotrebujem ťa o ničom presviedčať, toto je moja skúsenosť, reálna skúsenosť s takými ľuďmi :) Dokážu si život užívať aj napriek hendikepu, to neskutočne tešenie sa z maličkostí a bežných vecí je neuveritelné :)