Ahojte,nikdy som tu este nepisala,no citam si o o rozchode,tak pridam nieco o sebr.mam dieta,s ex manzelom som.sa rozisla pred 4 rokmi,dva roky som zila sama s malou,trapila som.sa,lebl tahat byt a pracu je samej.tazke.stretla som chalana,mladsieho o 4roky,boli sme kamarati nejaky cas,no po case sme spolu zacali chodit,velmi opatrne,kedze na prvom mieste je dcera..ale bolo to celkom dobre,dcera si ho oblubila..problem soM videla v tom od zaciatku,ze ked si vypil ,robil mi sceny,bol uplne iny..tak s tym.prestal,no urobl to raz za dva mesiace..ale tak nejako som to neriesila,kedze sme spolu nebyvali...po dvoch rokoch sme si nasli byt,zacali sme spolu byvat no a po mesiaci,to zacalo.isiel za kamaratmi,opil sa,neprisiel dva dni,taktk tahal mesiac,ked prisiel zac robit po nociach cirkusy,dcera spala vedla v izbe.ked prisiel domov opity a dcera bola u babky,pohadal sa so mnou a vyhodil ma z bytu..zobral kluce mi,na druhy den mi ich vratil s tym,ze sa ospravedlnoval a tie bludy okolo toho.lenze ja uz som nechcela aby tu bol..odisiel ku rodicom,no veci tu mal ..neurobil vobec nic aby sa nieco zmenilo.jeden neskory vecer prisiel.do bytu,vyhodila som ho bol opity,rozbil mi telefon,malej.notebook a najhorsie co mohol urobit bolo,ze mi zobudil dceru a zacal jej hovorit ze ma matku kurvu,ze spi jej matka s muzmi za peniaze,ze jej matka je stetka.moja mala plakala,nech prestane a ja som sa len modlila aby uz vypadol ,kedze si v noci balil veci...bala som sa ho ako nikoho nikdy,zobral nam vsetko,este aj telku,prasok,vsetko ...somz toho este v soku,kedze nebudem mat tolko penazi na byt,budem.musiet sa odstahovat do mensieho..zasa zacinat od nuly...unho nie je ani trocha lutosti,este aj to co bolo malej.nam znivil.pytam sa co to je ,ako sa toto mohlo stat...ako ze som toto nevidela,ved nemam 20..on je vraj uplne hotovy no pri mne ma vsetko co si zobral a ja som ta,ktora ho vytiahla z najhorsieho a pomohla mu..a on ma taktk dal dole..a este on je na koni ze ma nenavidi ..chore cele
rozchod s agresivnym clovekom
kajka, necítiš sa, že si týraná, dobre. Ale že tvoj otec pil a našla si si chlapa čo tiež pije a prehliadala si varovné signály, neprikladala si im dôležitosť, to neni náhoda. Ja ti naozaj prajem aby sa to už nezopakovalo a bud si bola šťastná sama, alebo s dobrým mužom. Ale máš predpoklady k tomu, aby sa niečo iné alebo podobné zopakovalo znovu. Pozor na to. Prečo? Keď si ako malá žila s otcom čo pil, zanechalo to "odtlačok, stopu" v tvojom vnútri. A to spôsobuje, že si vyberáš partnerov, ktorí ťa zraňujú rovnako ako to robil tvoj otec a tak ako si bola zraňovaná ty v detstve, rovnaké "dedičstvo" posúvaš, dávaš i svojej dcére. Nechtiac. To nerobíš vedome, ale takto to funguje. Môžeš tú stopu v sebe zahojiť aj sama, môžeš sa o tom porozprávať s psychológom.
A je taktiez pravda,ze vela ma z domu,u nich otec pije ,bratia tiez ,nechapem ,ako sa otec opije so synmi a potom sa hadaju ako psy...aj to je problem unho,ze on si neuvedomi,ze nieco zle urobil,kedze jeho matka nadava ze otec pije a na druhy den im este nalieva.ja som si nikdy nedovolila chlastat s otcom a moj otec pil vela,no cirkusy nerobil.a povaha robi velmi vela.tak dlho som nikoho nechcela,nakoniec mi zivot ukazal aj takeho muza..myslel si ze mu moja dcera nejakp uveri,ja ani neviem co tym chcel dokazat.no moja mala mi povedala ,,nech ide ku kamaratom mami,my si budeme same ako predtym,,.jedno ale viem na isto,on ma pred sebou este vela vztahov so zlym koncom..
No,ja som mu veci zbalila vtedy mi vratil kluce od bytu,on uz u mna potom nebol...tyzden akoze chodil pre veci,az jednu noc zaklopal a urobil co urobil.ja som pracujuca zena ,ktora je sebestacna od mlada..takze bud sa presrahujem do mensieho,alebo si najdem brigadu..kedze sa nechem stahovat s malou,zvykla si,no cas ukaze..ano ,viem,je to moja chyba,mala som predvidat..nikdy si to neodpustim,ze som toto dovolila,i ked ani vo sne by ma nenapadlo,ze nieco take povie mojej malej.proste on nevedel predychat,ze soM mu tie veci zbalila a edala sancu,lebo hned po prvej velkej hadke,som vedela,ze sa to neda..niekto pisal,ze som mala byt s nim dlhsie kamoska,no bola somaj kamoska viac ako rok..necitim sa ,ze som týrana,proste som len v soku,no je to prec a ja zijem pre malu...a on,ano ma partiu spitakov,ktori nemaju nic,ziju u rodicov,vsetko prechlascu..no mne sa podarilo mu ukazat iný zivot ,skoda ze len na tak kratko ,kedze po opytani,preco musis it pit mi povedal,ja len sem tam,co poviem im ze nemozem ?ved budem za ko...no nemohol,lebo mu alkohol robil iba problemy...ale tak,najhorsia som a aj zostanem.mozno pride den,ked stretne ozaj dobru kur...ktora ho bude podvadzat,chlastat,chodit po diskotekach,mozno vtedy pochopi co urobil ...
Aj keď si to možno ťažko priznáš, v skutočnosti on je taký, aký bol aj keď si sa ty s ním dala dohromady, len ty si to nechcela vidieť. Zatvárala si pred tým oči, myslela si si, že sa zmení. To bolo od teba naivné. Si už rozvedená, čiže mala si už skúsenosť s jedným nevydareným vzťahom, mala si byť opatrnejšia. Vôbec nebolo treba s ním začať bývať. A keď sme už pri tom, tak ani s ním pokračovať vo vzťahu. Akonáhle sa stalo prvýkrát že sa opil a bol agresívny, v tom momente si to mala zabaliť a definitívne sa s ním rozísť. Ako matka máš hlavnú úlohu vychovať dcéru a postarať sa o to, aby v živote nezažívala takéto stresy. Toto si možno bude pamätať dlho a môže sa stať, že ju to poznačí na celý život. Načo to bolo dobré? Píšeš že nie si sopľavé decko, ale správala si sa tak. Chlap bol od teba mladší, ukázal ti aj svoju zlú stránku a ty miesto toho aby si z toho vyvodila jediné možné závery si mu dávala stále nové šance, dokonca si sa k nemu ešte viac pripútala tým spoločným bývaním. Teraz nesieš následky. Jeho zbytočne viníš, on je chrapúň akým bol aj predtým, len ty si to nechcela vidieť. A ešte aj teraz si kladieš otázky ako mohol niečo také urobiť. Snáď si nemyslíš, že on uvažuje ako ty? Spamätaj sa konečne, vyprdni sa na neho a nikdy mu už nedovoľ aby ti skrížil cestu. Nie že mu dáš ďalšiu šancu, inak to skončí ešte horšie. Taký chlap sa nikdy nezmení a ten, kto sa v opitosti správa agresívne, ten by mal byť pre každú ženu absolútne tabu. Pochop, že si to bola ty, kto šľapol vedľa, preto to teraz musíš ty sama napraviť Zo začiatku to bude ťažké, ale zatni zuby a mysli na dcéru. A váž si samu seba, nedovoľ aby sa k tebe priblížil opäť podobný hajzel. Lebo tým dávaš aj tvojej dcére príklad. Keď sa k jej mame nejaký muž správa neúctivo, raz sa jej možno bude zdať normálne, keď sa bude tak správať k nej jej partner. Máš zodpovednosť aj za ňu, aj za seba. Naprav všetky chyby, ktoré si urobila. Jeho nezmeníš, ale seba môžeš.
Mila Kajka
Alkohol je metla ludstva, sam som mu podlahol, do takej miery, ze som mal okna... Zenu som nikdy neudrel, ale po vypiti som sa nespraval 2x milo, hlavne po opici som bol nervozny... Vsetok alkohol vychadzal z mojej partie, z prace, z domu (problemy doma)... Po vypiti v dobrej partii som sa citil ako ryba vo vode... Az raz po x rokoch som ani neviem ako ma to napadlo prestal pit... Nebola v tom holka(v tomto obdobii nebola) ani rodina ani nic ine len ja sam.. Zacal som behat, fitko, plavanie a x sportov, zacal som citat, vzdelavat a pod... S tym ze som opustil svoju partiu( dnes su z nich ozrani a cudaci).. Sice som sam, ale zijem ako clovek. A viem ta agresia je dana POVAHOU... Ludia sa dokazu skryvat dlhodobo, mam tiez znameho, ktory nepije ale z neho srsi ta agresivita, ma doma zenu a dve deti... Ked som u nich vsetko je v poriadku, mimo tak to netusim... K Tebe, nie je vsetko zlato co sa blisti, a hlavne si vyberaj partnera podla povahy, radsej viac s nim kamaratit, nech vyplavy sa jeho povaha...
ech, dievča. Ťažko čakať od ožrana, že sa bude správať normálne. Hneď ako odišiel k rodičom, si mu mala veci zbaliť, ak sa dá vymeniť zámok a zavolať mu, že vtedy a vtedy bude mať svoje veci pred dverami, nech si po ne príde. Neotvárať mu, najlepšie ani nebyť doma. Ale zbavila si sa ho, gratulujem :) bude to dobré, neboj.
Čo ešte môžeš urobiť pre seba i pre dcéru je dohodnúť si nejaké sedenie so psychológom. Zavolaj si na linku pre týrané ženy 0800 212 212, opíš čo sa stalo a požiadaj o kontakt na niekoho v tvojom meste. Takéto veci treba vedieť spracovať, aby sa neopakovali. Možno ti môžu pomôcť aj inak, na stránke spomínajú ubytovanie.. pýtaj sa. Sú tam pre teba, neokúňaj sa. Využi pomoc. www.zastavmenasilie.gov.sk