Takže, ako popísať problém ... pred cca mesiacom (12.4.) som dostala prvú mykózu. Príznaky poznám - "cottage syr" výtok, biely povlak, svrbenie, pálenie ... (mala som nasadenú HAK pol mesiaca, mini pilulky). Išla som na gyn aj napriek tomu, že som mala menštruáciu (mala som ju mesiac vkuse inak po nasadení HAK). Dal mi Macmiror na preliečenie, nezabralo vôbec. Vysadila som úplne všetky sacharidy, jem iba zeleninu a kyslú kapustu, cesnak, acidofilné mlieko, kefírové mlieko, jogurty nesladené biele. Beriem laktobacily každý večer+ zajedám to kusom jablka. Brala som olive oil kapsule, kokosový olej pár lyžíc denne, jablčný ocot vo vode 2 malé lyžičky každý deň. Išla som na druhý týždeň zase za gynekologičkou, povedala, že to môže byť reakcia na Macmiror - (nebola, bola to stále candida albicans- masívne, to mám v zázname). Dala mi itrakonazol orálne, užila som dávku a zavádzala som asi 5dní gynoflox- NIJAKÉ zlepšenie. Vysadila som gynoflor a počkala, či sa to upraví. Svrbenie, pálenie, povlak, výtok ešte horší ako pred tým, zapácha to po kvasinkách. Išla som hneď ku gyn. ktorý mi predpísal CANDIBENE a canesten, lenže ja klotrimazol nemôžem (bol to nejaký zastupujúci ignorantský lekár) a zobral mi ďaľší ster. Posledné dve noci boli také, že som nemohla absolútne spať kvôli svrbeniu a páleniu (neskutočná bolesť, na stupni neznesiteľnosti) tak som šla na urgent, kde mi urobili výplach a predpísali polygynax (nystatín). Ten mi v minulosti pomohol. Dnes som ho zobrala prvý deň, ale ráno som na pošve na externej časti našla zase mykózu ??! Som už úplne zúfalá, bola som na imunológii tam mi našli jemnú odchylku od normálu v slizniciach, ale nič strašné, beriem imunor. Neviem už čo mám robiť, som úplne zúfalá z tohto stavu. Rozmýšľam, že nedoberiem ani tú HAK pretože úplne všetky tieto problémy začali po pol mesiaci HAK. Je možné, že to nereaguje na lieky kvôli HAK? To nie je ani preliečenie a vrátenie mykózy, je to neustále mykóza mesiac bez nijakej response na liečbu. ja tomu neviem pochopiť, pretože pred tým som mala kvasinkovú infekciu raz za rok a preliečila sa za deň. Tá celá sliznica ma bolí, je podráždená, je to proste na nevydržanie. Sexuálneho partnera nemám, bavlnené prádlo, žiadne mydlá, len na intímnu hygienu/voda. Neviem už čo mám robiť. Už som skúšala aj aplikovať jogurt tam dole, kúpať sa v pár kvapkách tea tree a pod. Nič... a diabetes nemám, bola som testovaná.
Vaginálny mykóza (trvá mesiac,totálna zúfalosť) + HAK súvis
Mala som dlhodobo problem s vaginalnou mykozou, Ked som sa jej zbavila, tak iba na kratko, za nejaký cas sa zase vratila. Dlho som bojovala s priznakmi a neprijemnymi prejavmi. Pomohol mi az wobenzym, ktory som zacala uzivat. Problemy sa zlepsili a teraz uz nemam vobec problemy v mykozou
Určite vysadiť a liečiť sa bez ant!
Mixu,
otázka stojí takto : "Chceš sa zbaviť mykózy?" A áno, vysaď to! Ty ju máš, nie lekár a tí nakecajú toho...
Je to Tvoj život, Tvoje zdravie, Ty sa musíš rozhodnúť! Na svojom zdraví sa musíš aktívne podieľať a neveriť všetkému, čo Ti povedia. Veď máš logické myslenie, sama si na to prišla, len si potrebovala svoje podozrenie potvrdiť. : )
Najskôr sa musíš zbaviť mykózy, až potom sa venovať svojej diagnóze.
Byť na Tvojom mieste, riešila by som to cez nejakú alternatívnu ambulanciu.
Kycera chápem, len neviem, či vysadiť v druhom týždni (beriem "iba" druhé balenie) nespustí teraz krvácanie a potom ten polygynax nemôžem ani brať (?) Možno by to tak ale bolo lepšie, ak tá HAK udržuje takú hladinu hormónov, že mi nereaguje na liečbu telo. Antibiotiká neberiem vôbec, naposledy pred 3rokmi na infekciu močových ciest. Neviem no, ona sa tvári, že antikoncepcia je nejaký "zázrak". Tak to bolo aj pri predošlej gyn...
Mixu,
ako Ti môže telo reagovať na liečbu, ak neustále berieš lieky, kt. mykózu podporujú, povedz??? Zamysli sa, veď to nemá logiku!!!
A toto zvyknú robiť aj antibiotiká!
Takto si len nabúraš imunitný systém a ten sa potom dáva ťažko do kopy. Ak skutočne potrebuješ hormóny, potom potrebuješ iný a tento Ti mala lekárka hneď na začiatku vysadiť!!! A až potom začať liečbu.
Pochopila si?
Snažím sa zmeniť gyn., ale je to hrozný problém, tu v BB nie sú dobrí a ak sú, tak majú plno a odmietajú ma zobrať :(. Neviem čo mám už robiť. Skúsim vysadiť bud. týždeň, po dobratí polygynaxu. Ona ma presviedčala, že to by nemalo mať súvis, ale ako je možné, že na absolútne všetky antifungus lieky od clotrimazolu, itrakonazolu, prírodnej liečby nič nereaguje a kvasinky sú tam 24/7? Kycera, čítala. Viem, že môže zvyšovať náchylnosť ku mykózam, avšak mne nereaguje telo na žiadnu liečbu antifungálnymi prípravkami, akoby mali rezistenciu, čo sa nikdy pred tým nestalo.
Ja mam tiez pcos a nebrala som som hak. Vysad ich a zozen si mastodynon vo forme kvapiek alebo tabletiek a tie ta daju do poriadku. Mne bzdy pomohli a na vytok posilnit imunitu ne vzdy musi s hak súvisieť
Mixu,
mala by si vymeniť gynekológa!!! Je to diletant! Príbalový letáčik si nečítala, však? Máš to z HAK-u!
Mixu, mňa sa tiež snažili presvedčiť, že na moje problémy niet lepšieho lieku ako je antika...Ale to je blbosť. Ak antikoncepcia zblbne hormony, ktoré istú dobu pracujú tak, ako chce ona, po vysadení sa všetko logicky vráti späť, nie? Vysaď ju, uvidíš či sa to zlepší
Marunka beriem to kvôli tomu ,že nemám menštruáciu, max raz do roka. Beriem to kvôli PCOS, na potlačenie príznakov.