Tampóny po záruke.... môže to byť problém?

Príspevok v téme: Tampóny po záruke.... môže to byť problém?
Martinatina

Predvčerom som bola s mamou v Košiciach a zašli sme aj do jedného z obchodov, nebudem radšej menovať a mimo iného som si tam kúpila aj tampóny. Až doma som však zistila že sú už tri týždne po záruke. Kedže som zo stredného slovenska nechce sa mi kvôli tomu cestovať zas do Košíc a navyše aj bloček som už vyhodila.
A to som ani nevedela že tampóny majú záruku. Zistila som to len náhodou.
Môže byť problém z toho ak ich budem užívať? Ide o tampóny značky OB. Veď nejedia sa tak by nemalo byť nič alebo hej? Majú záruku tri roky a v tom obchode neviem či len ja som mala to šťastie alebo tam majú toho viac ale že som akurát po záruke kúpila.
Čo mi odporúčate, škoda ich vyhodiť nie? Celé balenie nepoužité..
ďakujem

WHISPER

možeš ich použiť...

a pokial myslíš "syndrom toxickeho šoku" ten má len asi 1žena z miliona..
a hrozi to vtedy ak sa tampony nepouživaju spravne..
to znamena že maximalne 4 hodiny.. a nie 12 hodin mať v sebe jeden tampon...

Bubliii

Mýliš si toxický šok s anafylaktickým.. skús si o tom niečo naštudovať. Tampónom sa nemá čo stať, je to stlačená bavlna. To máš ako tampóny na tvár alebo vatové tyčinky.. však ten tampón použiješ na pár hodín a zahodíš ho, určite ti nič nehrozí

Martinatina

Ľudia, v najbližšie dni to mám dostať, tak môžem ich s istotou používať? Prosím, mám strach či mi to nemôže uškodiť, anafylaktický šok nemôžem z toho dostať? Čo môže byť tampónom po záruke?
Prosím...

WHISPER

kedze som robila v obchode záruku na nepotravinách sme nikdy nekontrolovali... a ja použivam tampony ale nikdy by ma nenapadlo kuknuť na zaruku... nemalo by ti byť nič...
je to iba "minimálna" trvanlivosť ktoru musia vyrobcovia na všetko uvadzať... maximalna trvanlivosť tam uvedená nie je..

ja som len nedavno dojedla syr, ktory som si z mrazaku struhala na cestoviny, ktory mal minimalnu trvanlivost v septembri2016... a tu som.

apropo..
ja bežne nachádzam tampony po taškách :-D kedze nosim stale pri sebe, striedam tašky-kabelky, v kabelke ktoru som mala odlozenu v skrini 5 rokov a teraz som ju objavila a v nej vo vnutornom vrecku tampony asi 5 kusov... a mám v plane ich pouzit ako vzdy...bez problemov...