Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bububu z neuspechu

Príspevok v téme: Bububu z neuspechu
PzTT

Ahojte,
som muž mám 27 rokov, vyštudovaný inžinier, ženatý. Od skončenia školy pracujem v jednej firme vyše 2,5 roka. Mám zodpovednosť za projekty, objednávanie a tok materiálu, termínové plány, personál tak aby sa zákazka dobre a včas ukončila. Už počas vysokej školy som pri práci, ktorá zaberala nejaký čas (teda nie v štýle, spravím a je hotové, ale vypracovávanie zadania dlhšiu dobu) mal nutkanie spraviť všetko čo najrýchlejšie aby som pri zistení problému alebo omylu mal dostatok času na jeho odstránenie. Toto správanie a hlavne myšlienka na to, že som napríklad zle objednal materiál, zle vypracoval atď. my však spôsobuje stres, ktorý vyústil až do toho, že som sa pri poslednej väčšej zákazke zo stresu zložil tak, že som dva dni nespal a išiel som za doktorkou, ktorá mi predpísala Lexaurin. Ten mi zabral, začal som na jej radu plávať a športovať. Cítim sa celkom v poriadku avšak stáva sa mi, že v myšlienkach zablúdim napríklad na objednanie materiálu a v tom ma napadne či som niečo nezabudol, zovrie mi srdce, rozbúši sa, stúpne mi tlak a musím to ísť okamžite skontrolovať. Keď to skontrolujem a zistím, že je to v poriadku tak sa ukľudním za nejaký čas ale stále sa cítim pod tlakom. Takto už nechcem fungovať. Prácu ktorú robím mám rád a moji šéfovia sú so mnou veľmi spokojný. Chýba mi však rozvaha a pokoj v práci. A bez pokoja robím chyby ktoré by som ináč nespravil. Vždy keď sa mi zdá, že som niečo pokazil ide sa mi zrútiť svet. VIete mi prosím v tomto nejak poradiť ? Ďakujem

Petronelita

Dakujem za tento prispevok, mam sama so sebou podobny problem. Nastastie zatial bez tabletiek, ale tomu prehnanemu strachu ci som pracovne veci zvladla dostatocne a dobre ma mataju aj ked mam volno. Celkom mi pomohli vase odpovede. Uz len ich uviezt do praxe.

PzTT

Jax a kafe: Dakujem za Vase reakcie. Na kazdej je vela pravdiveho. Treba sa pozerat na veci aj inym pohladom na co som zabudol.

Jax

V prvom rade pozor na Lexaurin a ine happy pills. Aby si si nezavaril este viac.

Ked mas v robote dobre vztahy, povedz im o tomto tvojom probleme. Navrhni rozumnu formu kontroly, aby si odbremenil svoju psychiku. Ak to dobre predas, este na tom aj ziskas, lebo ti taaak strasne zalezi na milovanej firme...

Diare, poznamky a rozne pripomienky v mobile su zaklad. Bez toho to v dnesnej dobe nejde. Musis si vytvorit system, su ich tucty. Pogoogli a najdi si vhodny.

No a najdolezitejsie na koniec.
Musis sa naucit zvladat stres. Vies sam ze teraz stres ovlada teba a tak to byt nemoze, za par rokov by si skoncil v marnici. Opat je xyz metod, autogenny trening, kurzy, knihy. Nieco si najdi, systematicky sa tomu venuj a podari sa ti ziskat nad sebou aj okolim kontrolu.
Je super ze si tento problem uvedomujes a riesis ho, takze mas uz z polovice vyhrate. Len na tom zamakaj.

kafe

chlapče, predstav si takého neurochirurga, ktorý každý pracovný deň má v rukách osud človeka a jeden posratý milimeter je otázka života a smrti, či bude dotyčný chodiť alebo nie, dýchať sám alebo na prístrojoch... a aj ten neurochirurg je len človek a robí chyby. Ak by bral svoju prácu smrteľne vážne, že nemôže urobiť chybu, z tej zodpovednosti a všetkého čo má v rukách by zošalel. Takýto človek sa musí vedieť pozerať na veci a na život trochu z nadhľadu. Ano tá zodpovednosť a snaha urobiť veci najlepšie ako viem (tak ako to robíš aj ty), pokora že som len nástrojom v tomto obrovskom vesmíre plnom energie, ktorá sa cezo mňa prejavuje dobre odvedenou prácou ale aj chybami, keď proste veci nevídu na 100 percent. Ani jeden človek na svete nedokáže furt, v kuse odvádzať perfektnú prácu.

Ty máš tú výhodu, že ak sa pomýliš, zle objednaný materiál sa dá vrátiť, doobjednať, termín zákazky posunúť (ano, to stojí nejaké penále, proste za krok vedľa sa platí) alebo sa naučíte vyjednávať s partnermi, tak aby ste penále neplatili, ale prihodíte im nejaký iný bonus. Aj na druhej strane sú ľudia, treba vedieť byť diplomatom. Sú obrovské firmy, čo odstupujú z dohodnutej zmluvy, štáty čo nedoržiavajú dohody, pozri ako sa u nás stavajú diaľnice.. ehm, to nemá byť inšpirácia :) buď aj naďalej schopný inžinier a nechaj život cez teba prúdiť. Len nerob z toho drámu, ak ide niečo inak ako malo. Svet sa nezrúti, naďalej sa bude točiť okolo svojej osi, nikto nezomrie, ani nepríde o ruku, aj ked o peniaze asi hej, ale sú to stále IBA peniaze.. proste asi to tak malo byť. Neúspech/chyba patrí k životu a k biznisu tiež. Sú veci ktoré ovplyvniť nedokážeš. Kľud. Práca ťa baví, robíš všetko najlepšie ako vieš, xy perfektne odvedených zákazok je toho dôkazom... Wau! Niečo sa dosralo? Túto zákazku nevybavíma načas? Ano, tam a tam bola chyba, na toto si musíme dávať pozor, tento človek/dodávateľ je nespoľahlivý.. len sa preboha za to neobviňuj a nezožieraj. Nie si veštec aby si to mohol všetko dopredu vedieť (mimochodom, ak by si to aj vedel unudil by si sa k smrti. vzrušenie nepredvídateľných vecí je zaujímavejšie :) Takže adekvátne k zodpovednej práci aj relaxuj a oddychuj a nenechávaj sa sputnávať strachom. Prečítaj si životopis nejakého úspešného biznismena... či robili chyby a aké veľké.. aby si prestal mať pocit, že si prezident zemegule :) a bez tvojej dobre odvedenej práce nastane koniec sveta. Nuž, nenastane.

Mesačný princ

Vyskúšaj :) nie vždy sa to síce dá, ale dosť to pomôže. Dokonca to pomáha aj vtedy ak máš toho veľa a nechceš na niečo zabudnúť :)

Mesačný princ

Mám to podobne, ale je to úplne prirodzené. Ľudia, ktorí nemajú žiadnu zodpovednosť sú šťastní, ale na druhej strane nerobia takú prácu, akú robíš ty.

Chcelo by to písať si jednotlivé kroky a odškrtávať si čo si spravil a čo nie. hneď si to kontrolovať. Akonáhle ťa prepadne pocit, že si niečo urobil zle, tak pozrieš na papier a hneď vieš.