Úprimný rozhovor

Príspevok v téme: Úprimný rozhovor
ChcemNazor

Dobrý neskorú noc vám prajem.
Myslíte si, že je dobrý nápad úprimne sa porozprávať z človekom o tom ako ma vníma ? Príp. nech zmení správanie ku mne ?
Ten človek je jedna moja známa, s ktorou sa v škole denno denne stretávam. Zdá sa, že so mnou nemá problém, len ma väčšinou ignoruje a všimne si ma len keď je so mnou sama alebo keď niečo potrebuje. Je ku mne priateľská, ale... Nedávno som zistila, že za mnou chodí len preto, lebo jej to učiteľka povedala. Som totiž v škole strašne osamelá a nikoho tam nemám s kým by som si pokecala.
Chcem sa s ňou len úprimne porozprávať. Povedať jej, nech sa ku mne správa tak, ako ona chce, nie ako jej niekto káže. Povedať jej, že som už na samotu zvyknutá a nevadí mi až tak (ona by samotu neprežila). Nech sa nepretvaruje. Nechcem jej nič vyčítať. Len nemám rada keď som ''niekto navyše''. Keď ku mne niekto nie je úprimný. Chcela som jej to viackrát narýchlo vysvetliť, ale neviem či ma nechápala alebo nepočúvala... Tak som sa rozhodla, že to s ňou preberiem medzi štyrmi očami. Chcem pre ňu len to dobré, pretože vidím, že o mňa nejako extra nejaví záujem, tak nech sa to už konečne uzavrie, nech viem na čom som.
Čo myslíte ? Je rozhovor dobrý nápad ?

ChcemNazor

Takže... Z toho rozhovoru nič nebude. Dnes som videla ako ma za chrbtom ohovára, trochu sa aj posmievala. A to ešte sme boli v spolu v jednej triede. A všimla som si to, pretože zvyčajne presne viem, kedy ma ohovárajú, keď ich nenápadne pozorujem. Som terčom posmechov (za chrbtom) a ohováračiek celý život, keďže (ako napísal/a masrada) vyčnievam.
Som zmätená, pretože je ku mne stále milá, priateľská, aj mi niekedy pomáha, niekedy ma aj bráni. Naozaj na nej vidno, že chce byť z každým za dobré a nehovorí veci na rovinu, pretože nechce nikoho uraziť. Tak teraz neviem. Mám z nej zmiešané pocity. Neviem, čo si o nej mám myslieť.
Od nej som takúto zradu nečakala. Bola jedna z ľudí, ktorých mám najradšej. Verila som jej a nikdy som na ňu nepovedala ani jedno krivé slovo (ani za chrbtom, hnusí sa mi to).
Zo sekundy na sekundu som ju začala nenávidieť. Skončila u mňa. Dokonca som dnes ušla zo 7. hodiny, nemohla som ju ani vidieť.
Samozrejme nevie, že sa na ňu hnevám, ale hneď keď ju uvidím, dám jej to najavo a pravdepodobne sa na ňu vykričím. Všetko, čo som v sebe udržiavala vyjde von. Toto bola posledná kvapka.

Bubliii

Ahoj, ja som už síce dávno dospelá, ale tiež som iniciovala podobný rozhovor cca pred rokom. Dotyčná sa za to na mňa urazila a odvtedy sa nebavíme.. takže nemusí to vždy dobre dopadnúť, hoci som sa veľmi snažila. Nie každý proste unesie tú úprimnosť.
Ale myslím si, že v tvojom prípade by to mohlo klapnúť :)

Nebojko

Zaklateľka témy. Hneď ako si ľudia prečítajú prvú tvoju vetu, pôjdu spať. Takže si ani nemusela vypisovať tie vety, pretože nikto si to nemôže prečítať. Tak prajem Ti úprimný rozhovor. Prepáč ale musela som to napísať pretože to mi prišlo na um.

lLily

tazko niekomu vysvetlis ako sa k tebe ma spravat, ked za tebou chodi ci uz zo sucitu alebo preto, aby sa zapacila ucitelke, ale tak pokusit sa o to mozes, ak ti to tak vadi

k prirodzenym sympatiam nikoho neprinutis, no zhnusit sa jej mozes

masrada

Uprimny rozhovor medzi styrmi ocami je dobry napad. Je celkom pochopitelne a normalne, ze stredoskolak, ktory nafajci, nepije, neberie drogy a nesexuje promiskuitne kade-tade na diskotekach, je trosku "mimo" dnesnych skolskych kolektivov. Ale to sa da v pohodicke prezit. Vela ludi si tym preslo :)

Mesačný princ

Prečo by nebol? Jasné, rozhovor je dobrý vždy. No schopnosť komunikovať je veľmi veľké umenie.

Hlavne jej nepovedz niečo, čo by ťa mohlo mrzieť. Nikdy nevieš, ako to vlastne je. Možno by si jej nemusela povedať práve toto, ale niečo úplne odlišné...popremýšľaj