Ahojte, mam 13 rokov a už dlho si chcem odstrániť znamienko na tvári. Vôbec sa mi nepáči lebo ma takú zvláštnu do červena farbu. Ako som čítala tak by to bolo najlepšie asi odstrániť laserom aby mi tam neostala viditeľná jazva. Mám však problém lebo mamina mi to nechce dať odstrániť že nech aby som si zasahovala do toho. Ale mne to už vadí roky a niektorý spolužiaci mi to už komentovali slovami "fuj to čo tam máš červené, nejaký jebak ? " Ach tak veľmi to chcem potom by som v pokoji mohla nosiť vlasy v cope a nemusela by som si ho zakrývať vlasmi. Prosím pomôžte ako ju presvedším ?
Odstránenie znamienka
je potrebné to riešiť s kožným lekárom
Dať sa to určite dá, ale hlavné slovo má lekár. Niekedy sa môže stať, že po vybratí znamienka ti ostane jazva väčšia ako celé znamienko (slová mojej kožnej), tak asi podľa toho sa rozhodne.
Spolužiačke na strednej sa stalo, že dlhúú dobu mala veľké znamienko nad obočím, tmavé, ploché, proste viditeľné. A čo horšie, začali jej tam normálne rásť vlasy! Až tak, že si ich musela zakladať s ostatnými. Mala toľko rokov, čo ty, tak si to predstav.. Ale nakoniec jej to všetko vybrali, takže možné to určite je..
Zacala by som kontrolou u dermatologa, aby sa vyjadril ci je znamienko v poriadku. Ked hovoris, ze je cervene, mozno rozhodne ze preventivne ho treba odstranit. Rataj vsak s tym, ze jazva tam bude a budes ju zakryvat make-upom. Spoluziakov neries. Ked najdu slabe miesto a zistia, ze ti ich poznamky vadia, chytia sa toho.