Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Slováci, jak se vám žije?

Príspevok v téme: Slováci, jak se vám žije?
MobyDick

Chtěl bych se vás zeptat, jak byste porovnali Slovensko a Českou republiku? Zajímám mě vše, co se vám jeví lepší na každé z těchto dvou zemí, a co naopak horší? Jací jsou Slováci v porovnání s Čechy? Budoucnost těchto dvou zemí? Pro ty, kteří žijí mimo území těchto dvou zemí (vy se určitě nepochlubíte kde) mám otázku: vrátíte se vůbec někdy? Cítíte se v cizině vykořeněni, nebo dokonce necítili jste se vykořenění už ve své rodné zemi? Jak se vám žije v dnešním světě plném zmatků a změn?

Proč se ptám, jsem obyvatelé (či byli jsme) posttotalitních zemí, a každý z vás určitě přemýšlí, kde vývoj tyto obě dvě země zatáhne. Přiznám se, že to až tak optimisticky nevidím. Evropa má jednu vadu na kráse, je velmi socialistická, nezávisle na tom, jestli jsou v ní prvky kapitalismu, protože svoboda, to v žádném případě není. Sám jsem uvažoval o nějaké západoevropské zemi, ale obávám se, že s výjimkou nějaké doby strávené někde ve Švýcarsku, Rakousku, nebo Německu bych už asi žádnou jinou evropskou zemi nechtěl jako zemi, kde budu pracovat a žít. Británii, Nizozemí a Francii už jsem ze seznamu vyškrtl. Ideální je USA, i když už jsem tam byl (rodinná návštěva), vím, že to vůbec není jednoduché, romantické představy o jiných zemích nechám teď stranou.

Olinaa

Keby studenti protestovali za zlepsenie svojich podmienok, tak to viem pochopit, ale vyzera to tak ze niekto ich potrebuje hlavne pre svoje ciele. Chapem aj boj proti korupcii ale tu niekomu ide o nieco ine.....

MobyDick -a jak jste na tom vy Česi momentalne, rozpada se vam vlada.....jak to u vas vypada? Snazim se trochu cesky.....

ajja

A máme lepšiu alternatívu novej vlády, v prípade zvrhnutia tejto?
Štrngotanie kľúčami nám síce prinieslo slobodu, demokraciu, ale hneď po nej sa začali rozkrádačky nášho štátu, privatizačné zlodejstvá. Zvrhnú sa vlády a kto zaručí či sa moci uchytia tí správni ľudia, ktorí budú obhajovať len záujmy bežného občana?! Či to znovu nie je len v záujme a prospechu určitej skupiny, aby zakryla zasa len tie svoje zlodejstvá a škandály? Máme predsa zákonné slobodné voľby a keď sa niekomu nenaplní túžba po moci, mal by pracovať na tom aby v tých budúcich voľbách uspel. Lenže aj v súčasnosti tí študenti sú predsa niekým organizovaní, manipulovaní, niekto ich protesty potrebuje a kto asi?

Mesačný princ

Nie je to smiešne? Všetky národy si tvrdo presadzujú demokraciu, dokážu zvrhnúť vládu ak sa im nepáči, alebo odsúdiť tých, ktorí kradnú. Len my na Slovensku ideme s dáždnikami na námestie SNP a myslíme si, ako sa niečo zmení. No nezmení, teraz už nezaberie štrnganie a sviečočky!!!

Koho sme si volili, ten tam je. Teraz po voľbách sa ľahko protestuje. Nato mali myslieť hlavne tí, ktorí tých ľudí volili a nie sa teraz sťažovať!

Nič v zlom, ale ešte som nevidel po revolučnú demonštráciu na Slovensku. Všade inde áno ale u nás nie. Čo sa vyrieši ak bude na námestí hrať hudba a politici budú rozdávať balóniky a pivo? :D

Najskôr nič, môžeme si za to sami!

Marosko-n

Vážený , ako sa tu žije na Slovensku.
Veľmi ťažko. Východne platy a západné ceny ako v Nemecku a ďalších bohatých krajinach EU.
Čert nam bol dlžen vstúpiť do EU !!!
Za komunizmu sme mali východné platy a východné ceny, z ktorých sme si vybudovali domovy aj celé Slovensko !!!
Západná bohatá EU sa na nás smeje a má nás za sluhov a sprostých vzdelancov, ktorý zapredajú za žgrložské peniaze Slovensko a aj vlastnú matku.
Deti nemajú na Slovensku perspektívu ani vlastný priemysel ani vlastné sebestačné poľnohospodárstvo.
Na vysokých školách aj stredných učia ako okrádať Slovenskú republiku a vlastných rodičov aj seba.
Ani sa ďalej nechcem sťažovať, lebo by nestačila ani jedná strana.

lLily

ide o to, k comu mas blizky az citovy vztah skrz veci alebo ludi, ktori sa v danej krajine nachadzaju a cosi ti davaju - ci uz nejaky druh bezpecia, utocista alebo fajn rozptylenia

ak je tu vdaka EU bezpecne, tak tomu som len rada
na Amerike mi trochu vadi mozno ak len ten Trump, inak nic nejak extra zvlast, taktiez som si vedoma, ze to nevidim tak celkom objektivne, ked to monitorujem len takto zdialky, ale tak pocitom clovek nerozkaze.