Ahojte. Mám problém veľmi som pribrala v poslednej dobe hlavne na stehnách. Vieš že to je normálne aby som mohla narásť atd... ale problem je v tom ze ani nerastiem uz v 13. Vsetky kamarátky sú vyššie len ja som nizka a zachvílu ako guľa aj keď som ako mladšia mala chudú postavu. Pomôžte mi prosím.
Veľa priberám v 13 rokoch a nerastiem
S tym nic nespravis, lebo niektorym dievcatam sa prave v 13tich rokoch definitivne zastavuje telesny rast do vysky a idu oble tvary, rastu prsia a zadok, stehna a brucho, uklada sa tuk vsade mozne, kde sa len da. Niektore baby s oneskorenou pubertou rastu do vysky medzi 14tym a 16tym rokom zivota, narastu v tom veku aj o 20 cm, ze sa im strie urobia na chrbte, hoci aj boli na zs najnizsie z triedy a prsia nikde. Kazda je ina. Vela toho nespravis, mozes tak nanajvys navstivit lekarku a poprosit ju o rastovy hormon, krpci ho zvyknu brat, vraj sa da takto nieco napravit, ale len do urciteho veku. U teba este nie je neskoro, za opytanie nic nedas, skusit by si mohla.
V lekárni predávaju na chudnutie Psylium. -odkaz odstránený-
ako píše lienka.... pozri sa na svoju mamu, babku... ak ony maju široke stehna, boky tak ich budeš mať aj ty... pomože iba cvičenie v takom pripade zamerane na tie partie rizikové...
ahoj.....no ono je to take diskutabilne....13 rokov to je taky vek, ze mozes pribrat a zachvilu sa vysvihnes do vysky.....ale este by som zvazila cvicenie ak sa citis neprijemne.....alebo ci taka postava nemoze byt dana geneticky :/ vsetko treba preverit
treba sa hybať, šport, začni chodiť behavať kym sa nezagulatiš natolko ze to už bude problem zhadzovať... a zdravo sa stravuj, ziadne sladkosti, radsej jablko, banán.. jogurty s vločkami...
Zlatino, v tvojom veku mi stačilo si kupiť acidofilne mlieko - Acidko a chudnutie bolo jednoduche. Dalej som občas vypila šťavu z kyslých uhoriek a chudlo sa lahšie. Dobrý je aj zavaraný ananás.