Zdravím, môj problém nie je veľmi vážny ale aj tak by som bol radšej, keby som ho nemal. Mám 19 rokov, o rok končím strednú (zle mi vychádzajú roky), a dokopy mám len okolo 3 priateľov. Áno, viem, že menej je niekedy viac, ale predsa len ma kus zamrzí, keď idem v sobotu večer do kina sám, alebo dakde sadnúť tiež sám. Tí 3 priatelia sú fajn a pomerne často s nimi trávim voľný čas, ale tak oni majú aj svoje aktivity a svoje partie. Som aj pozývaný na narodeninové oslavy, alebo niekde s väčšou skupinou spolužiakov, ale to až také časté nie je. Nikto ku mne nepríde len tak s vetou: Cez víkend by si nešiel/nepodnikol to a to?
Preto sa chcem opýtať kde a ako spoznať nových ľudí mimo školu resp. známy sociálny okruh? Prihovoriť sa len tak v knihkupectve/kaviarni...? Zas nechcem pôsobiť zúfalo. A boli ste v mojom veku v rovnakej situácií či ste boli skôr obľúbení a viac žiadaní?
Kde sa zoznámiť s mladými ľuďmi?
Marunka: Vieš čo, rád čítam, počúvam hudbu, spím, prechádzam sa...väčšinou také introvertné činnosti. :D Ale zas na druhej strane som rád aj medzi ľuďmi, nemám problém pokecať, zaujímať sa o druhých atď. Ale asi to moje introvertnejšiie ja je silnejšie.
Mesačný, lebo si tu nadhodil to s tým vekom a mňa to celkom zaujíma skoro pri každom užívateľovi, ak ma niečim zaujmú jeho príspevky alebo štýl vyjadrovania sa. Ale nemusíš písať ;)
Mesačný, už ma nejaký ten piatok zaujíma, koľko máš rokov? :D
Autor témy myslí asi ľudí vo svojom veku, že? :)
Autor, rozumiem, ale tak ja som ti vypísala veci, ktoré robím ja, čiže naozaj podľa svojich možností sa riaď ;) Ono, aj v supermarkete môžeš nájsť kamoša, ale v tomto som ja jemne skeptická :D Dosť pochybujem, že sa ti podarí nájsť na takom mieste niekoho. Skôr by som sa vtrela do partie tých tvojich kamošov.
Čo rád robíš vo voľnom čase?
Marunka: Hej no, len ide o to, že zo zdravotných dôvodov nemôžem napr. tancovať, či ísť na turistiku. Ale jasné, v rámci možností sa vždy niečo nájde. Aj z rozhovoru v supermarkete môže niečo byť. Len neviem, či vystihnem ten správny moment resp. osobu.
Asi by som to riešila podľa záujmov. Veľmi veľa ľudí som spoznala počas cestovania, ktoré milujem :) Alebo počas rôznych aktivít. Odporúčam ti začať robiť nejaký šport. Zaplatiť si kurz, kde sa stretávajú tí istí ľudia a už máš o niekoľko známych naviac. Nie kamošov, to sa stanú samozrejme až po nejakom čase. Kto ti bude najviac sympatický, toho zavolaj von :) Alebo turistika. Ešte sa mi nestalo, aby som šla na túru a nespoznala niekoho nového a nešla s ním opäť niekam. Píšeš, že kamoši majú svoje partie...no tak sa spýtaj, či s nimi môžeš vybehnúť von, že chceš spoznať nových ľudí...fajn sú napríklad aj jazykové kurzy, spoločenské tance, bars čo :) Podľa záujmov, ktoré máš si vyber...
Takže treba byť aj trochu "vtierka"? :D
ked nejde mohamed k hore, musi hora k mohamedovi ;)