Ahojte, již delší dobu cca. 3 roky se mi v obočí vytváří sůl. Zní to podivně, ale opravdu tomu tak je. Vždy jsem to přehlížela a snažila jsem se ji odstranit a vůbec mě nenapadlo se nad tím více zamyslet dokud mě nepobídl přítel, že by se mohlo jednat i o něco vážnějšího. Prostudovala jsem si spoustu stránek v angličině, ale k závěru jsem nepřišla. Je mi 20 let, stravuji se poměrně zdravě, dodržuji pitný režim, nepotím se nadměrně...V souvislosti s čínskou medicínou jsem našla, že obočí odráží funkci ledvin...Chtěla jsem se zeptat jestli nemáte někdo podobné zkušenosti či byste mi nevěděli poradit?
V oboči se mi tvoří krystalky soli
ako som pisala mam to iste mam sol v oboci a to obocie mam vlhke utieram si ho prstami a je mokre slane, na tvari sa vobec nepotim ani v horucavach len v oboci, nechapem tomu
nieco bude zrejme so slezinou :/
Nicky,
nie! Oblasť obočia neodráža funkciu obličiek, patrí totiž podžalúdkovej žľaze (pankreasu) a slezine!
Teda ja poznám pár ľudí s nadmerným potením a teda až takto som to nikdy u nikoho nepozorovala. Pokiaľ sa potíš neustále, nielen pri športe, námahe, a 35°C, ja by som spozornela. Obzvlášť ak to nemáš odjakživa, ale len tie posledné tri roky. Možno pri preventívke poprosiť obvodnú, čo si myslí, alebo nejaké sono obličiek..
nenechala by som to tak
no nevieme čo sa ti tam vytvára ale sol to isto nebude... ja ked sa nadpadujem, nechám na sporaku vrniec so slanou vodou a trvá niekolko dní kym sa sol zacne odparovat kym sa začnu robiť krystaliky... takže sol to isto neni...
zajdi na kožné...
Nebude to kombinacia potu a husteho obocia?
vsetko sa ti poti. to ze ti netecu viditelne kvapky potu neznamena ze sa nepotis
tak toto iste mam aj ja , mne sa poti obocie mam stale vlhke a slane