Kocúr sa nevie po operácii vyprádzniť (zápcha)

Príspevok v téme: Kocúr sa nevie po operácii vyprádzniť (zápcha)
Yenn

Dobrý deň, môj 1,5 ročný kocúr bol v nedeľu operovaný na močové cesty. Mal nahromadený piesok v močovej trubici a bežná katetrizácia zvonku nepomáhala, tak bol operovaný a doktor mu popreplachoval mechúr a horko-ťažko prepchal močovú trubicu. Keď sa zobudil po operácii, tak začal pekne veľa piť a jesť. Len nás trápi jedna vec, a to, že sa nevie poriadne vyprádzniť, vykakať. Zrejme ho narkóza a plno liekov od bolesti a antibiotík nejako zapieklo a od nedeľe vykakal len asi 2 malé bobky. Inak sa správa normálne, len vidno, že ked to na neho príde, tak chodí po byte a snaží sa a tlačí a nejde mu to. Prvé 2 dni po operácii dokonca keď tlačil tak vytlačil len krv, pričom moč už nemá tak krvavý. Máte nejakú radu, čím mu pomôcť? Skúšala som trošičku kravského mlieka a tuniaka v oleji, ale veľmi to nepomohlo. Kocúrik má veľmi silný zápal a pravdepodobne bude antibiotiká brať asi ešte mesiac v tabletách, tak sa len bojím aby to netrvalo príliš dlho, táto zápcha. Je to nebezpečné? Ďakujem za každú radu a tip.

Yenn

Už som zas zúfalá. Ak niekoho niečo napadne, budem rada každej rade alebo skúsenosti. Kocúrik už zas asi 2 dni nechce žrať, za 10 dní od operácie schudol 0,8 kg (teraz má 4,3), je malátny, ked zoskočil z gauča tak ho pomotalo do jednej strany a dnes som si všimla že ked schádzal zo stolíka, tak sa akoby potkol. Doktor mu bral krv, že pozrieme ako sú na tom obličky (pred operáciou mal kreatinín 415 a teraz má 100 a močovinu mal vyše 30 a teraz má okolo 10), takže to vyzerá v pohode. Kocúrik sa správa celkom normálne, robí tie svoje rituály, pride sa škrabkat a pradie a užíva si to, len nás trápi toto, že aj ked mu dám kapsičku tak len pooblizuje želatínu. Dnes som skusila aj uvarit maso ale ani to nechce, aj tie rybičky sme skúšali a nič. Doktor mu dal aj nejake injekcie na trávenie, ale zatial nič. Je na neho hrozný pohľad ked vidím, že sa nevládze skoro ani postaviť :(

Biela Kobra

Súhlasím, a dopĺňam: koľko radosti urobí mačacie hovienko správnej veľkosti, farby, konzistencie a frekvencie :)

Nabudúce pri podobnej príležitosti si hneď pýtajte mačacie probiotiká.

Yenn

Zdravím, tak aktuálny stav kocúrika je už lepší. Vo štvrtok poobede sme boli u doktora na injekciu antibiotiká a spravil mu vyšetrenie a zistilo sa, že plné črevá a žalúdok nemá. Čo sme si všimli spätne bolo, že málo žral, viacmenej len pooblizoval želatínu z kapsičiek. V piatok už aj vracal trošku žalúdočných štiav, tak doktor povedal, že vysadíme tabletkovú formu antibiotík, že tie mu zrejme nerobia dobre (lebo sme si uvedomili, že odkedy ich dostával, tak menej jedol) a dostal aj čipok, lenže ten nič nepohol. Hneď na druhý deň čo tabletky nedostal, tak akoby "ožil", stále síce nekakal, ale začal aj viac žrať. Včera v nedeľu sme boli znovu u doktora na injekciu a sme spomínali, že začal trošku viac jesť a je taký živší. Dnes - pondelok - dostal další čípok a do pár minút bolo vonku čo malo byť - konečne :) Takže zrejme nejedol veľmi kvoli tabletkám, hned po vysadení začal jesť a o 2 dni na to sa poriadne vyprázdnil :) Človek by nečakal, že ho tak poteší ked nájde kocúrie hovno :D

Biela Kobra

Dobrý deň,

dnes je už štvrtok, takže musí mať v sebe už riadnu nálož, čo ho tlačí. Kravské mlieko by ho určite malo prehnať, tuniak by ho mal tiež pohnúť. Ak to napriek tomu stojí, už to nevyzerá dobre. Môžete mu skúsiť ešte teraz do ritky streknúť striekačkom 1 kubík (1 cm kubický) olivového oleja, ak vytečie, tak opakujte. Ak sa do hodiny neobjaví stolica, určite zavolajte veterinárovi a je pravdepodobné, že za ním bude treba s kocúrom aj zájsť. Probiotiká kocúrovi nedal? Ak nie, pýtajte si, lebo z tých antibiotík bude celý rozhodený... Držím palce a dajte vedieť, ako ste dopadli.